צד שמאל בעייתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צד שמאל בעייתי
    קיסרית
    25/06/2008

היי
    נתקלתי בבעיה ואולי יש לכם רעיון
    בני כבר בן שלושה חודשים וחצי ובתקופה האחרונה כל פעם שאני מנסה לתת לו לינוק מהשד הימיני שלו הוא בוכה מאוד אפילו צורח. המעניין הוא שאפילו בטרם הוא נוגע בשד הוא כבר צורח. כלומר כבר בזמן שאני משכיבה אותו על הצד השמאלי שלו הוא כבר בוכה.
    לעיתים למרות הבכי אני מנסה לתת לו לינוק מהשד ואז הוא יונק ושוב בוכה ומתפתל מכאבים כאילו מדובר בגזים,ואז אני הופכת אותו לצד הימיני שלו (כלומר צד שמאלי שלי) ושם הוא יותר רגוע.
    האם יתכן שמדובר בבעיה פיזית? אולי כאב בצד השמאלי שלו? או שמא הגזים כואבים יותר כאשר הוא שוכב על צד שמאל שלו?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צד שמאל בעייתי

הוספת תגובה

• מתארת לעצמי שזה מאד תמוה בעינייך

ורד לב
    25/06/2008

יש מצבים בהם תינוקות מעדיפים בברור צד מסויים.
    לעתים, במיוחד אם מדובר בתופעה שהתחילה פתאום, יש לבדוק עניינים פיזיים באמת. אולי דלקת באוזן באותו הצד, או משהו בשרירי הצוואר של צד זה.
    זה לא נשמע כמו תאור של גזים, אולי אופייני יותר לתחושת אי נוחות או כאב.

יש מצבים בהם תינוק מעדיף צד אחד ע"פ השני בגלל שבאותו הצד יש זרם חזק יותר של חלב, שפריצים חזקים יותר, או להיפך. בצד השני יש שפריצים חזקים יותר שמקשים עליו את ההתחברות והיניקה השלווה.

האם משהו ממה שכתבת מרגיש לך מתאים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

קיסרית
    25/06/2008

היי ורד רופא אזניים אמר שאין לו דלקת. לגבי שרירי הצוואר - אני באמת לא יודעת להגיד. - האם עליי לפנות לאורתופד? לגבי זרם - ראיתי מעין שפריצים בצד הימיני - שזה הצד שהוא פחות אוהבת. אבל אני לא יודעת לומר אם זה קשור. כי דווקא שד זה נראה די מרוקן מתוכן ועושה רושם אפילו שיש בו פחות חלב - אך יותר שפריצים. עשיתי טסט שבו "עבדתי" עליו. הואיל ותמיד הוא בוכה כאשר הוא שוכב בצד השמאלי שלו כלומר בשד הימיני שלי. לקחתי אותו כפי שהוא והעברתי אותו לשד השמאלי שלי - כאשר הוא ממשיך להיות על צד שמאלי שלו - והוא גם בכה. לכן אני באמת לא יודעת. בכל מקרה אמשיך לעקוב.......ואם אדע אעדכן אותך. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

קיסרית
    25/06/2008

היי ורד ונניח שבאמת שבצד הבעייתי יש יותר שפריצים . מה עושים? או נניח שבצד הבעייתי יש מיעוט בחלב. מה עושים? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה אפשר לעשות

ורד לב
    03/07/2008

במקרה ומדובר בצד בו יש פחות חלב, או זרם חלש יותר, אפשר לנסות להניק בשעות של שינה או תחילת התעוררות וכן אפשר לנסות להגביר ע"י שאיבות.
    אפשר גם להבין שזה המצב וזהו, לא תמיד חייבים להיות סימטריים. לפעמים אחרי זמן מה זה עובר ואולי הוא כן יחזור לינוק משם. יש בהחלט נשים שמניקות רק מצד אחד, מכל מיני סיבות ומהבחינה התזונתית אין עם זה בעיה. מהבחינה האסטטית, צד אחד יהיה ודאי גדול יותר מהשני. לא תמיד זה מאד מורגש.

אם המקרה הוא שיש שפריצים חזקים של חלב באותו הצד וזה מפריע לו לינוק, תוכלי לנסות להוציא כמה שפריצים שכאלה אל חיתול, לכיור או אפילו לשמור את זה בבקבוק, אם תרצי. זה יוכל להקל עליו להתחבר אחרי שיעברו הכמה שפריצים הראשוניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו