מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הנקה וצימחונות...קרן01/07/2008
שאלה לורד ולכל מי שיכול לתת עצה. אני בהריון תאומים, נשאר עוד מעט זמן עד לסיום ההריון ויש לי שאלות לגבי הנקה. בשאיפה - מאוד הייתי רוצה להניק, האם אני יכולה להערך לאיכות חלב טובה כבר מעכשיו? אני צמחונית כמעט כל חיי (לא מסוגלת לאכול בשר, עוף, דגים) ואני תוהה אם לא יהיה חוסר של ויטמינים בחלב והאם אני לא מסכנת את התינוקות בכך.... תודה-קרן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש לא מסכנת אותם, נהפוך הוא!
ורד לב03/07/2008הנקה היא צורת ההאכלה הנכונה ביותר עבור תינוקות של בני אנוש.
חלב האם מותאם באופן מושלם ליילוד ומכיל את כל מה שהוא אמור לקבל.
לא תמצאי אף תרכובת כזו או אחרת שהיא איכותית ומזינה יותר מחלב אם. כמה שינסו לשווק ולפרסם כאלה והאמת היא שהיום הם פשוט לא מנסים. הם עובדים על פחדים אחרים שלך...
מאד ממליצה על סדנת הכנה להנקת תאומים שמקיימת נועה פורת, המנהלת את פורום הנקת תאומים בתפוז.
יש לה הרבה ידע ונסיון וגם אם לא תצליחי כבר להגיע לסדנא, אני בטוחה שתרוויחי מהפורום הזה.
כדאי מאד גם לקבל יעוץ של הכנה להנקה מיועצת הנקה מוסמכת שתוכל לשבת איתך ולהסביר לך בפירוט למה לצפות ומה לעשות וכו'. וכמובן שאם יהיה צורך לאחר הלידה, תוכלי להתייעץ איתה שוב.
אם תרצי המלצה, את מוזמנת לרשום את אזור מגורייך.
יש לא מעט אמהות המניקות תאומים ואפילו עד לגילאים מאוחרים (מכירה אישית 3 זוגות תאומים שינקו עד לפחות גיל 4 ), כך שזה בהחלט אפשרי.
כדאי מאד להעזר באנשי מקצוע בתחום הזה.
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאוד מעודד.
קרן06/07/2008היי ורד. תודה רבה על התשובה. בינתיים התווספה לי עוד שאלה. כצימחונית דאגתי לקחת תוספי ברזל וB12 לפי הצורך. בתחילת ההריון הייתי עם המוגלובין 12.5, מאז הוא יורד בקצב דיי מהיר. אני לוקחת 2 כדורים של ברזל עדין, אפילו דואגת לשתות עם תפוזים (שאני סוחטת) אבל הירידה בהמוגלובין עדיין נמשכת......... היום בשבוע 23 אני עם המוגלובין 10) האם יש עוד משהו שאני יכולה לעשות? עד כמה כדורים של ברזל אפשר לקחת ליום? המון תודה! קרן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מאד מאמינה בתזונה הנכונה
ורד לב08/07/2008ולא בהסתמכות על הכדורים למיניהם.
לגוף דיי קשה לספוג את הברזל מהכדורים ולכן ממליצים על כמויות גדולות שכאלה, כדי שמשהו ייכנס.
חפשי את המאמר שלי בנושא הברזל- אין לי זמן לקשר כרגע, הוא יהיה בגוגל, או פה בפורום (קישרי בעבר בהרבה פעמים).
יש שם מידע על מזונות שעשירים בברזל.
בעקרון, ירידה בהמוגלובין היא מאד הגיונית בהריון, כי העובר (ובמקרה שלך העוברים) דורשים ברזל לגדילה שלהם. אולם להגיע לרמה של 10 כבר באמצע ההריון זה בהחלט לא רצוי, כי זה בערך הגבול התחתון ההגיוני.
מאחר ואת מספרת שאת כבר לוקחת הרבה תוספים של ברזל, אולי הגיע הזמן שתשקיעי בתזונה שלך בפוקוס הזה.
אם את זקוקה להכוונה מפורטת יותר, את מוזמנת לפנות אליי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)