תוספים בזמן הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוספים בזמן הריון
    ויקי
    26/07/2008

שלום, אני בחורה בת 30. השבוע גילו אצלי הריון שבוע 2. אני רגילה כבר כשנה ליטול תמצית חמוציות (אסתר סי) וויטמין C לא חומצי, פרוביוטיקה פמינה של אלטמן, פיטו פימייל קומפלקס ואומגלין (לאיזון המע'' ההורמונלית). האם עליי להפסיק מיד ליטול תוספים אלו, חלקם או שמא באפשרותי להמשיך ליטול אותם גם בזמן ההריון? בתודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוספים בזמן הריון

הוספת תגובה

• תוספים בהריון

ורד לב
    27/07/2008

חלק מהתוספים ניתן להמשיך לקחת בהריון ועל חלק הייתי מוותרת.
    לא אמורה להיות בעיה להמשיך עם חמוציות וויטמין C (אם כי כ"כ קל להשיג ויטמין C מהמזון, לא ברור למה לקחת תוסף שלו, במיוחד בקיץ...).
    פרוביוטיקה אפשר גם להמשיך ולקחת.
    אפיטו פימייל נראה לי עם הרבה צמחים שלאו דווקא מתאימים להריון- בהחלט הייתי מפסיקה את נטילתו בשלב זה.
    לגבי האומגלין- מסכימה לגבי חשיבות של אומגה 3 שהריון ובכלל, אם כי לא רואה חשיבות בנטילת אומגה 6, יש לנו יותר מדיי ממנה בתזונה המערבית שלנו. אם כבר, קחי תוסף רק של אומגה 3.

ככלל, אני בעד גישה מאוזנת יותר כלפי תוספים- הסדרת התזונה ואורח החיים כבסיס בריא ומזין ושימוש בתוספים רק לפי הצורך באופן נקודתי ולא כמשהו שצורכים לכל החיים.

שיהיה הריון קל ומהנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ,תודה ושאלה נוספת על פרנטאל

ויקי
    01/08/2008

תודה רבה על המידע! התחלתי אף ב3 ימים האחרונים ליטול פרנטאל ומאז התחילו לי מעין פעילות מעיים מוגברת בצבע משונה (שלא להגיד פעילות מעיים קצת תכופה מדי). יש לי הסטוריה של סינדרום המעי הרגיז עקב אלרגיה ללקטוז ולשמרים. האם פרנטאל יכל לגרום לתופעת לוואי זו ועליי להפסיק ליטול אותו מיד? האם כדאי לבנתיים רק ליטול חומצה פולית? או שלא יתכן כי זה מהפרנטאל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייתכן וזו השפעה של הפרנטל

ורד לב
    02/08/2008

בכ"ז מדובר בריכוז גבוה של תוספי מזון למיניהם. יכול להיות שזה משפיע עלייך בצורת פעילות מעיים מוגברת.
    האם זה שונה מאד ממה שהיה עד כה?
    שינוי בצבע היציאות יכול להיות בגלל ויטמיני B למיניהם שעשויים לצבוע את היציאות. זה נורמלי בסה"כ.
    אם היציאות הן רכות וטובות אולי אפשר לתת לגוף להתאזן עם זה, או לרדת קצת במינון ולראות מה ההשפעה עלייך.

אם ידועה לך רגישות ללקטוז ולשמרים- האם את מקפידה שלא לצרוך אותם? כי לפעמים אנחנו קצת שוכחים...מתעצלים... זה משמעותי מאד במיוחד בהריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרנטאל

ויקי
    02/08/2008

קודם כל, אני אישית התעלמתי מרננה ואת צודקת ורד. אני מאוד מקפידה שלא לאכול שמרים ולקטוז ואפילו מוצרים נלווים שעלולים להיות מצע טוב (סוג של צלחת פטרי) כגון: יותר מדי סוכרים, מאכלים מוחמצים (מלפפונים ושימורים למיניהם, חומץ, יין, אלכוהול וכו') ולגבי לקטוז מצאתי מוצרי חלב ללא לקטוז (גבינות צהובות, יוגורט וגבינה לבנה) אז גם בתחום זה כבר למדתי להסתדר. לצערי עד שגילו לי לפני כשנתיים את הרגישויות האלו כבר עשיתי נזק מספק לקיבה בכך שכל חיי המשכתי לאכול כרגיל ולא הבנתי למה לא טוב לי ולכן יש לי את ה IBS ברמה בינונית. זה לא שאני ממש משלשלת עם חום וכאבים וללא סוף אבל כן יוצא לי לרוץ כך לשירותים משהו כמו לפחות 5 פעמים ביום מאז הפרנטאל. לצבע הירוק כהה אני יכולה להתרגל כל עוד האפיזודות האלה לא מזיקות לעובר (או ליתר דיוק כרגע לביצית המופרית :) ), זה בסופו של דבר מה שמדאיג אותי. אם אין בכך נזק אני יכולה להמשיך ורק שיהיה לי בגוף את ההשלמה לכל מה שנדרש לעובר המתהווה. האם כדאי לי להפסיק את הפרנטאל ולקחת רק חומצה פולית לפחות עד אשר אבחר לי רופא.ה מלווה למעקב הריון? בתודה, חנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם זה ברמת ה-5 פעמים ביום

ורד לב
    03/08/2008

הייתי בהחלט מנסה להפסיק לקחת ורואה מה קורה.
    מאחר ואת מתארת מערכת עיכול כבר דיי רגישה, זה לא מפליא שאם יש שם משהו שעשוי "להרגיז" אותה, היא תגיב כך.

לבינתיים את בהחלט יכולה לקחת חומצה פולית בנפרד ולחכות קצת עם הפרנטל.
    וכפי שכבר כתבתי, הקפידי על תזונה מזינה ככל שאת יכולה- תמיד יש מה לשדרג שם!- וכך תבטיחי לעצמך איכות טובה יותר של רכיבים תזונתיים.

אולי בעוד מספר שבועות תוכלי לעשות נסיון נוסף עם הפרנטל...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

ויקי
    05/08/2008

עם הפסקת נטילת הפרנטאל בהחלט הפסיק המעי הרגיז. הבעיה היא שאני עברתי לגור בחו"ל ועוד לא הספקתי ליטול חומצה פולית כמו שצריך. ביום חמישי יש לי תור ראשון סוף כל סוף עם רופאת נשים לתחילת מעקב הריון. האם יתכן נזק לעובר בגלל שנטילת החומצה הפולית אצלי תתחיל רק בשבוע החמישי להריון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני הייתי ממליצה לך על המוצר שנקרא

surraia
    28/07/2008

אלספה 9 חודשים. הוא מכיל אומגה 3 ודברים טובים נוספים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רננה יקרה כבר העירו לך להפסיק לתת

אנאמה מילר
    20/08/2008

כאן עצות, אז בבקשה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו