מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הומוגלוביןקיסרית21/04/2008
היי
לבני בן ששת השבועות יש סבוריאה בין הגבות. מה ניתן לעשות? האם עליי להמנע ממאכלים מסויימים?
מצאו לו גם הומוגלובין של 9.5 והרופאה רשמה לו תוספת ברזל. האם לחדול מהנקה?
האם ישנם מאכלים שעליי לאכול כדי שזה יגביר אצלו את הברזל?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבוריאה והמוגלובין
ורד לב22/04/2008אין ממש מה לעשות עם עניין הסבוריאה. אגב, מהיכן את יודעת שזו אכן סבוריאה ולא איזו רגישות זמנית? כי לתינוקות רבים יש כל מיני מינים של גירויים שפשוט...חולפים עם הזמן.
לגבי ההמוגלובין שלו- למה עשו לו בדיקה בכלל? זה ממש לא מקובל בגיל זה ואני יודעת שהבדיקות לא נחשבות אמינות עד גיל 9 חודשים. בד"כ מדברים על מתן תוספי ברזל בשלב מאוחר יותר, אזור 4 חודשים אם אינני טועה.
אין כ"כ דרך להשפיע על רמות הברזל שלו דרך תזונה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
קיסרית23/04/2008היי ורד
הרופאה קבעה שמדובר בסבוריאה הואיל והיו קשקשים צהובים באזור הגבה והמצח ורצתה לרשום משחה, אך אני אתמול לקחתי שמן זית ושמתי באזור הגבות והנחתי זאת כמה דקות לאחר מכן שפשפתי זאת בעדינות וזה ירד לגמרי.
לגבי בדיקת הדם -עשינו לו בדיקת דם כי לדעת הרופאה הוא צהוב. ואכן בבדיקה יצא לו 4.3
לפני כשבועים היה לו 5 ומבית החולים השתחרר עם 5.7
באותה הזדמנות ראתה שהומגלובין הוא 9.5
למען האמת אני לא כל כך ששה לתת לו ברזל בגיל כזה צעיר אך היא מאיצה בי לתת לו.
חברה פיליפנית של המשפחה אמרה לי לנסות משהו שהם עושים בפיליפינים. לקנות עלי AMPALAYA משוק הכרמל. בעברית הם נקראים מילון בר. והם מאוד מרים.
היא אמרה לי לחלוט אותם ולשתות ולאכול אותם.
וגם לתת לתינוק. היא אמרה לקחת חמישה עלים טריים (כלומר לא לחלוט אותם )ואז לקחת חיתול ולסחוט אותם לתוך החיתול - לדבריה יצא מיץ ירוק אותו יש לתינוק פעם ביום במשך כמה שבועות. לדבריה זה מעלה את הדם אצל תינוקות וגם מקל על כאבי הבטן שלהם. כך הם נוהגים לעשות לילדים שלהם.
אולי כדאי שאנסה זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא מכירה את הצמח הזה
ורד לב23/04/2008או את השימושים בו.
אם כי אין זה אומר שזה לא מתאים.
כאשר ישנן המלצות על בסיס תרבותי- הסטורי כדאי לקחת בחשבון שאין מספיק מידע מחקרי ושיש לנהוג בזהירות עם כל מה שלא ידוע עליו מספיק.
מהצד השני, אם זה בשימוש כזה רווח באזור מסויים בעולם, כנראה שזה בעל תוצאות מוסיימות.
בקיצור, שיקול הדעת הוא לגמרי שלכם. תמיד טוב להיות בתשומת לב, לעקוב ולהתבונן.
את מוזמנת לספר לי מה עשיתם והאם זה עזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן מבלבל...
ורד לב29/04/2008אם כי זו רק ההתחלה.
אני בטוחה שעוד יצא לך להתקל פעמים רבות במידע סותר לחלוטין בנושאים שונים. לעתים מידע זה יינתן ע"י אנשים מהימנים ומוחים בתחומם.
פה יש צורך לפתח את מערכת הסינון והתחושה ההורית שלך, כבן אדם פרטי, אינטיליגנט, חושב ועצמאי.
כל מידע שתקבלי העבירי דרך הפילטרים שלך וראי האם הוא מרגיש לך נכון, האם את מתחברת אליו, האם זה משהו שתרצי/ תוכלי ליישם.
אין אמת מוחלטת אחת, הרבה פעמים יש מידע שגוי ויש ספקולציות.
אנחנו עושים את ההחלטות הנכונות לנו ברגעים הנכונים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)