מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בהמשך לוורידים ברגליים שעניתהריונית04/07/2007
אני סובלת מנימים ברגל אחת בלבד וקצת מוורידים שהחלו לבלוט באותה רגל .קראתי את מאמרה המעניין של ורד והשכלתי .
1- אני מגיעה מרקע של ספורט ומתאמנת כל יום ,ועדיין התופעה קיימת ?האמנם?
2- ורד ציינה שיש עיסוי מיוחד כשהרגליים גבוהות או משוה בסגנון ,כטיפול מונע ,לא הבנתי ,האם אפשר להרחיב בדיוק שאדע לבקש זאת ממני שעושה לי עיסוי
3- מה לגבי מים קרים /חמים?
אני בהריון חודש 6 .)
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת רגליים
ורד לב05/07/2007הריונית שלום, מה שמאד מתאים במצב זב הוא להרים את הרגליים גבוה בכל יום לכמה דקות. זה ממש נותן תחושה של הקלה בעומס על הרגליים ומחזיר את זרימת הדם "אחורנית".
אפשר גם לעסות את הרגליים בשוקיים לכיוון מעלה, מאד בעדינות. בכלל כל המגע כדאי שיהיה עדין ולא חזק ואגרסיבי.
לפי מה שאני רואה עניין הורידים/ נימים עשוי להיות גנטי, "ירושה" מההורים. וטבען של נטיות הוא שלעתים הן באות לידי ביטוי.
חשוב להקפיד על מנוחות, הרמות רגליים ועיסוקים גם פחות אינטנסיביים בספורט. לא רק דברים חזקים.
משערת שלנוגה יהיה עוד מה להוסיף פה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהורידים
נוגה סיני05/07/2007שלום רב
ההריון והלידה משנים דברים בגוף ומותירים בו את חותמם. חלק מהתהליך הוא לקבל באהבה את הסימנים הללו. ורידים הם נטייה תורשתית בעיקר . יש מה לעשות אבל בעיני חלק מהעשייה טמונה בלקבל את העובדה שהעומס ניכר בגוף ולהכיר לו תודה על יכולתו המדהימה להכיל ולשאת אדם נוסף בתוכו. מה שאני מנסה לומר- עשי מה שניתן להקל על תופעת הורידים הבולטים אך הביני שאין מה להילחם בה, היא חלק מהדרך לאהוב את הגוף גם כשאיננו "מושלם" כפי שהיה לפני ההריון.
מה לעשות? להרים רגליים במנוחה, להימנע מעמידה ממושכת, להימנע מבגדים לוחצים וצמודים ברגליים, להימנע מגרביים צמודים, להימנע מנעליים לא מאד נוחות. להפחית עומס על הרגליים בפעילות אירובית חזקה. את צריכה לזכור שמשקלך עלה, העומס על שרירי הרגליים גדול יותר בעת ההפעלה שלהם ועל כן הם זקוקים לאספקת דם גדולה יותר, מה שעלול לעודד התבלטות של נימי דם. עדיף הליכה מתונה מהפעלה נמרצת. לגבי מים קרים חמים... לנשים עם בצקות ברגליים לא בהריון אני ממליצה על השיטה הזו... לנשים בהריון , לטעמי זה פחות מתאים. זה סוג של הלחצה של המערכת- החלפות מהירות של חום וקור לפמפום הפעולה במערכת הדם. אני חושבת שבהריון יש מספיק שינויים ונדרשת הרבה הסתגלות גופנית ונפשית ולכן אני מעדיפה דרכים עדינות ולא קיצוניות. בקיצור- עדינות רוך וקבלה אל הגוף וגם אל הורידים שלו, הם זקוקים להקלה. ובענין עיסוי- לא צריך מומחים - עיסוי עדין כשהרגל מוגבהת מכף הרגל לכיוון הירך- בכיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)