מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים במפרקיםגבע24/09/2008
שלום, אני בשבוע 24 והתחילו לי כאבים במפרקי כף הרגל בשני הרגליים+נפיחות וכאב בין אצבע שלישית לרביעית בחלק החיצוני של היד. רציתי לשאול מה יכולות להיות הסיבות לכך. אציין כי בשבועות אחרונים אכלתי יותר בשר ומוצרי חלב (עיזים בעיקר) - לא ממש הרבה אבל יותר מבדרך כלל - התזונה שלי בעיקר צמחונית עם דגנים מלאים וכל מה שמכיל סידן מהצומח. לא לוקחת תוספים בכלל. מדי פעם ברזל שנזכרת.. יכול להיות שזה חוסר בסידן?? אולי איזה שחיקה מעומס ביד אבל למה גם ברגליים מורגש? אודה לכם מאד על הרעיונות ואיך אפשר לטפל באופן טבעי תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקות בהריון + כאבי מפרקים
מיכל שלזינגר24/09/2008שלום גבע
יתכן כי הבעיה ממנה את סובלת נובעת מבצקות.
בצקת בקרסוליים או ברגליים עלולה להוות בעיה בחדשי הריון האחרונים, זו באה לידי ביטוי בנפיחות קלה בקרסוליים לאחר עמידה ממושכת או בסוף היום.
בנוסף גורמת הבצקת לתסמונת התעלה הקרפלית - במפרק כף היד.
המאופיינת בתחושת נימול והרדמות של הבוהן, האצבע המורה, האמה והקמיצה. התופעה שכיחה ביותר לקראת סוף ההריון ונובעת מבצקת של הידיים. תחושת הנימול, הדגדוג או אפילו הצריבה נובעים כתוצאה מלחץ על העצב המדיאני העובר דרך התעלה הקרפלית במפרק. לעיתים התופעה חמורה כל כך עד כי היא פוגעת בתפקוד יומיומי: צחצוח שיניים, הרמת ספל, הברשת שיער ואף פוגעת בשינה וגורמת להתעוררויות כתוצאה מכאבים חדים .
טיפולים אפשריים:
א. דיקור בשילוב אלקטרו אקופונקטורה.
ב. מריחת משחה הומאופטית (דוגמת טראומיל) כ- 5 פעמים ביום.
ג. על מפרק כף היד - חבישה של סד אורתופדי מתאים - בהמלצת אורתופד .
. בחלק מן המקרים בצקת תסביר את התלונה, בשל הלחץ על העצבים.
לגבי הרגליים:
ד. עיסוי הרגליים בשמן גרניום יביא להקלה משמעותית.
יש למרוח שמן על הרגליים בתנועות ארוכות וחלקות, תמיד מן הקרסול אל הירכיים. תנוחה מומלצת להקלה היא הבאת כפות הרגליים למצב בו הן גבוהות יותר מהראש, זוהי תרופה קלאסית המסייעת גם בכאבי גב. הימנעות מצריכת מלח ותה חזק ושתיית מים מזוככים בלבד יפחיתו גם הן את הנפיחות.
התופעה נעלמת מאליה לאחר הלידה , עם העלמות הבצקות.
חשוב כי תמנעי ממזון המכיל:
מלח (המכיל נתרן), כדי לא להחמיר את צבירת הנוזלים.
מזונות המכילים מונוסודיום גלוטמט (מצוי בכמות גדולה במזון מסוג טייק אווי סיני ובאוכל יפני). המונוסודיום גורם לבעיות ספיגה של B6.
אצל חלק מן האנשים מזונות דוגמת: תפוזים, עגבניות וחיטה מגבירים את עוצמת הבעיה.
אכלי מזון עתיר ב- B6 : בשר רזה, ירקות ירוקים ועליים, דגנים, אגוזי ברזיל (לא קלויים) ואגוזי מלך, פירות יבשים וטריים.
הרבי באורז מלא, שעועית, עדשים, פסטה מקמח מלא ולחמים מלאים.
צרכי זרעי פשתן - עשירים באומגה 6
אומגה 3 - כתוסף, היא בעלת סגולה להוריד נטיה לדלקות בגוף (אני לא ממליצה דווקא על דגים כי באירופה לפחות ממליצים לנשים בהריון וילדים לא לאכול דגי ים צפוני יותר מאחת לחודש- בגלל תכולת הכספית והמתכות הכבדות.
תה ירוק - כאנטי אוקסידנט.
ניתן למרוח מקומית- ג'ל גלוקוזאמין- להשיג ברשתות הפארם. עוזר בהורדת הדלקת.
רק כמה מילות אזהרה:
שימי לב- אם מופיע כאב גב בשוק - ואז חשוב לשלול מצב של טרומבוזה DVT - פקקת ורידים. בזמן הריון קיים סיכון גבוה יחסית לתופעה זו שמחייבת התערבות רפואית דחופה. במצב כזה הרגל תהיה נפוחה ורגישה למגע , יהיה כאב בשוק כשהרגל בפלקס כלפי הגוף. במצב זה אסור לבצע עיסוי או לחמם את המקום כדי למנוע מצב של הגעת התסחיף לריאות.
המשך הריון קל ולידה קלה
שנה טובה
מיכל שלזינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד
גבע25/09/2008תודה רבה על התשובה המפורטת, אני מרגישה את הכאב ברגליים כאילו נתפסו קצת השרירים,כואב בלחיצה ולא רואה בצקות. גם הכאב ביד הוא כאילו קיבלתי מכה (שלא זכורה לי) וזה בצד החיצוני (לא של כף היד) כואב בלחיצה בגיד שמתחבר לאצבע הרביעית דוקא קרוב לתחילת האצבעות וקצת נפוח. בקשר לתזונה אני אוכלת ממש טוב (יחסית) ללא מונסדיום וגם ללא חיטה והמזונות שהזכרת. אשמח לדעת אם יש עוד רעיונות או פשוט לתת לזה לעבור. בלי לפחד שהולכות ליפול לי השיניים.. בקשר למשחה -יש לי משהו דומה מהודו-לא הומאופתי לשרירים ועצמות-מאד מחמם-יכול להזיק? וחוצמזה קניתי אתמול פרה נטל ואני אתחיל להקפיד בעזרת השם שלא יחסר כלום.. תודה מראש על התשובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכווצות שרירים ברגליים בהריון
מיכל שלזינגר25/09/2008מה שאת מתארת נובע בד"כ מחוסר איזון מינרלים. קורה בעיקר בשליש השני והשלישי להריון.
אצל נשים רבות זה קורה דווקא בשעות הלילה.
כאשר זה קורה רצוי לקום ולדרוך על הרגל הכואבת. כואב....אבל עוזר. עיסוי המקום הכואב, ישור הרגל וכיפוף כף הרגל כלפי מעלה - עשויים לעזור. הכאב החד יחלוף תוך מספר דקות אבל יותיר כאב עמום.
אחת ההשערות היא שחסרים מינלרים : מגנזיום (פרה נטאל יכול לסייע)
ויש הטוענים כי העווית נגרמת עקב עודף זרחן וחסר סידן בגוף. ניתן להתייעץ עם הרופא ואם מדובר אכן בהתכווצות שרירים , תוכלי ליטול תוסף סידן. תוספת סידן בכמות מספקת יכולה לפתור את הבעיה תוך שבוע.
בכל מקרה חלק מן ההמלצות שכבר נתתי לך עדיין מתאים גם במקרה זה.
לגבי היד- נסי משחת טראומיל / ג'ל גלוקוזאמין.
המשך הריון קל
מיכל שלזינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
גבע25/09/2008תודה על התשובות, ליתר דיוק - אין ממש עווית אלא כמו התכווצות שרירים נקודתית ותמידית שמורגשת שאני מסובבת את כף הרגל. אני אנסה את המשחה . שוב תודה על התשובות שתהיה כתיבה וחתימה טובה לשנה טובה ומתוקה לך ולמשפחתך ולכל מי ששותף בפורום ישר כוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)