כאבים ונפיחות ברגליים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים ונפיחות ברגליים
    מירב
    07/03/2007

שלום לכן,
    אני בשבוע ה-32 ואני מרגישה מאוד כבדה...לפני כמה זמן גם התחילו להתנפל לי הורידים ברגליים, וקשה לי לנעול נעלי עקב כי כפות הרגליים גם קצת נפוחות...
    האם יש דרך לטפל בזה עוד בתקופת ההריון או שאני צריכה לסבול בשקט עד הלידה?

תודה רבההה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים ונפיחות ברגליים

הוספת תגובה

• בהחלט אפשר לטפל עוד עכשיו

אנאמה מילר
    07/03/2007

דבר ראשון המלצתי האישית - לרדת מנעלי העקב ומהר. אני אישית לא הבנתי ולא מבינה עד היום איך אפשר ללכת על הדברים האלה???
    להרים הרבה את הרגליים למעלה. לשכב על הספה ולהשעין את הרגליים למעלה על הקיר. להימצא בתנוחה הזו כמה פעמים ביום. כמה שיותר.
    עוד המלצה - תנועה והתעמלות עדינה. כגון פלדנקרייז, מחשבת הגוף וכו'..
    לא יודעת אם אפשר להתחיל בשלב כזה או שעשית התעמלות עד עכשיו - הצטרפה לנו מנהלת פורום חדשה שהיא מתחום מחשבת הגוף - אז היא בטח תכתוב לך עוד דברים בנושא.
    תערובת שמנים אתריים תוכל בהחלט לעזור לך.
    שווה לפנות לארומתרפיסט להתאים לך אישית תערובת שתעזור יותר מדויק
    אך השמנים הבאים הם בטוחים בהיריון ויעזרו לורידים:
    ברוש, לבנדר, קמומיל, הליקריסיום, לואיזה, מליסה, למון גראס. ניתן להכין תערובת בשמן בסיס עד 12 טיפות ל30 מ"ל ולמרוח בעדינות על אזור הרגליים.

או להשרות את הרגליים באמבט פושר או בגיגית פושרת עם השמנים ומלחים מינרליים כנשאים לתוך המים.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד הצעות

ורד לב
    07/03/2007

זה הזמן להתחיל להוריד מתח מהחיים שלך.
    כל מה שהוא פחות חשוב, מיותר, מותרות או סתם מעמיס אפשר לא לעשות כרגע. הגוף מאותת לך להאט את הקצב, להגביר את המודעות וההקשבה הפנימית, ללמוד לפעול אחרת בעולם. את זקוקה לכוחות האלה. שימרי אותם ואל תבזבזי על המיותר.

מסכימה עם כל מה שאנאמה כתבה. במיוחד עם ההמלצה לרדת מנעלי העקב! אפשר למצוא נעליים נוחות שתומכות ברגליים. יש גם יפות, זה לא כמו שהיה פעם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ומנקודת מבט תנועתית

נוגה סיני
    07/03/2007

כדאי ורצוי להתעמל בזמן ההריון, גם אם לא נהגת לעשות כך לפניו. אני מוצאת שנשים רבות מתחברות לגוף בזמן ההריון ומוצאות את הכוחות לטפח את הבריאות הגופנית דוקא בזמן הזה. לעיתים קרובות ההריון הופך להיות נקודת מוצא להרגלי תנועה והתעמלות שממשיכים ומלווים את האישה גם לאחר הלידה ולאורך החיים. בזמן ההריון גורמים לעיתים קרובות העלייה במשקל והשינויים ההורמונליים לנפיחות ולתחושת כובד ברגליים. לכן חשוב להפעיל את הרגליים ולעזור לסירקולציה תקינה באיברים אלה. הליכה היא פיתרון בסיסי שגם מחזק את שרירי הרגליים ומכין אותם לנשיאת משקל רב יותר וללידה עצמה. מדובר בהליכה מתונה והדרגתית שיכולה לעזור גם מבחינה אירובית ולשפר את זרימת הדם בגוף. חשוב ללכת בנעלי ספורט נוחות וכדאי לעשות זאת באויר הצח. לא על הליכון. ההליכה גם מאפשרת אורור מבחינה רגשית ומחשבתית וחשובה בתהליכי העיבוד והמודעות של ההריון. ממליצה גם למצוא התעמלות מתאימה להריון שתעזור לשמור על גמישות מפרקי ירכיים ושמירה על הגב התחתון. ממליצה על מחשבת הגוף, פלדנקרייז והתעמלות עדינה ומודעת אחרת. כדאי לפחות להתעמל פעמייים בשבוע מלבד ההליכה שמומלצת על בסיס יומי או דו יומי. מצטרפת להמלצת מנהלות הפורום האחרות- ותרי על נעלי עקב, הן מזיקות ליציבה ולגוף ובמיוחד בהריון. משקל הבטן והחזה משנים גם כך את מרכז הכובד ומושכים את הגב התחתון קדימה- מה שיוצר רגישות. נעלי עקב רק מעצימות את הנטייה הזו ומחמירות את המצב. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו