כאבים באגן בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים באגן בהריון
    גלית
    04/10/2008

שלום, מזה כשבועיים יש לי כאבים חזקים באזור השמאלי של האגן, אני בשבוע 29, והכאב באגן מופיע רק במצב של עמידה כשיש משקל על הרגל. הדבר מגביל אותי מאוד אני מתקשה בהליכה, כיפוף, מעבר מישיבה לעמידה ולחילופין. בישיבה כשהטיית הגוף לצד ימין, אין לי כאבים. בימים האחרונים אני גם לא מסוגלת לשכב הכאב מתפשט לחוליות הגב, עד לתחילת הצואר. ניסיתי לשים כריות בכל מיני תנוחות כדי לישון, אך הכאב חד ואינו מאפשר לי להירדם. על כן, מזה כמה ימים אני ישנה בישיבה, מה שפוגע ברצף ובאיכות השינה שלי. אשמח לדעת מה גורם לכאבים אילו (כולם אומרים לי שזה מההריון)? האם יש לתופעה זו שם ספציפי? ובעיקר מה האופציות לטיפול אלטרנטיבי או קונבנציונאלי? קיבלתי מתנה שובר לעיסוי הריון, האם מותר לי לקבל עיסוי עם בעיה זו? מלבד זאת רציתי לדעת האם מותר לשכב על צד ימין בהריון, בגלל זרימת הדם לעובר? תודה מראש, על כל התשובות ושנה טובה:) גלית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים באגן בהריון

הוספת תגובה

• כאבים באגן בהריון

מיכל שלזינגר
    04/10/2008

שלום לך גלית
    אצל נשים רבות ההריון הוא תקופה של שינוי, שלא אחת נלווים לה כאבים בגב התחתון ובאגן .הדיווחים מלמדים כי 50 עד 70 אחוזים מן הנשים ההרות חוות כאבי גב. נשים בעלות משקל יתר ונשים שסבלו מכאבים מסוג זה לפני ההריון, סיכוייהן לסבול מכאבי גב במהלך ההריון רבים יותר.

אלו הם הגורמים העיקרים לכאבים אלו בזמן הריון:

1. שינויים ביציבה – ככל שהעובר גדל, משקלו גורם לשינויים במרכז הכובד וביציבה. העלייה במשקל והגדלת הקער המותני (לורדוזה) יוצרות עומס גדול על שרירי הגב התחתון ומקשות על תפקודה של האשה בתנוחת עמידה .הגב נאלץ להתאמץ כדי לתמוך במשקל הנוסף וכדי לשמור על זקיפות, ומאמץ זה עלול לגרום לכאבים ולמחושים שונים בגב, בצוואר, בזרועות וברגליים.

2. הורמונים – במהלך ההריון הגוף מפריש הורמון הנקרא "רלקסין". הפרשת ההורמון רלקסין בצרוף השפעתו של הפרוגסטרון , גורמת לרפיסות של הרצועות באזור אגן הירכיים ולגמישות רבה יותר של המפרקים, כהכנה לקראת תהליך הלידה. שינויים אלו ברצועות ובמפרקים עלולים לפגוע ביכולת הנורמלית של הגב לתמוך בגוף.

3. מתח – למתח פסיכולוגי במהלך ההריון יש השפעה על כאבים בגב התחתון.

4. היסטוריה קודמת של כאבי גב – לאישה שסבלה מכאבי גב בטרם הריון עלולה להיות חולשה בגב, ולכן ייתכן שתהיה מועדת לכאבים בזמן ההריון – זמן שבו הגוף עובר שינויים ונאלץ להתמודד עם הכבדה נוספת על הגב.

5. ליקויים ביציבה בחיי היומיומית – יציבה מרושלת, עמידה ממושכת וטכניקות שגויות של הרמה ושל כפיפה עלולים לגרום לכאבים בגב התחתון או להעצים אותם.

כיצד ניתן להקל:
    מנסיוני אני רואה תוצאות קליניות מצוינות משילוב טיפולי של מגע (שיאצו / טווינא) + דיקור.

לשאלתך - לגבי תנוחת השכיבה הנכונה ביותר בהריון:
    דחיסת ה Vena Cava (ווריד נבוב תחתון) על ידי הרחם הגדל עלולה לצמצם את החזר הדם ללב ולכן לפגוע בתפוקת הלב (במצבי שוק זה מאוד חמור). לכן, אם אין בעיות שכיבה ספציפיות (כמו בעיה בעמוד השדרה) יש להעדיף את מנח השכיבה על צד שמאל ולא על צד ימין או על הגב. אם המטופלת שוכבת על גבה (סופינציה), יש להניח מגבת מקופלת מתחת למותן הימנית שלה ולהגביה אותה בכ 10 ס"מ.מצג זה מאפשר לרחם לעבור לצד שמאל ולהקל על הלחץ של הונה קווה התחתונה.

לגבי עיסוי- את יכולה לקבל טיפול אצל מטפל מומחה להריון ולידה.
    כך גם לגבי פניה למטפל ברפואה סינית - רק אצל מטפל שעבר התמחות בתחום ההריון והלידה.

מקווה שעניתי על כל שאלותייך
    המשך הריון קל ובריא
    מיכל שלזינגר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

גלית
    04/10/2008

הי מיכל, תודה רבה על תשובתך המפורטת :) חשוב לי להדגיש שאין מדובר בכאבים בגב תחתון. הגב כואב לי רק בשכיבה ואז הכאב הוא לאורך כל החוליות עד לתחילת חוליות הצואר. הכאב בגב מתגבר בשכיבה ממשוכת וזאת בשילוב הכאב במפרק האגן. הכאב הוא במפרק בין האגן לרגל שמאל, באיזור ישבן שמאלי. הכאבים הם בעוצמה גבוהה מאוד. אמרו לי שזה אולי לחץ על העצב... אני ממש צולעת, ולא יכולה לבצע פעולות פשוטות. ישיבה היא התנוחה היחידה שנוחה לי. האם מה שכתבת לי רולוונטי גם לבעיה באיזור המפרק של הירך והאגן? שוב תודה רבה, גלית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים באגן + הריון

מיכל שלזינגר
    04/10/2008

שלום לך גלית
    בתשובתי הדגשתי כי המדובר בכאבים בגב התחתון + באגן.
    כפי שציינתי יש לי נסיון קליני מצוין בטיפול בבעיה זו שהיא שכיחה ביותר בקרב נשים הרות - מכל הסיבות שהוזכרו בתשובתי.
    וכפי שהסברתי שילוב של מגע + דיקור מניב תוצאות מצוינות גם במקרים קשים ביותר.

שנה טובה

מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מציעה לך

ורד לב
    05/10/2008

לקרוא את תגובתי בנושא תנועה לזו שלפנייך (אולי אחרייך, לא יודעת איך זה ייצא בסוף)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי מנח השכיבה בשינה

ויקי
    08/10/2008

גם אני קראתי שעדיף לישון על הצד השמאלי, אבל הרי אי אפשר לשלוט בשינוי מנחי השינה במהלך 7-9 שעות השינה בלילה. ניתן לשלוט בתנוחת ההירדמות אך בלילה מסתובבים כמה וכמה פעמים משמע יתכן ואף סביר מצב שבלילה נשכב כמה שעות על צד ימין כמה שעות על צד שמאל וגם מספר שעות על הגב. לא נראה לי סביר שאישה תדאג בכל פעם בבוקר שמא שכבה שלא במודע בתנוחה שאולי לא הייתה אופטימלית לזרימת הדם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו