סוכר נבט-אניס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סוכר נבט-אניס
    קיסרית
    06/05/2008

היי ורד
    האם ידוע לך אם סוכר נבט - שזה חתיכות סוכר אכן עוזרות לגזים של תינוקות
    האם ידוע לך באם אניס (אינסן) עוזר לגזים של תינוקות

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סוכר נבט-אניס

הוספת תגובה

• ממש לא הייתי נותנת סוכר לתינוק!

ורד לב
    09/05/2008

זה לפתח התמכרות!
    ובואי נשער לרגע שזה יעזור- מה זה אומר? שהוא היה...אולי...רעב? כי למה מתפרק החלב שלך? לא לסוכר (וכמובן שלעוד רכיבים)?

לגבי אניס, יש ידע על כל מיני צמחים כאלה ואחרים שעשויים לעזור במצבי גזים.
    יש תכשירים לתינוקות, לאמהות, תמציות תה וכו וכו- זו תעשייה ענפה וריווחיתץ, אני משערת.

בתכלס, כדאי לברר מה המצב באמת- ממה סובל הילד שלך? במה באים לידי ביטוי ה"גזים" שלו?
    פשוט כי אני לא כ"F מאמינה ב"גזים" באופן גורף, כזה שמופיע אצל כולם.
    אולי כי אני מכירה מספיק תינוקות שלא סבלו מזה כלל.
    אולי כי אני רואה תינוקות רבים שהתאמת ניהול ההנקה לצרכים שלהם משפרת את המצב פלאים.
    אולי כי אני לא מאמינה שצריך להסיר מהתפריט של האמא הרבה דברים, כדי שיהיה לה חלב חופשי מגזים.
    אולי כי אני פוחדת שבסוף לא יהיה לה ממה לייצר חלב, אם היא לא תאכל כלום כל היום במשך 3 חודשים... ולא תדאג לגוף שלה, שהוא אחרי לידה וזקוק לחומרים חיוניים בכדי להתחזק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את צודקת

קיסרית
    10/05/2008

היי
    את צודקת. נתתי לו אניס + שומר (זרעים שהשריתי במים) וזה לא עזר לגזים.
    לי יש את הרושם שזה בגלל שהוא יונק בתדירות גבוהה מאוד ולכן זה גורם לו גם לפליטה וגם לגזים.
    הוא בן חודשיים ושוקל כ-5600 כלומר לפי טיפת חלב עלה יפה במשקל, והוא בהנקה מלאה, אך הוא לא שקט כלל. בלילה מתעורר לא מעט וזה מכיוון שהוא יונק כעשר דקות ונרדם ואז מתעורר לאחר חצי שעה יונק עשר דקות ונרדם וכך במשך כמה שעות ולאחר מכן פולט בכמות רצינית ואפילו גבינתית.הוא לא מוכן בכלל לקבל מוצץ ולכן השד שלי הוא המרגוע שלו אבל בזמן שהוא המרגוע שלו הוא גם יונק שוב ושוב וזה כנראה גורם לבעיות.
    במשך היום הוא יונק כל שעתיים וחצי אבל יחסית לא רגוע. אני חוששת שיש לו ריפלוקס ושטי וגם רופאת המשפחה חושבת כך ולכן הפנתה אותי לרופא של גסטרו - אבל אני חוששת שיעשו בדיקה פולשנית. ובטח יתנו לו זנטק.
    בטיפת חלב אמרו שהצורה שבה אני מניקה תקינה. הוא תופס בסדר את השד ואני גם מנסה תנוחות הנקה שונות. אבל בכל זאת נראה לי שהוא סובל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשמע הגיוני

ורד לב
    12/05/2008

תינוקות רבים סובלים מריפלוקס.
    אין יותר מדיי מה לעשות עם זה מעבר ל...זמן.
    ככל שהם גדלים, המצב משתפר.

יש טיפול שיכול להקל מעט, הקראניו סאקרל cranio sacral- CST.
    את יכולה לחפש על זה חומר ומידע ואולי שווה ללכת לכמה טיפולים איתו, זה עשוי לשפר את המצב.

לא נשמע לי שיש בעיה בצורת היניקה שלך, אחרת לא היה עולה ככה במשקל.

מה שכן, כדאי להשכיב אותו על משטח מעט מוגבה, להרים את אזור השינה שלו, שלא ישכב שטוח על הגב.
    גם במהלך היום, להחזיקו בתנוחות מוגבהות ולא בערסול, או בסל-קל, כי אלה נוטים ללחוץ על הבטן ולהעצים תחושות של ריפלוקס ועלייה של מזון מהקיבה.
    כדאי להקפיד על גרעפסים, כדי לאפשר לו לווסת את כמויות החלב שהוא יונק ואם השפריצים של החלב חזקים מדיי, אפשר להוציא בהתחלה את הכמה שפריצים הראשוניים לחיתול, או אפילו לשמור אותם, אם את צריכה. זה עשוי להקל מעט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

קיסרית
    16/05/2008

היי ורד
    האם טרמפולינה יכולה לעזור במצב של ריפלוקס.
    כלומר לאחר הארוחה אשכיב אותו בטרמפולינה למשך 20 דקות?

ואגב...האם את מחזיקה בדעה שצריך להניח לפעמים לתינוק לבכות כאשר הוא רוצה לישון ולא לנסותו להרדימו בידיים?? כי אני מרחמת עליו וקשה לי לשמוע אותו בוכה, אך אנשים אומרים שמוטב שארגילו מעכשיו.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי הוא צורת תקשורת

ורד לב
    21/05/2008

תינוק אינו יכול לדבר ולבטא את צרכיו, אז הוא עושה קולות.
    כשמשהו מקשה עליו, כואב לו, לא נוח לו, או כשיש לו איזשהו צורך הוא בהחלט יכול לבכות ולהביע את זה.

אני ממש לא מרגישה שתינוקות צריכים לבכות.
    יש סיטואציות בהן זה קורה ולא תמיד מצליחים להרגיע בקלות. אולם תינוק שכזה בכל מקרה ירגיש טוב יותר בזרועות אמו, או אביו, או ליד השד. אולי הנקה תעזור לו קצת, אפילו כמה שלוקים.
    אם אכן הוא סובל מריפלוקס, הגיוני שכואב לו כשהמזון עולה וצורב לו ולכן הוא בוכה. לכן הרמתו לתנוחה מוגבהת עשויה לסייע.

ולשאלתך, אכן טרמפולינה יכולה לעזור. היא בהחלט עדיפה מסלקל. זה, כמובן, כשלא מתאפשר שמישהו יהיה איתו. ויש בהחלט מצבים כאלה.
    אני לא חושבת שצריך להחליט מראש על הזמנים. תינוקות ובני אדם ככלל, אינם מדע מדוייק. יש צרכים שמשתנים מרגע לרגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו