מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמילה מהנקה ותחליפי חלבעירית10/07/2007
שלום ורד, (או כל מי שיש לו ניסיון)התינוקת שלי בת 7 וחצי חדשים. עדיין יונקת , התחילןה מוצקים (עדיין לא ממלאים ארוחה) ירקות , קצת פירות, תוספת אורז או הודו או קינואה לירקות וגם טחינה ושקדיה פה ושם(ניסיונות...) והיום גם דייסת קוואקר ממותקת קצת עם לתת אורז.
היא סרבנית בקבוק משחר ילדותה. לאחרונה מסכימה לשתות מהבקבוק מידי פעם חלב שקדים או אורז (אלה בקופסאות קרטון.
חייבת לגמול אותה או לפחות לצמצם לשלוש הנקות ....
מה יכול להוות תחליף לתמ"ל שאינה רוצה לשתות? בשלב הזה שבו המוצקים אינם ממלאים ארוחה שלמה?
האם החלב שקדים וכו מהווים תחליף, אפילו ביניים או הם רק נוזלים ממותקים?
מה את מציעה לי....
רב תודות
עירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עירית שלום
ורד לב10/07/2007ראשית חשוב לי לברר מדוע את חייבת לגמול ו/או לצמצם הנקות.
האם חשבת על אפשרות של שאיבות? ניסית?
כפי שאמרת כרגע המוצקים אינם מהווים ארוחות של ממש בעבורה ויש צורך לתת לה משהו כבסיס.
באופן קלאסי עד גיל שנה חלב אם מהווה את הבסיס התזונתי שלה ואם הוא אינו אפשרי אז תמ"ל.
זה בעקרון.
בפועל אנחנו מסתכלים על התינוקת הפרטית שלך ורואים מה נכון ומתאים לה.
בעקרון חלב אורז או שקדים בקרטון אינם מספיקים בפני עצמם. חלב אורז מכיל מעט מאד רכיבים תזונתיים. בעיקר מים ממותקים מעט. לא משביע או מזין. כן יכול לשמש בסיס לארוחת פירות, דייסת קוואקר וכו'.
אפשר להכין חלב שקדים משקדיה מדוללת במים עם פירות טחונים.
מה מצבה מבחינת משקל? כי אם היא במצב טוב אפשר כן להעזר ב"חלבים" למיניהם. אם היא גבולית נמוכה צריך משהו מזין ומשביע יותר.
מחכה לתשובותייך ובינתיים מזמינה אותך גם לברר עם עצמך האם תהיי מוכנה להשקיע אנרגיה בהנקה/ שאיבות עד שיהיו לה 1-2 ארוחות ברורות ביום. זה יכול להקל עליה מאד את תחילת חייה ואילו אצלך מדובר אולי בעוד כמה שבועות של אנרגיה נוספת. שוב, מטרתי היא לברר, לא להכריח, כמובן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשךגמילה מהנקה
עירית10/07/2007שלום ורד, תודה על תשובתך..
אני רוצה לגמול הן בגלל צורך דחוף לצאת לעבודה והן בגלל שאני קצת עייפה מהתלות וצריכה אופציה לשחרור... אין לי בעיה להניק פעמיים שלוש עד הגמילה שלה, אבל לא אוכל ששנקה תהיה תנאי לשינה למשל לעוד הרבה זמן (כמובן שלא אפסיק בבת אחת...) . היא לא מוכנה לשתות שום תמ"ל וכן לא חלב שאוב מבקבוק. כאמור כרגע הסכימה רק את השקדים, אורז.מה גם שהשאיבה לא מתאימה לי באמת. קשה לי איתה ואני מעדיפה שלא. לאחר ששאבתי מספר פעמים והיא במילא לא רצתה....
יש תחליף טבעי לתמ"ל או לנסות בכל זאת אולי בכוס או כפית ?(לא עבד גם עם חלב. כן עם מים...)
המשקל שלה בסדר לפי המדדים למרות שבחודש וחצי האחרון לפי האחות בטיפת חלב עלתה פחות מהדרוש (כ500 גר בלבד)
אשמח לייעוצך
עירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ורד לב10/07/2007ממה שאת מתארת נשמע שהקושי שלך קשור להצמדת השינה להנקה. אולי שווה להשקיע את האנרגיה שלך פה, בהפרדת הקשר הזה. להניק או להאכיל ואז להרדים- על הידדים, בתנועה, במנשא, בטיול, בשכיבה במיטה עם מגע וחיבוק או בכל דרך שמרגישה לך מתאימה.
לעניין הבקבוק, יש תינוקות שלא אוהבים בקבוקים וכן ישתו מכוס או מכפית.
חוצמזה- מה קורה כשמשאירים אותה עם מישהו אחר והוא מנסה להאכיל אותה? בבקבוק, בכוס? כי פעמים רבות הם יסכימו לאכול ממישהו אחר שאינו אמא או הורה.
לעניין העלייה במשקל- זו משמעותית ביותר ב-3 החודשים האחרונים ואח"כ יורדת מאד. גם צפוי שעם תחילת המוצקים היא תאכל פחות, כי מה שאוכלת אינו בעל ערך קלורי משמעותי ובכ"ז מתחיל להחליף קצת חלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)