מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ויטמין c דונג קוואי ובלק קוהושמיקה31/12/2008
האם מותר לי לצרוך את כל זה בהנקה? בני הקטן בן שנה וחצי ועדיין יונק למרות שהוא אוכל הכל. ואני מתכוונת חהניק אותו עד גיל שנתיים,השאלה היא אם לא יגרם לו נזק דרך ההנקה באם אני אצרוך את מה שציינתי למעלה יום יומי? מקווה לתשובה מהירה תודה מיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספי תזונה + הנקה
מיכל שלזינגר31/12/2008שלום לך מיקה
אני מניחה שאם בנך כבר בן שנה וחצי הוא כבר יונק מעט.
באופן עקרוני נשים צורכות תוספי תזונה בזמן הנקה - אבל כמובן שלא כולם מתאימים.
לגבי ויטמין c- לא צריכה להיות בעיה. רק לשים לב הוא "מעורר", כך שבכל מקרה אני מניחה שאת נוטלת אותו בשעות הבוקר.
לגבי דונג קוואי -
מאזן\מזין מערכת הורמונלית (נשים), מחזק איברי רבייה (נשים), ממריץ מרה, ממריץ\מחמם, ממריץ קיבה, ממריץ\משפעל חיסון, מקדם\מסדיר מחזור חודשי, מקדם אסטרוגן, מריר\ארומתי, משלשל עדין, משפר זרימת דם היקפית, משפר תנובת חלב אם, נוגד עווית (רחם), נוגד קרישה.
למרות הסברה הרווחת שהוא אינו מכיל הורמונים, מטפלים ברפואה סינית העובדים עם צמחים מתייחסים אליו כאל צמח אסטרוגני ולא רושמים אותו למשל גם לנשים עם הסטוריה משפחתית או עבר של סרטן שד.
תופעות לוואי עשויות לכלול שלשולים וגניקומסטיה (התפתחות רקמת שד בגברים- נדיר מאוד, דווח על מקרה אחד בלבד, אבל בכל זאת מצביע על הנטיה של הצמח).
לגבי הבלק קוהוש -
מאזן\מזין מערכת הורמונלית (נשים), מוריד לחץ דם, ממריץ\מניע, מקדם אסטרוגן, מקדם\מסדיר מחזור חודשי, מקרר, מרגיע, מרחיב כלי-דם, משכך כאבים, נוגד דלקת, נוגד עווית, נוגד עווית (רחם), נוגד שיעול, תומך בלידה.
תופעות לוואי (בשכיחות של 5.5%) עשויות לכלול תחושת אי נוחות בבטן, כאבי ראש, סחרחורות;
מינון יתר עלול לגרום בחילות, הקאות, סחרחורות, כאבי ראש, כאבי מפרקים ודופק חלש; קיימים מספר דיווחים על רעילות בכבד שנגרמה עקב שימוש בצמח, אשר נעלמה עם הפסקת השימוש; בעבר נטען כי הצמח אסור לשימוש בנשים הסובלות מגידולים תלויי אסטרוגן; מחקרים נוספים שנערכו בשנים האחרונות שללו פעילות אסטרוגנית של הצמח ואף שללו המרצה של גידולים מסוג זה.
כך שבעצם הגישה הכולל היא כי הצמח אינו מכיל הורמונים
.
קראי את הנאמר, הציצי בתופעות הלואי ותשקלי....
אני יודעת שקיימת סברה בציבור כי מה שטבעי לא יכול להזיק. אבל לא כך הם פני הדברים, כל צמח / או טיפול שהינו בעל פוטנציאל מיטיב יכול באותה מידה גם להזיק בשימוש לא נכון.
נראה לי שכדאי להמתין עם הצמחים עד לסיום ההנקה.
מקווה שעזרתי
בריאות שלמה
מיכל שלזינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)