כאבי סימפיזיוליזיס בשבוע 29

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי סימפיזיוליזיס בשבוע 29
    מיכל
    26/10/2014

שלום מיכל

אני בת 32. הריון 3.
    סובלת מאוד מכאבים שמקרינים לרגליים., למפסעה ולגב עד כדי כך שנאלצתי השבוע להעדר מעבודתי.
    בהריון הראשון סבלתי מכאבים קלים.
    בהריון השני הכאבים היו חמורים יותר. אבל הפעם זה ממש בלתי נסבל.
    הרופא אבחן סימפיזיוליזיס
    ניסתי קצת פיזיותרפיה אבל ממש לא עזר.
    לפני ההריון טופלתי בדיקור
    האם יכול לעזור כעת במצבי?
    האם בטוח?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבי סימפיזיוליזיס בשבוע 29 - תגובה

מיכל שלזינגר
    28/10/2014

שלום דרורית

סימפיזיוליזיס (כאבים והקרנות מאיזור המפשעה) זוהי תופעה שכיחה יחסית בהריון ונוטה להופיע פחות בהריון ראשון ויותר בהריונות שאחריו (נשים "ולדניות" – בעגה הרפואית). סימפיזיס פוביס הינו הסחוס המחבר בין עצמות האגן מלפנים, באזור שמתחת לשערות הערווה. יחד עם שני המפרקים שנמצאים בין עצמות האגן לסקרום, הסימפיזיס פוביס ממלא תפקיד חשוב בייצוב האגן באופן יציב בזמן פעילות, בכל תנוחה אשר בה מעורבות הרגליים. אם המפרק אינו מחוזק היטב הוא אינו מתפקד ביעילות ונוצר לחץ על מפרקי האגן הבא לידי ביטוי בכאב במקומות האופייניים: מפשעה, ירך, מפרקי האגן, כאבי גב ועוד.

הסיבות לסימפיזיוליזיס פוביס

שינויים ביציבה – ככל שהעובר גדל, משקלו גורם לשינויים במרכז הכובד וביציבה. העלייה במשקל והגדלת הקער המותני (לורדוזה) יוצרות עומס גדול על שרירי הגב התחתון ומקשות על תפקודה של האשה בתנוחת עמידה .הגב נאלץ להתאמץ כדי לתמוך במשקל הנוסף וכדי לשמור על זקיפות, ומאמץ זה עלול לגרום לכאבים ולמחושים שונים בגב, בצוואר, בזרועות וברגליים.
    הורמונים – במהלך ההריון הגוף מפריש הורמון הנקרא "רלקסין". הפרשת ההורמון רלקסין בצרוף השפעתו של הפרוגסטרון , גורמת לרפיסות של הרצועות באזור אגן הירכיים ולגמישות רבה יותר של המפרקים, כהכנה לקראת תהליך הלידה. שינויים אלו ברצועות ובמפרקים עלולים לפגוע ביכולת הנורמלית של הגב לתמוך בגוף.
    מתח – למתח פסיכולוגי במהלך ההריון יש השפעה על כאבים בגב התחתון.
    היסטוריה קודמת של כאבי גב – לאישה שסבלה מכאבי גב בטרם הריון עלולה להיות חולשה בגב, ולכן ייתכן שתהיה מועדת לכאבים בזמן ההריון – זמן שבו הגוף עובר שינויים ונאלץ להתמודד עם הכבדה נוספת על הגב.
    ליקויים ביציבה בחיי היומיומית – יציבה מרושלת, עמידה ממושכת וטכניקות שגויות של הרמה ושל כפיפה עלולים לגרום לכאבים בגב התחתון או להעצים אותם.

כפי שאכן ציינת לרפואה המערבית אין פתרונות אמיתיים לכאבים מסוג סימפיזיוליזיס .ויתירה מכך:
    אם אין פתרון לבעיה, הנשים נאלצות ללדת בלידה קיסרית על כל תופעות הלוואי והסכנות הכרוכות בכך.

אני מטפלת ברפואה סינית אינטגרטיבית

ויש לי נסיון מצוין מבחינת תוצאות טיפוליות בתופעת הסימפיזיוליזיס:
    אני משלבת דיקור + שיאצו + קינזיוטייפינג
    ומשלבת בעוד שיטות גופנפש .

שמחה להעיד על כך שכל המטופלות שלי , וגם אלו שפנו במצבים קשים ביותר מבחינת כאב סימפיזיוליזיס הצליחו להגיע ללידה רגילה.

תטא הילינג
    ביואורגונומי
    ואייפק.

אשמח לסייע לך
    רפואה שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו