מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלספהמיכל שאול05/12/2008
בוקר טוב, אני בשבוע 26 והחלפתי רופאת נשים מסיבות שונות... הרופאה הראשונה נתנה לי לקחת ברזל עדין של סולגר. הרופאה הנוכחית אמרה שניתן לקחת גם אלפסה 9 חודשים.. האם לא מסוכן לקחת את שני הכדורים יחד? האם זה לא מסכן את העובר? אני לא רגועה לגביי הכדור הזה.. האם יש חשיבות ללקיחתו? אשמח אם תעזרו לי ותרגיעו אותי... תודה ושבת שלום, מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן דגים + ברזל + הריון
מיכל שלזינגר05/12/2008שלום לך מיכל !!!
אין צורך להלחץ.
מדובר ב-2 חומרים שונים לחלוטין.
הברזל ניתן לך מכיוון (שאני משערת) שערכי ההמוגלובין ו/או הפריטין בדמך היו נמוכים
לגבי אומגה 3
לפי מחקרים רבים קיימת חשיבות לנטילת שמן דגים בזמן הריון והנקה.
בזמן הריון:
נמצא קשר בין נטילת שמן דגים על ידי האם לבין שכיחות נמוכה יותר למקרי דיכאון לאחר לידה, משקל לידה נמוך, רעלת הריון, והתפתחות קוגנטיבית ונוירולוגית טובה יותר של הילודים.
בזמן הנקה:
הוכח במחקרים כי ההתפתחות הקוגנטיבית טובה יותר + התפתחות הראיה ונטען אף כי קיים שיפור בציוני iq.
אבל...
חשוב לזכור כי למרות כל המחקרים נשים רבות אינן נוטלות שמן דגים ובכ"ז יולדות ילדים אינטילגנטים וכמובן שלא כולן סובלות מדכאון לאחר לידה.
אז גם אם לא נטלת שמן דגים עד עכשיו אין צורך להלחץ , אבל בהחלט יהיה נכון ומתאים ליטול מעכשיו את התוסף - שום סכנה אינה נשקפת לך או לעובר, להיפך.
בריאות שלמה
מיכל שלזינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלספה
מיכל שאול05/12/2008תודה רבה ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)