מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סימפיזיוליזיסרוני24/02/2009
שלום מיכל, לא ממש הצלחתי למצוא חומר באינטרנט על סימפיזיוליזיס נחשפתי בפעם הראשונה למונח אתמול ולא היה לי מושג שזה מה שאני חווה... למען האמת הייתי משוכנעת שכל אישה בהריון מתקדם בגלל הכובד והמשקל על האזור חווה כאבים ואי נוחות כאלה בפוביס. אשמח לדעת מה מקור הכאב בסימפיזיוליזיס? למה זה קורה? האם זה מסוכן? האם זה מסוג הדברים שמקשים על לידה או להפך.... והאם זה עובר אחרי הלידה? (זאת בעצם השאלה הכי חשובה שלי) תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימפיזיוליזיס - כאבי מפסעה (פוביס)
מיכל שלזינגר24/02/2009שלום לך רוני
התופעה שאת חווה אינה נדירה כלל וכלל. אבל, לא כל הנשים חוות אותה.
סימפיזיס פוביס הינו הסחוס המחבר בין עצמות האגן מלפנים . הסימפיזיס פוביס מממלא תפקיד חשוב בהחזקת האגן באופן יציב בזמן פעילות, יחד עם שני המפרקים שנמצאים בין עצמות האגן לסקרום , פעילותו משמעותית בכל תנוחה אשר בה מעורבות הרגליים. במקרה שהמפרק אינו מחוזק היטב ברצועות, הוא אינו מתפקד ביעילות ונוצר לחץ על מפרקי האגן הבא לידי ביטוי בכאב במקומות האופייניים: מפשעה, ירך, מפרקי האגן, כאבי גב ועוד.
במהלך ההיריון מופרשים הורמונים שונים, כגון "רלקסין", שתפקידם לרכך את הסחוס ולהגמיש את רצועות הגוף כדי לאפשר לאגן להתרחב ולהימתח במהלך הלידה. המטרה היא לאפשר לתינוק לעבור בתעלת הלידה מבלי לגרום לנזקים באגן. לרוב, התהליך אינו מלווה בכאב, אך במקרים בהם ההתרחבות היא גדולה מהממוצע, חווה האישה ההרה כאבים בעצם החיק ו/או כאבי גב, שהם הסימן הבולט ביותר לתופעה הנקראת סימפיזיוליזיס. הכאבים יכולים להופיע החל משבוע 12 להריון ועד לאחר ההיריון. תופעה זו יכולה להביא לכך שהליכה, טיפוס מדרגות, התהפכות במיטה יהיו פעולות קשות לביצוע ולפעמים אף בלתי אפשריות.
גורם נוסף שיש לקחת בחשבון הוא שייתכן וטראומה, כמו הריונות מרובים, עוברים גדולים תאונה ועוד, שגרמה בעבר לבעיה באזור תתעורר מחדש.
אלי למרפאה מגיעות נשים הסובלות מן התופעה, חלקן ממש מתקשות בהליכה וחוות הקרנות לאורך הרגליים, כאבים בעכוז ו/ או כאבים חגורתיים באיזור הגב, כאבים מפסעתיים המקרינים לאיזור הרגל הקדמית.
אני משלבת בטיפול דיקור + שיאצו והנשים חוות הקלה רבה ויכולות לשמחתן לשוב לתפקוד בחיי היומיום.
בזמן הלידה, בהחלט חשוב לידע את הצוות לגבי הבעיה, כדי שיהיו מודעים למגבלת הפיסוק, התנוחה וכו'.
אבל... ממש לא כדאי להזניח עד אז ומאוד רצוי לטפל לפני כן. אין סיבה להגיע ללידה מראש עם מגבלה שכזו.
לשמחתנו, הכאב בד"כ נעלם אחרי הלידה. לא תמיד מיד אחריה. אבל אם לא, אפשר לסייע שוב...בדיקור ושיאצו.
מקוה שעניתי על כל שאלותייך
מאחלת לך המשך הריון קל וכמובן לידה קלה
מיכל שלזינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימפיזיוליזיס
רוני24/02/2009מיכל - את נהדרת! תודה על תשובה מפורטת ומקצועית. אז אני מבינה שהכאב נובע במקור מחולשת הרצועות (בין היתר בגלל הפרשת הרלקסין) הכאב שלי איננו חמור, אין לי הקרנות למפשעה או לגב, אני יכולה ללכת ולתפקד כרגיל - אך הכאב הקשה הוא בשכיבה בלילה וכמו שכתבת: קושי אדיר להתהפך מצד לצד (עד כמעט בלתי אפשרי) וקושי אדיר לקום מהמיטה - אפילו ברמה של לוותר על קימה לשירותים בלילה ולהתאפק (חמור מאוד אני יודעת! אבל כשאי אפשר לקום אי אפשר לקום). האם יכול להיות שנטייה לגמישות יתר היא הגורם? אני מאוד גמישה מלידה, מאוד מאוד!!! בכל אופן, אם הבעיה נעלמת לאחר לידה אני כבר ממש רגועה כי דאגתי! איכשהו קישרתי את זה לחולשת שרירי ריצפת האגן ופחדתי שיש לזה קשר - כי במקרה הזה ידוע לי שזה משהו שיכול להישאר גם אחרי הלידה ולגרום לבעיות של דליפת שתן במצבים בהם מופעל לחץ תוך בטני (אפצ'י, שיעול...) שאלה נוספת: האם ניתן לשלב אצלך טיפול בבעיה זו יחד עם דיקור להיפוך עובר (מחר יש לי אולטסאונד, אני נכנסת לשבוע 35 ועושה רושם שהקטנצ'יק עוד לא התהפך) מה אחוזי ההצלחה של דיקור להיפוך עובר? אני אעשה אפילו היפוך חיצוני כדי לא להגיע לקייסרי - זאת לא אופציה מבחינתי בכלל! מה עלות מפגש כזה? היכן את ממוקמת בארץ? תודה לך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימפיזיוליזיס
מיכל שלזינגר24/02/2009שלום לך שוב רוני
שמחה לעזור...
יתכן שיש קשר בין התופעה לגמישות יתר, אבל אני לא בטוחה לגבי זה.
לגבי רצפת האגן - זה כבר מסרט אחר ...ולא פחות חשוב.
ברבות ממדינות אירופה כל אשה לאחר לידה מקבלת המלצה לתרגול פיזיותרפי של שרירי רצפת האגן.
נדמה לי שבצרפת מקובל לתת 6 טיפולים.
גם בארץ, כל אשה לאחר לידה, או כל אשה בכלל זכאית לקבל הפניה לטיפול פיזיותרפי שכזה במסגרת קופת החולים, ניתן לקבל הפניה דרך רופא הנשים בקופה או דרך רופא המשפחה.
אל תוותרי על טיפול זה.
ניתן למנוע באמצעות הדרכה של פיזיותרפיסטית נזקים ועוגמת נפש רבים שנוטים להופיע אצל למעלה מ- 80% מן הנשים.
מאוד עצוב לראות נשים בנות 40 + שצריכות לחשוב לפני שהן משתעלות, מתעטשות, או מתאמצות בצורה זו או אחרת , כי הן חוששות מבריחת שתן.
אחרי הלידה דאגי לקבל הפניה למרפאת פיזיותרפיה של רצפת האגן, חשוב לכל אשה באשר היא !!!!
לגבי טיפול אצלי, המרפאה שלי ממוקמת בראש העין. את מוזמנת ליצור עימי קשר טלפוני. אשמח לעזור.
בריאות שלמה
מיכל שלזינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !!!!
רוני25/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחגורה לכאבי גב
מיכל שלזינגר25/09/2009שלום לך גלית
חשוב לדעת כי שימוש ממושך בחגורות תמיכה לגב עלול לגרום לתלות וניוון שרירי הבטן והגב.
פגשתי במרפאתי מטופלים שהשתמשו באביזרים כאלו ובהחלט בזמן לבישת החגורה הכאב מעט פוחת, אבל אין כאן טיפול אמיתי. לאחר הסרה החגורה הכאבים אף גוברים וכמובן שבגלל ניוון שרירי הבטן והגב מצבם מחמיר.
בריאות שלמה
גמר חתימה טובה
מיכל שלזינגר
רפואה סינית והומוטוקסיקולוגיה
התמחות בגינקולוגיה ופוריות
03-9012411
052-8728526* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)