צירי-דמה\ גדילת הבטן יש סיבה לדאגה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צירי-דמה\ גדילת הבטן יש סיבה לדאגה?
    ויקי
    30/11/2008

היני נמצאת באמצע שבוע 22 להריון ראשון (בת 30). הריון תקין לדברי הרופאה ועל פי הבדיקות עד כה. כבר בחודש ה4 התחלתי להרגיש בעיקר בערב מדי פעם התקשות לא נעימה של הבטן עם תחושת משיכה. עכשיו בחודש ה6 אני מרגישה זאת יותר . הבטן קשה, כמעט פלסטית בתחושה ואני מרגישה כאילו מישהו מושך את הבטן ומותח אותה. זה לא בא בהתכווצות ושחרור כאילו מספר פעמים אלא מתחיל ונמשך גם עד הבוקר. בעיקר בערב., לא מלווה בכאבים או בהפרשות נרתיקיות כלשהן. בעלי טוען שזה קשור לגדילת הבטן ואף קראתי שאלו יכולים להיות צירי-דמה הרופאה שלי אינה זמינה עד יום שני בצהריים וכמה שאני קוראת יותר באינטרנט אני יותר מבולבלת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• צירי ברקסטון היקס - צירים מדומים

מיכל שלזינגר
    30/11/2008

שלום לך ויקי

מדובר ככל הנראה בתופעה שנקראת צירי ברקסטון היקס. אלו הינם צירים המכונים גם "צירים מדומים". אלו צירים בלתי סדירים. תדירותם אינה עולה והם אינם גורמים ללידה. אין להם השפעה על הרחם.
    צירים אלו מלווים בהתקשות הרחם ולעיתים אף מתלווה אליהם כאב חזק.
    צירים אלו מופיעים שבועות רבים לפני הלידה (מהשליש השני להריון) ונמשכים בכל פעם בין 10 דקות לחצי שעה. לקראת סוף השליש השלישי להריון עוצמתם ותדירותם עולות.

אם את מודאגת בכ"ז כדאי לפנות, לפחות בברור טלפוני למוקד לנשים הרות ולשאול לדעתם.

מאחלת לך

המשך הריון קל ולידה קלה

מיכל שלזינגר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדקתי

ויקי
    01/12/2008

הייתי במיון נשים אתמול. מדדו את אורך צוואר הנרתיק ובדקו אם יש פתיחה. הכל היה בסד וימשיכו לעקוב. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו