טיפול וגינאלי בגרדנרלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול וגינאלי בגרדנרלה
    זוהר שלזינגר
    05/01/2009

שלום, אני בשבוע ה - 26 ובמשטח וגינלי התברר שיש לי חיידקי גרדנרלה. הרופא נתן לי FLAGYL 500 מ"ג ל10 ימים. אני לא לוקחת אנטיביוטיקה או תרופות קונבנציונליות בכלל. האם אפשר לגבור על החיידק הזה ללא טיפול תרופתי? ואם לא האם כדאי לשלב בין טיפול תרופתי לטיפול אלטרנטיבי כלשהוא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול וגינאלי בגרדנרלה

הוספת תגובה

• המופילוס וגינליס (גרדנרלה)

מיכל שלזינגר
    05/01/2009

שלום לך זוהר

המחולל השכיח ביותר של דלקת בנרתיק / הפרשות הינו חיידק ההמופילוס (גרדנרלה) וגינליס. חיידק זה גורם להפרשה מימית רבה ומדיפת ריח.
    שניה לו בשכיחות דלקת הצוואר. אפילו שההפרשה היא מהנרתיק, מקורה הוא מצוואר הרחם. האופייני להפרשה הוא שהיא מוגלתית וצהובה ולרוב סמיכה.
    ההפרשה האופיינית הינה הומוגנית בצבע אפרפר בהיר וריחה דוחה ביותר (לעיתים מזכיר ריח דגים). רבים מתייחסים לחיידק זה כאל תושב קבע בנרתיק האשה גם כשאינו גורם לדלקת, ולכן הטיפול ינתן רק כאשר מופיעות תלונות מצד האשה. במרבית המקרים הדלקת הנגרמת ע"י חיידק זה משולבת בחיידקים ואורגניזמים נוספים, כמו פטריות והשילוב עם החיידקים הנוספים הוא זה שגורם לריח הלא נעים שנודף מן ההפרשה.
    ההדבקה נעשית באמצעות יחסי מין וניתן לבודד חיידקים אלו בקרב בני זוגן של נשים שסובלות מן הדלקת. שהיות שהחיידק נמצא אצל שני בני הזוג , ראוי לטפל בשניהם בו זמנית למניעת הדבקה חוזרת.

מבחינת הרפואה המשלימה - בהחלט ניתן לטפל בנוכחות חיידק בשיטות של רפואה משלימה ,צמחים ושטיפות מקומיות- אך מדובר תמיד בצמחים / תוספים מאוד פוטנטים, אני אישית משתדלת לא להתשתמש בהם בזמן הריון.

אם את מחליטה ליטול את הflagyl - הקפידי ליטול פרוביוטיקה מאיכות טובה ,במרחק של כ- 3 שעות מן האנטיביוטיקה.

בריאות שלמה

מיכל שלזינגר

מיכל שלזינגר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו