מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פעילות גופנית בהריון תאומיםמיכל16/03/2007
אני בתחילת השליש השני ולא בכושר, יש לי כאבי גב וחיכיתי בקוצר רוח להתחיל להתעמל חשבתי למשל על יוגה שגם תעזור לי בלידה אם אוכל ללדת טבעי בלי ניתוח אבל הרופא שלי אומר שתאומים זה הריון בסיכון גבוה וכל פעילות גופנית יכולה לתרום ללידה מוקדמת ומאוד לא מומלץ. האם ייתכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית בטוחה
נוגה סיני17/03/2007היי. אני מאד מבינה את הדילמה ומאד מאמינה בבקשת דיעות נוספות על פני דיעה אחת של רופא אחד. בטבע לטעמי אין מצב של הפסקת תנועה. ואין זה נכון לא לנוע. מה שצריך לעשות זה למצוא תנועה מספיק עדינה ומספיק איטית כדי לטפל בגב ולא ללהזיק להריון. הייתי מתייעצת עם רופאים נוספים. איני חושבת שכולם ידבקו בעמדה הנוקשה הזו. אני מאמינה בתחושת האישה ובאחריות שלה לגבי הגוף שלה. אפשר להתאים תנועה לכל אדם בכל מצב מבלי לסכן אותו. התייעצי עם עוד רופאים. חפשי באיזור מגורייך מורה מנוסה לתנועה עדינה כגון מחשבת הגוף פלדנקרייז או פיזיותרפסטית והתייעצי איתה. חפשי אנשי מקצוע שקשובים לצרכייך ושמסוגלים ללמד אותך מודעות גופנית. את תדעי לבד מה נכון לך ותרגישי מי מתאים למה שאת רוצה ולא רק למה שהרופא אומר. מנקודת מבטי תנועה הכרחית, לגבי האחריות לבחירה כמו בכל סיטואציה בחיים- בסופו של דבר היא שלך בכל הנוגע לגוף שלך. בטבע יצור חי לא ירבוץ למשך 9 חודשים. תמיד יש אזורי ביניים עדינים שבתוכם אפשר למצוא תנועה. רכות, הקשבה, סבלנות ועדינות הן מילות מפתח בתנועה נכונה בהריון בסיכון גבוה. אשמח לשמוע על ההתנסויות שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)