מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לורד או לאנאמההריונית26/07/2007
האם יש לרפואה האלטרנטיבית מה להציע במקרה של FMF דהיינו קדחת ים תיכונית?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר FMF
ורד לב27/07/2007ראשית, תודה ששאלת. בשכותך למדתי על קיומה של מחלה שלא הכרתי. הלכתי לקרוא עליה וממה שאני מבינה המדובר הוא במחלה עם רקע קלדתי לא מוסבר. תורשתית, כלומר לא ניתן להעלים אותה לחלוטין.
מהבחינה התזונתית יש תזונה המעוררת מצבי דלקת שונים ויש כזו המפחיתה מצבי דלקת. זהו שילוב בין תזונה מתאימה ותוספי מזון. דגש על העלאה ברמות של אומגה 3, חומצות שומן הידועות כמפחיתות דלקת.
מאחר ויש מופעים שונים של הדלקת אצל כל חולה ואלו אינם ניתנים לניבוי- עד כמה שהצלחתי להבין- יש טעם לטפל באופן נקודתי אקוטי.
אני יכולה לחשוב על מסלול טיפולי המשלב דיקור סיני ותזונה מתאימה.
מאד הגיוני שהומיאופטיה יכולה לסייע פה אף היא, דווקא בגלל הגורם התורשתי.
אני חושבת שטיפולים מהרפואה המשלימה יכולים להציע הקלה בעת התקפי הדלקת ואולי יוכלו לסייע בטווח הרחוק בהרחבת הזמנים בין ההתקפים, אך את זה אני מאד מסייגת מאחר ואינני מכירה את המקרה הספציפי וכו'.
מההבנה שלי, אפשר בהחלט להעזר ואפילו עם תוצאות טובות.
שיהיה בהצלחה והרבה בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושוב לורד....................
הריונית28/07/2007היי ורד
מה כוונתך שיש מאכלים שמעוררים דלקת ויש שלא
נא תני לי דוגמה
אגב קיבלתי שלשום בדיקות דם ויצא כי
CRP - 0.60
SAA - 79.00
האם עצם העובדה שהחלבון שלי גבוה (המקסימום צריך להיות 0.6), משמעו שכבר פגעתי בכליות?
האם זה יפגע בעובר?
אודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעונה כרגע רק על תזונה מפחיתת דלקת
ורד לב28/07/2007ידוע שישנם מזונות המעוררים יותר מצבי דלקת בגוף וכאלו שעוזרים להפחתת מצבים דלקתיים.
רכיבי תזונה מסויימים מעודדים ייצור אנזימים ומרכיבים במנגנוני ההגנה של הגוף ואילו אחרים מפחיתים אותם.
בגדול מדובר על הפחתת מזונות מעובדים, שינוי בצריכת הדגנים לכיוון דגנים מלאים- יש אף לשקול הפחתה משמעותית בצריכת דגנים בכלל. לפי המצב.
שינוי התפלגות חומצות השומן הנאכלות לכיוון מזונות המכילים יותר חומצות שומן מסוג אומגה 3 והפחתה משמעותית של מייצרי אומגה 6, חלבונים מהחי ועוד.
יש לחשוב על הוספת סיבים תזונתיים במזון, על מתן תוספי מזון ספציפיםם למצב, על שיפור חיסוניות ועמידות הגוף בעזרת מזונות המכילים תרכובות אנטיאוקסידנטיות חזקות, מתן תוספים של צמחי מרפא ספציפיים ועוד.
משערת שיש גם להתבונן על מרכיב הסטרס באורח החיים.
טוב, תשובה מאד כללית מבלי שאני מכירה את המצב הפרטי בכלל.
מקווה שנתתי איזשהו כיוון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לורד-אוכל מונע דלקת -
הריונית30/07/2007האם את תוכלי להרכיב לי אוכל מונע דלקת - כזכור אני חולת FMF וגם בהיריון
האם עליי לפנות אלייך באופן פרטי
ואם כן כיצד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת מוזמנת
ורד לב31/07/2007לפנות אליי לקביעת פגישה אישית.
טלפון 052-8527755 או [email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)