סתימה בצינורית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סתימה בצינורית
    מניקה
    10/11/2008

שלום אני מניקה והיום היו לי ועדיין יש לי כאבים מאוד חזקים וגוש גדול בחלק העליון של השד הייתי אצל כירורג שאמר לי שיש לי סתימה בצינוריות של החלב שמתי לב עכשיו שבפטמה יש משהו לבן קטן מה עושים? איך פותרים את הבעיה? אני פוחדת שתהיה לי דלקת נא עזרתכן תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סתימה בצינורית

הוספת תגובה

• סתימה בצינורית חלב

ורד לב
    10/11/2008

מציעה לך להסתכל גם בפורום הנקה, ודאי תוכלי לקרוא שם תשובות שענו בנושא זה.
    סתימה בצינורית חלב היא תופעה דיי נפוצה. לא תמיד יודעים ממה נגרמה.
    מה שחשוב הוא להמשיך ולהניק משם, להמשיך ולהניע את החלב. כדי שלא יווצר מצב של חלב עומד, גודש ודלקת. גם אם זה קצת כואב ולא נעים.
    אפשר לנסות להניק בתנוחות שונות, כדי שהתינוק יצליח לרוקן את השד מכיוונים שונים.
    יש נשים שמספרות שכשהן מניקות בצורה כזו שהלסת התחתונה של התינוק היא באזור הסיצה (הגוש, האזור האדום, הכואב) זה עוזר לשחרר את הסתימה. יש תינוקות שיסכימו לכך בעיקר כשהם ישנים ויש כאלה שיסכימו לשתף פעולה גם בשעות העירות.

מה שאת רואה על הפטמה הוא הקצה של אותה הצינורית הסתומה. זה ודאי ייפתח מעצמו, כשתפתר הסתימה.
    זה לא אמור לכאוב.
    אפשר לשים קומפרס חמים על הפטמה לפני הנקה, כדי לעזור בפתיחה של זה.

חשוב, כמובן, גם לא להזניח את הצד השני, ובכ"ז לתת איזו עדיפות לצד ה"סתום". זה איזון עדין שצריך למצוא... תוך יום- יומיים אמור המצב להפתר.

שיהיה בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו