עייפות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עייפות
    דורית
    14/03/2007

שלום בנות...
    אני בחודש שלישי ובכל התקופה הזאת אני באופן תמידי גמורה בעיייפות. כולם אומרים שזה נורמלי בהריון, כולל הרופא שלי אבל אני לא מרגישה עם זה טוב. אני בדרךך כלל בן אדם די פעיל. אני עושה פעילות גופנית, הליכות ואוהבת להיות מחוץ לבית וההרגשה הזאת לא נעימה לי.
    אני מרגישה שמשהו לא בסדר, אבל כולם אומרים שזה נורמאלי. יכול להיות שאפשר לפתור את העייפות עם הרפואה משליהמ או לפחות מה גורם לזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עייפות

הוספת תגובה

• להתחיל להתרגל לשינוי

ורד לב
    14/03/2007

את יודעת, הריון לא סתם אורך 9 חודשים. מעבר לעניין הפיזי של התפתחות בן אדם על כל מערכות גופו ואיבריו, יש את ההתארגנות לשינוי שהוא יביא איתו.
    את מתארת עצמך כמישהי מאד פעילה שלא נמצאת הרבה בפנים, אלא הרבה בחוץ ופתאום הילד הזה "מכריח" אותך להשאר בפנים, ללא הרבה תנועה, לשים פוקוס על תהליכים פנימיים.
    מהרגע שבחרת להביא ילד לעולם מתחיל השינוי. עוד לפני הכניסה להריון פיזית. שינוי אנרגטי. את מוכנה, נתת את הסכמתך. זה לא טריויאלי, אפילו שרבות עושות כך.
    בהריון את כבר מתחילה לחוש בשינוי. התנוןעה שלך אינה כמו מה שהיית רגילה, הגוף שלך ישתנה ויביא עמו תחושות חדשות, מערכות היחסים שלך עם סביבתך ישתנו בהרבה רמות ואחרי שיגיע ילדך תתחילי לחוש בכך ביתר שאת.
    אולי מה שאת עוברת כרגע הוא איזו הכנה, איזה סמן בתהליך הזה שאת צריכה לעבור בכדי לאפשר לעצמך לקבל את השינוי בו בחרת ברמה עמוקה יותר.
    יש לי עוד דברים לומר, אך זמני כרגע קצר.
    קיראי את דבריי ואם תרצי, נוכל להמשיך לדון בכך.
    אשמח לשמוע מה את מרגישה בנושא, אם תהיי מוכנה.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכימה עם כל מה שורד כתבה

אנאמה מילר
    14/03/2007

יחד עם זאת, אני מבינה ומאוד מזדהה עם התחושה שלך. גם אני מהנוטות לפעילות יתר...
    מניסיוני האישי (שני הריונות), זה עובר!! בדרך כלל לקראת חודש רביעי זה עובר ומרגישים הרבה יותר טוב ומגיעה מעין סוג של חיוניות אחרת וכיפית.
    יש למה לקוות ולחכות.
    חוץ מזה - אני בהחלט חושבת שחשוב לשלב מנוחות והליכות. אני מניחה שאחרי שעתיים של שינה באמצע היום את מרגישה הרבה יותר טוב. זה הזמן לצאת החוצה עכשיו כשמזג האוויר יותר אביבי ונעים וכן לעשות פעילות איטית ועדינה. לא לשקוע לרחמים עצמיים!!! היריון אמנם מעייף מאוד אך הוא אינו מחלה.
    אני מניחה שנגה תמליץ את המלצותיה על תרגילים והתעמלות שגם מחזקים.
    שילוב בין שינה ומנוחה לפעילות יחזיר חיות וחיוניות לגוף.
    בהצלחה ובכיף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויים

נוגה סיני
    15/03/2007

הגוף הוא מערכת חיה ומשתנה כמו כל ביטוי של כח החיים. כשהגוף משתנה הדרך הטובה ביותר להתמודדות היא הקשבה והליכה עם מה שמטיב ונכון. לוותר על התנגדויות למה שיש, לוותר על השוואה למה שהיה, לוותר על ההרגשה שמשהו לא בסדר... כל הריון שונה ממישנהו וכל אישה יכולה ללמוד לקבל את השינוי ולהנות מהמתנות שהוא מביא איתו. כפי שהגוף שלך משתנה וישתנה בהדרגה לקראת הלידה כך את יכולה להרפות ולהשתנות באופן בו את מתייחסת לשינוי.
    ברמה המעשית כדאי לנוח יותר ולמצוא התעמלות מותאמת להריון שתטיב איתך. ותרי קצת על המהירות, האינטנסיביות והכוחניות של תנועה אירובית וחפשי תנועתיות עדינה קשובה ומגמישה. הגמישות תטיב גם עם הנפש הנדרשת להגמשה. הגוף זקוק לתנועה בהריון, רק במינונים ובאופי תנועה אחר ממה שהיית מורגלת בו. חפשי לך מורה לתנועה שתוכל ללות אותך בקבלת השינויים הפיזיים, ביכולות העשייה ובדימוי הגוף. הריון נעים ומשמח. נוגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו