מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חלבמניקה08/10/2008
שלום אני אם מניקה . שרגישה ללקטוז. אבל עדיין שותה חלב. נתתי לפני שלושה שבועות לפני לטעום מטרנה והוא התמלא בפריחה וכנראה שרגיש לחלב גם כן. האם בזה שאני שותה חלב אני גורמת לו לנזק כלשהו? או שמא רק לגזים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לחלב
מיכל שלזינגר08/10/2008שלום לך
אם את יודעת שאת רגישה ללקטוז חבל שאת בכל זאת שותה חלב, יתכן כי את רגישה גם לחלבון החלב ולא רק ללקטוז - רבים אינם מודעים לבעיה זו שעלולה להתבטא בתופעות שונות במערכת העיכול, מערכת הנשימה , עור ועוד.
מעבר לכך, במקרה שאת רגישה ללקטוז, מבחינה גנטית קיימת סבירות של כ- 30% שגם תינוקך רגיש ( במקרה ששני ההורים רגישים, או אלרגים בכלל לכל חומר שהוא, - הסבירות לאלרגיה אצל הילדים עולה ל- 70%).
אין זה דבר נדיר שתינוק הניזון מחלב אם בלבד וסובל מכאבי בטן -הוא לא מדבר, אבל בכיו אומר הכל-, מיציאות רכות או אף מדימום, כל מצוקתו חולפת יום אחרי שהאמא מפסיקה לאכול מוצרי חלב.
אני מצטטת מתוך מאמר של ד"ר אבני (רופא גסטרו) שעוסק רבות בתזונה בכלל ובנזקי צריכת תוצרת חלב בפרט:
"קשה לעכל את הרעיון כי אותם החלבונים ה 'עוינים' של חלב פרה המגיעים למערכת העיכול של האמא, חודרים ומסתובבים להם בדם האם, נקלטים על ידי תאי השד ומופרשים ישירות לפי התינוק הרעב. כך מצליח חלב האם ה 'מועשר' בחלבוני חלב פרה להפוך תינוק מאושר לתינוק סובל. אותם ה 'חומרים שלא מתאימים לנו' של חלב פרה שמסתובבים בדם האדם המבוגר אינם מעוררים ברוב המקרים את מערכת האזעקה האישית. וכך, בלא התרעה, בהשקט ובבטחה, הם מחוללים בגוף את הנזקים המצטברים ".
קיימים מחקרים רבים המצביעים על כך כי גם מי שאינו סובל מאלרגיה אמיתית לחלב, הנזקים אינם פוסחים עליו.
בוודאי ובוודאי שאם את רגישה ללקטוז ( ואולי גם לחלבון החלב) קיים סיכוי גבוה יותר לרגישות אצל תינוקך.
ממליצה לך לקרוא את מאמריו של ד"ר אבני באינטרנט.
שנה טובה
גמר חתימה טובה
מיכל שלזינגר
http://www.healthyliving.co.il/* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי סבילות ללקטוז
ורד לב08/10/2008אין ספק שעדיף לך יהיה להמנע מחלב ומוצריו, במיוחד כשאת יודעת שזה לא טוב לך.
אם את רגישה וממשיכה לגרות את המערכת שלך, יש סיכוי לא רע שהרגישות תעבור הלאה, לדורות הבאים.
לקטוז וחלבון חלב עשויים להיות אשמים באי שקט של תינוקות ו"גזים".
קיימים היום לא מעט תחליפים שאפשר להשתמש בהם במקום בחלב פרה עצמו, אם זה לקפה/ תה, או לקורנפלקס/ גרנולה וכו'. הזדמנות לאזן את הדברים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך חלב...
מניקה09/10/2008תודה על ההסבר שלכם. אבל לצערי הרב אני נאלצת לשתות חלב ואפילו אבילק (שמכיל לקטוז) כי רופא גסטרו המליץ לי על זה. וכל זאת מכיוון שבתקופה זו יש לי פיסורה בעייתית מאוד והכול בגלל צואה מאוד מאוד קשה. למרות ששתיתי שזיפים ולמרות שאכלתי סיבים ושותה כשלושה ליטרים מים ואוכלת שיפון ואוכלת ירקות ועוד ועוד...למרות הכול הצואה קשה ופוצעת אותי לכן רק אבילק והחלב עוזרים לי. כך שאני נמצאת בין הפטיש לסדן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא חסרים דברים אחרים לעזרה עם פיסור
ורד לב12/10/2008ועם עצירות.
אם את רגישה לחלב, מה שאת עושה זה לגרום לגירוי המערכת ולהדלקתה. כל זה בשביל להשיג יציאות טובות?
הייתי חושבת על שינוי תזונתי מתאים, כולל ולא רק נקודתי עם ז\שזיפים וכו'.
על שימוש שמנים המתאימים בהריון במריחה מקומית, על צמחי מרפא, על דיקור, על שיאצו, על רפלקסולוגיה, על הומיאופטיה, על הפחתת מתחים, על פעילות גופנית, על קראניו סאקרל, ועוד.
זיכרי שהרפואה הקונבנציונלית מוגבלת רק לתחומה, כך שרופא מסויים רואה רק את מה שבתחום ה"סמכות" שלו ולא מעבר.
בזה שאת ממשיכה לגרות את המערכת את יוצרת השלכות שיכולות להיות בעלות משמעות קשה בהמשך. עבורך, קודם כל, וגם עבור בנך.
אישית, זה לא נראה לי נכון לגרום ל"מחלה" במקום אחד, כדי לרפא "מחלה" אחרת.
זו גישתה של הרפואה המשלימה, בכל אופן, לעבוד עם האדם השלם, בצורה כוללנית- הוליסטית ולא להסתכל רק פרטנית על סימפטומים.
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.....
מניקה19/10/2008שלום תודה על התשובות אני מבינה שאתם מסתייגות אם כן מחלב בגלל רגישותי ללקטוז ומה בדבר יוגורט כגון אקטיביה? או אקטימל? האם גם הם בעייתים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי התאור שלך
ורד לב19/10/2008יש רגישות מאובחנת לחלב. רגישות כזו קיימת גם חמוצרים שיש בהם מעט לקטוז באופן יחסי.
אני לא רואה איך זה נכון להכניס לגוף משהו שאת רגישה/ אלרגית אליו, רק כדי להשיג ריקון של המעיים.
זה ליצור מצב של מחלה- דלקת באופן תמידי ומודע. מוזר לי שזו המלצה של רופא. כנראה לא מספיק רואה חשיבות למערכת עיכול שמתפקדת כמו שצריך וחבל...מערכת העיכול היא ה-בסיס שלנו. ממנה נובעים כ"כ הרבה דברים. אם שם הדברים לא מאוזנים, גם אם תאכלי בצורה הכי טובה שיש, לא תספגי את כל מה שהגוף שלך צריך, תהיי חשופה להתיישבות של טפילים/ פטריות וכו', תגרמי לעצמך למחסורים בברזל, למשל, בגלל דימומים מהאזור כל הזמן וכו'.
זה ממש לא מצב רצוי!
טפלי בפיסורה בדרכים אחרות ואז ודאי תרגישי טוב יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביקרתי אצל נאותורופת ו....
מניקה19/10/2008שלום הקשבתי לכן . ניגשתי לנאוטורופת באזורי והוא רשם לי את הדברים הבאים לפיסורה ולעצירות שלום הייתי אצל נאותורופת בגלל עצירות שיש לי . אני גם מניקה תינוק. הוא רשם לי taraxacum 50 gr spirea 50 gr bitterklee 50 gr polygonium 50 gr hamamelis 50 gr red clover 50 gr calandeula 50 gr בנוסף נתן לי משחת הממליס של WELLEDA למרוח חיצונית שאלתי היא: ראיתי באיזה אתר שצמח SPIREA אינו מתאים לנשים מניקות וגם לא קלנדולה אז כיצד זה שהוא נתן לי לשתות תה זה3 פעמים ביום במשך חודש????? מדוע זה לא מתאים למניקות?? ואגב מה זה הצמח BITTERKLEE האם הוא מתאים למניקות תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאחר וצמחים אינם ההתמחות שלי
ורד לב22/10/2008הייתי מבררת עם הנטורופת אליו הלכת האם הצמחים הללו מתאימים להנקה.
האם הוא יודע שאת מניקה?
יתכן ויוכל להחליף לך חלק מהצמחים לכאלה שבטוחים בהנקה, או להורידם מהפורמולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)