מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיסון שעלת בהריוןמיכל26/10/2015
שלום
אני בהריון ראשון בת 27 ומאד מתלבטת לגבי החיסון הנ"ל.
אפילו ביצעתי שבוע שעבר בדיקת דם לנוגדני שעלת בגופי ומחכה לתשובות.
כולן מתחסנות, כולם ממליצים. ואני חוששת.
1. מה השפעה על העובר לטווח הרחוק לאחר שיוולד? אמורה להיות השפעה? גם ככה מקבל את החיסון בגיל חודשיים כמנה ראשונה.
2. האם נוגדנים בגופי הם מספיקים?
אני מאד מאד מאד מפחדת שהתינוקת שלי תחטוף משהו שעלול לסכן את חייה וזה יהיה באשמתי, שיקרה לה משהו ואני אהיה האשמה היחידה, אני שסוחבת אותה כבר 8 חודשים ושומרת על התזונה, הבריאות רק כדי שהיא תצא הכי בריאה וחזקה שאפשר.
אני מוקפת במשפחה מרובת אנשים וגם ילדים ואני מאד חוששת.
אני עתידה ללדת בחורף (כשהמחלות מציפות את האויר וכל מקום הוא לא הכי מאוור)
בדקתי וקראתי כל כך הרבה על החיסון ואני עדיין לא מצליחה להגיע להחלטה. להיות פרנואידית על כל צינון קל שהיא או אני נחטוף שמא זה שעלת. הרי אם מגלים מוקדם ניתן לקחת אנטיביוטיקה. מצד שני תינוקת בת 3 חודשים במשפחתי שאמא חוסנה במהלך ההריון, נדבקה בשעלת מאחיה הקטן. אבל גם מראים ירידה חדה בשיעורי התחלואה והתמותה מאז שנשים בהריון מתחסנות. המדקרת האישית שלי לא ממליצה להתחסן וגם אמרה לי "אל תתני שיפחידו אותך"
קראתי פורום מסויים של דיקור סיני שאפילו מנהל הפורום רושם שגם לו ולאישתו היו התלבטיות רבות, אך היא בסוף חוסנה והם עד עכשיו לא יודעים אם זו הייתה ההחלטה הנכונה. בכל פורום שנוגע לחיסונים, רפואת ילדים וכו'.. ממליצים.
מה דעתך בנושא.
אולי בגלל שאהיה אמא טריה בשוק אני החששות הם יותר פסיכולוגיים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון שעלת בהריון - תגובה
מיכל שלזינגר27/10/2015שלום לך מאי
כמובן שזו החלטה שלך האם להתחסן או לא.
החיסון כנגד שעלת הוא "שחקן חדש" יחסית בארצנו.
ככלל אני מאוד סקפטית לגבי חיסונים ובכלל מוצרים שתעשיית התרופות משווקת.
את הסיכונים שיש מצליחים להסתיר וגם היתרונות לא תמיד ברורים.
כל חיסון / תרופה שמשווקת לציבור עוברים מסע שיכנוע מאוד משמעותי של לוביסטים.
בעצמך ציינת שאת מכירה מישהי שלמרות שאמה התחסנה היא נדבקה.
כך שברור שחיסונים מעבר לסכנות שיש בהם, לא יכולים להגן באופן מוחלט.
ברור ש"להיות בלחץ" בכל פעם שבתך תצטנן זה גם לא פתרון.
אבל כבר ברור לך שהחיסון לא מהווה פתרון מנע מוחלטת למחלות...
אני מסייעת להורים לשמור על ילדיהם באמצעות תרופות הומיאופתיות - אפילו לתינוקות קטנטנים.. דיקור וכו'.
לגבי המתח שציינת - כדאי מאוד כבר עכשיו לפנות לטיפול ו/או לאחר הלידה - כדי להיות מסוגלת לשמור על הרוגע וליהנות מן האמהות.
מרבית הסיכויים שבתך לא תהיה חולה בשעלת וכו' - אבל לאמא לחוצה ומתוחה בדוואי שיש השלכות על הטווח הרחוק מבחינת ההתפתחות הרגשית של הבת.
המשך הריון בריא, קל ורגוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)