מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוםמניקה07/12/2008
שלום רב בני (עדיין יונק) בן תשעה חודשים ויש לו כבר יומיים חום שבא בגלים. הכי גבוה היה 39.5 אני נותנת לו אקמולי. (הרופאה אומרת שזה וירוס וגם יש לו מעט דלקת באוזן) שאלתי היא האם עדיף אמבטיות פושרות? או אולי חומץ בגרביים? מה דעתכן בכלל על אקמול או כל תרופה אחרת להורדת חום? אני יודעת שהחום עוזר להלחם במחוללי המחלה אז האם באמצעות הורדת החום אני לא מדכאת את התהליך הזה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת חום + תינוק
מיכל שלזינגר08/12/2008שלום לך מניקה
אני מעדיפה אמצעים טבעיים להורדת חום - תרופות הומיאופתיות /הומוטוקסיקולוגיות.
כמובן בהנחיה של מטפל.
השיטות המסורתיות של חומץ בגרביים, מגבת פושרת על הבטן/ מצח, אמבטיות פושרות - מצוינות.
לא תמיד הן עובדות כאשר החום ממש גבוה , אבל כמובן שצריך לעקוב, כדי לא להגיע למצבים מסכני חיים.
חשוב מאוד גם להיות במעקב רפואי.
אני מאוד לא אוהבת את השימוש בתרופות להורדת חום בגלל הסיבה שציינת - דיכוי המחלה וכן הנזק המצטבר לכבד.
אבל - הכי חשוב לעקוב אחר מצבו של התינוק ולוודא שמצבו אינו מחמיר וכמובן להשגיח שהוא שותה מספיק נוזלים.
בריאות שלמה לך ולתינוקך
מיכל שלזינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך חום
מניקה08/12/2008תודה מיכל אבל האם אמבטיות פושרות ורטיות שגם כן מורידות את החום אינן פוגעות בתהליך של הגוף? מלבד הנזק לכבד שעושות תרופות כימיות האם קיים הבדל נוסף בין תרופות כימיות לבין אמבטיות פושרות הרי בשני המקרים אנו מורידים את החום ובכך מפריעים לגוף. לא כן? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורדת חום + הומוטוקסיקולוגיה
מיכל שלזינגר08/12/2008שלום לך שוב, מניקה !
הורדת החום בדרך טבעית כפי שציינתי אינה מסכנת את הכבד.
הורדת חום בשיטה כזו אינה פוגעת במנגנונים של הגוף.
החום בשיטות אלו בד"כ אינו יורד לרמות של חום פיברילי של "כאילו" מצב בריאות , אלא נוטה להשאר סביב 37.5 -38
הילד "מרגיש חולה", כך שהוא אינו יכול להתנהג כבימים רגילים ולהשתולל , כך שגופו מתפנה להחלמה. ילדים רבים שנוטלים אקמול, אינם מרגישים חולים ובעצם מתנהגים כבימים רגילים- אוכלים ארוחות מלאות, יש אמהות שאפילו שולחות ילד כזה לגן וכו'.
במצב זה הילד אינו מצליח להחלים באופן מלא , מערכת החיסון שלו אינו מתמודדת ממש. וכן ויש נטיה רבה לסיבוכים.
אם החום אינו יורד וממשיך להיות סביב 39 + כמובן שאין ברירה ויש ליטול אקמול וכמובן רצוי גם לפנות לרופא.
כמובן שלא תמיד מספיק להוריד את החום ויש לטפל גם בגורמים למחלה - למשל בכלים של הומוטוקסיקולוגיה ניתן לטפל במחלות ויראליות ו/או חיידקיות, דלקות גרון, אוזניים , ריאות ,זיהומים שונים וכו'.
כמובן שבמצב שילד סובל מזיהומים ומחלות חוזרים ונשנים רצוי לטפל גם באופן מניעתי.
בריאות שלמה
מיכל שלזינגר
מטפלת מוסמכת ברפואה סינית והומוטוקסיקולוגיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)