מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צד שמאל בעייתיקיסרית25/06/2008
היי
נתקלתי בבעיה ואולי יש לכם רעיון
בני כבר בן שלושה חודשים וחצי ובתקופה האחרונה כל פעם שאני מנסה לתת לו לינוק מהשד הימיני שלו הוא בוכה מאוד אפילו צורח. המעניין הוא שאפילו בטרם הוא נוגע בשד הוא כבר צורח. כלומר כבר בזמן שאני משכיבה אותו על הצד השמאלי שלו הוא כבר בוכה.
לעיתים למרות הבכי אני מנסה לתת לו לינוק מהשד ואז הוא יונק ושוב בוכה ומתפתל מכאבים כאילו מדובר בגזים,ואז אני הופכת אותו לצד הימיני שלו (כלומר צד שמאלי שלי) ושם הוא יותר רגוע.
האם יתכן שמדובר בבעיה פיזית? אולי כאב בצד השמאלי שלו? או שמא הגזים כואבים יותר כאשר הוא שוכב על צד שמאל שלו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתארת לעצמי שזה מאד תמוה בעינייך
ורד לב25/06/2008יש מצבים בהם תינוקות מעדיפים בברור צד מסויים.
לעתים, במיוחד אם מדובר בתופעה שהתחילה פתאום, יש לבדוק עניינים פיזיים באמת. אולי דלקת באוזן באותו הצד, או משהו בשרירי הצוואר של צד זה.
זה לא נשמע כמו תאור של גזים, אולי אופייני יותר לתחושת אי נוחות או כאב.
יש מצבים בהם תינוק מעדיף צד אחד ע"פ השני בגלל שבאותו הצד יש זרם חזק יותר של חלב, שפריצים חזקים יותר, או להיפך. בצד השני יש שפריצים חזקים יותר שמקשים עליו את ההתחברות והיניקה השלווה.
האם משהו ממה שכתבת מרגיש לך מתאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
קיסרית25/06/2008היי ורד רופא אזניים אמר שאין לו דלקת. לגבי שרירי הצוואר - אני באמת לא יודעת להגיד. - האם עליי לפנות לאורתופד? לגבי זרם - ראיתי מעין שפריצים בצד הימיני - שזה הצד שהוא פחות אוהבת. אבל אני לא יודעת לומר אם זה קשור. כי דווקא שד זה נראה די מרוקן מתוכן ועושה רושם אפילו שיש בו פחות חלב - אך יותר שפריצים. עשיתי טסט שבו "עבדתי" עליו. הואיל ותמיד הוא בוכה כאשר הוא שוכב בצד השמאלי שלו כלומר בשד הימיני שלי. לקחתי אותו כפי שהוא והעברתי אותו לשד השמאלי שלי - כאשר הוא ממשיך להיות על צד שמאלי שלו - והוא גם בכה. לכן אני באמת לא יודעת. בכל מקרה אמשיך לעקוב.......ואם אדע אעדכן אותך. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
קיסרית25/06/2008היי ורד ונניח שבאמת שבצד הבעייתי יש יותר שפריצים . מה עושים? או נניח שבצד הבעייתי יש מיעוט בחלב. מה עושים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה אפשר לעשות
ורד לב03/07/2008במקרה ומדובר בצד בו יש פחות חלב, או זרם חלש יותר, אפשר לנסות להניק בשעות של שינה או תחילת התעוררות וכן אפשר לנסות להגביר ע"י שאיבות.
אפשר גם להבין שזה המצב וזהו, לא תמיד חייבים להיות סימטריים. לפעמים אחרי זמן מה זה עובר ואולי הוא כן יחזור לינוק משם. יש בהחלט נשים שמניקות רק מצד אחד, מכל מיני סיבות ומהבחינה התזונתית אין עם זה בעיה. מהבחינה האסטטית, צד אחד יהיה ודאי גדול יותר מהשני. לא תמיד זה מאד מורגש.
אם המקרה הוא שיש שפריצים חזקים של חלב באותו הצד וזה מפריע לו לינוק, תוכלי לנסות להוציא כמה שפריצים שכאלה אל חיתול, לכיור או אפילו לשמור את זה בבקבוק, אם תרצי. זה יוכל להקל עליו להתחבר אחרי שיעברו הכמה שפריצים הראשוניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)