ברזל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ברזל
    מיכל
    02/09/2008

ורד שלום, קראתי בעיון חלק גדול מהמאמרים שלך שהתפרסמו ברשת ומהתשובות שלך בפורום והם עזרו לי מאד. רציתי להודות לך על כך. בנוסף, יש לי שאלה - אני בחודש החמישי להריון, צמחונית. התוספות התזונתיות שאני לוקחת, בהמלצת הרופא, הן: 1. כדור אחד ליום של Prenatal (פלוס בטא קרוטן) - זו הקופסא בצבעי ורוד וכחול שכוללת 30 טבליות ורודות גדולות - אני לא יודעת מה בדיוק ההרכב של כל טבליה כי זה לא כתוב על הקופסא (ואת החוברת המצורפת לקופסא אבדתי). 2. כדור אחד ליום של Folex 400 - שמכיל 100 מ"ג ברזל (Ferrous iron) ו-400 מק"ג חומצה פולית. 3. שני כדורים ליום של אומגה 3 - כל כדור מכיל 650 מ"ג אומגה 3 ו-200 מ"ג אומגה 9. אני די סובלת מעצירות (גם לפני ההריון המצב לא היה מזהיר, אך כעת הוא חמור יותר). אני שותה בבוקר מיץ שזיפים, מיץ לימון, ושמן זית, וזה לא ממש עוזר. שאלתי היא - האם יתכן שאני צורכת יותר מדי ברזל? האם אני יכולה להפחית את המינון (לוותר על הפרנטאל או על ה-folex?) אם אוותר על אחד מהם - האם לא תחסר לי חומצה פולית? תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ברזל

הוספת תגובה

• הכל תלוי במצבך הגופני

ורד לב
    02/09/2008

אין שום צורך לצרוך עודף של תוספי מזון אם הגוף לא זקוק לכך.
    יותר מדיי ברזל זה גם לא משהו טוב בסה"כ.
    האם את נבדקת בצורה עקבית? תוכלי לדעת כך על מצב ההמוגלובין והפריטין שלך (מאגרי הברזל) וכן על מצב החומצה הפולית.
    חומצה פולית ובטא קרוטן ממש קל לחהשיג מהמזון, לא חובה לתסף באופן מלאכותי.
    מה גם שתוספים מלאכותיים לא מתקבלים בגוף באותו האופן כמו האוכל עצמו...
    שווה להשקיע במזון!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו