אי סבילות ללקטוז

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אי סבילות ללקטוז
    נילי
    18/10/2008

שלום מאז ההיריון סבלתי מבחילות באכילת מוצרי חלב, במיוחד חלב ניגר. בעבר סבלתי מגזים אולם לא קישרתי לנושא. הקטנה בת שנתיים ואני עדיין מניקה פעם ביום. ייתכן שאני בתחילתו של היריון נוסף. בשנה האחרונה הבחילות הלכו וגברו . לאחרונה הבנתי שמדובר באי סבילות ללקטוז והפסקתי את צריכת החלב, עברתי לחלב סויה. בדיקות דם הראו חוסר בזרחן המצוי גם הוא במוצרי חלב, אני מסיקה שחוסר זה נובע מהפחתת מוצרי החלב. שאלותי הן: 1. איך ניתן להשלים צריכת זרחן? 2. איך אוודא כי גופי מקבל את הסידן הדרוש לו (אמנם בבדיקות רמת הסידן תקינה אך הבנתי כי עובדה זו לא מעידה על כלום כי הגוף מסוגל לפרק סידן מהעצמות)? 3. האם ריבוי חלב סויה עלול להיות בעייתי בהיריון הבא או בהנקה בהמשך? 4. חשבתי על כדורי סידן, אבל מה עם כדורי זרחן, חומצה פולית ותוסף ברזל שאני זקוקה לו גם, איך לעשות סדר בצריכת הכדורים האלה, איך נכון לפרוס אותם לאורך היום? אם בכלל?? הנושא חדש לי ואני מבולבלת ממש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אי סבילות ללקטוז

הוספת תגובה

• ראשית, מתנצלת על העיכוב בתשובה

ורד לב
    22/10/2008

ניסיתי לענות לפני כמה ימים, אולם כפי הנראה הייתה לי תקלה במחשב ולא הצלחתי.

מצרפת לך פה מאמר שלי:
    על סידן ומזונות המכילים אותו
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5376

לגבי הזרחן- האם את בטוחה בתוצאות בדיקת הדם של הזרחן? כי מחסור בו הוא נדיר ביותר. זאת מאחר וזרחן מצוי במרבית המזונות. אם כבר, אז יש בעיה של עודפי זרחן...
    לא מאמינה שיש קשר למוצרי החלב שהפחתת.
    אגב, אין כלל בעיה לחיות ללא מוצרי חלב, הם ממש לא אמורים להיות חלק מהתפריט הקבוע שלנו אחרי גיל הינקות.

לגבי חלב סויה- מאחר ובסויה יש חומרים דמויי הורמונים (כמו גם, אגב, בירקות המצליבים, בפשתן ועוד), לא כדאי להרבות בצריכה שלה.
    זה לא אומר להמנע לגמרי, אלא להכניס לפרופורציה בצריכה השבועית. כך שלא כל מזון צריך שיהיה בו סויה, ודאי לא כל ארוחה.
    אפשר בהחלט לשלב טופו, טמפה, מיסו, חלב סויה בארוחות לאורך השבוע, אם כי, כמו עם כל דבר, במידה וללא הפרזה.

מאחר ויש לך פה כל מיני נושאים, אולי כדאי ללכת לקבל ייעוץ פרטני מסודר שייקח בחשבון את כל הצרכים שלך.
    בינתיים קיראי את המאמר על הסידן ושלבי מזונות עתירי סידן בתפריט שלך באופן קבוע.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו