אסטרגלוס בהריון.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אסטרגלוס בהריון.
    אנה
    16/03/2009

שלום רב! אני בהריון שבוע 29 ,החל משבוע 15 ועד עכשיו נטלתי אסטרגלוס ,כעת המליצו לי להפסיק היות ולא יודעים את השפעת הצמח בהריון. שאלתי היא האם בכל זאת ניתן ליטול אסטרגלוס בהריון או שלא מומלץ בגלל שהדעות מאוד חלוקות, יש לציין שאני סובלת כל החיים מנזלת אחורית והמערכת חיסון שלי מאוד חלשה ,יש לי התקפים שחוזרים מדי חודש עם ליחה מוגברת ,מאז שהתחלתי ליטול שורש האסטרגלוס כמעט ולא סבלתי מנזלת או צינון וזה גם חיזק אותי בהריון. אודה לתשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אסטרגלוס בהריון.

הוספת תגובה

• אסטרגלוס בהריון

מיכל שלזינגר
    16/03/2009

שלום לך אנה

הו אחד הצמחים המחזקים (Tonics) החשובים ביותר ברפואה הסינית המסורתית. באופן מסורתי התייחסו אל אסטרגלוס כצמח המחזק את ה- Wei Qi, המושג המקביל, במידה מסויימת, למערכת החיסון ברפואה המודרנית.

פעילות רפואית
    אנטי-ויראלי, אנטי-סרטני, מחזק, משפר זרימת דם היקפית, ממריץ\משפעל חיסון, מפחית ליחה, נוגד אנמיה, נוגד חמצון, נוגד שלשול.

התוויות
    עיקריות: חולשה חיסונית, מחלות ויראליות (מניעה), תסמונת העייפות הכרונית (CFS).

הצמח בטוח ביותר לשימוש. אין תיעוד של תופעות לוואי כלשהן. עפ"י הרפואה הסינית הצמח אינו מומלץ לשימוש בזמן זיהומים אקוטיים; הצמח עשוי להפחית יעילות תרופות מדכאות חיסון (tacrolimus, cyclosporine).

באופן עקרוני אסטרגלוס (huang qi) נחשב לצמח בטוח.
    גם בזמן הריון והנקה.
    הקונטרה אינדיקציה היחידה הידועה היא בזמן שיעול - כי הוא מגביר שיעול.

בדקתי במטריה מדיקה הסינית:
    המחקרים שגילו תופעות לואי נעשו במינונים מאוד גבוהים של הצמח - ונערכו על בעלי חיים.
    שם התגלה כי הוא בעל אפקט מרחיב כלי דם - השפעה קרדיוווסקולרית.
    כמו כן הוא בהזרקה הוא בעל אפקט דורטי - משתן (על כלבים ובמינונים מאוד גבוהים)

העלה סיבולת ויכולת של עכברים.

עכברים שניזונו מן הצמח - השתפרה הפעילות הכבדית שלהם.

כל המידע הזה מובא לידיעתך. אך כמובן אינו יכול להחליף פניה למטפל או איש מקצוע ולבחון את המקרה שלך באופן מדוקדק.

המשך הריון קל
    בריאות שלמה

מיכל שלזינגר
    רפואה סינית והומוטוקסיקולוגיה
    התמחות בגניקולוגיה ופוריות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

אנה
    16/03/2009

קודם כל אני מאוד מודה לך על המידע והתשובה וברצוני לשאול עוד משהו ,כרגע אני כבר שבוע לא נוטלת את האסטרגלוס ובגלל הנזלת אחורית נוצר לי המון ליחה ויש לי שיעול חזק וצרבת בעיקר בלילה! אני עושה אדים ,התחלתי ליטול אבץ למציצה וראיתי כאן המלצות שלך לגבי טפטוף של מים עם מלח גם את זה אנסה,בעבר קיבלתי קוורצטין קומפלקס לאלרגיה ,אני תוהה אם כדאי לחזור לאסטרגלוס לאחר שיפסיק השיעול או אולי לנסות את הקוורצטין ?יש עוד משהו אולי שניתן לעשות באופן טבעי לשיעול? אני כבר מיואשת ולא ישנה כמעט בלילה,ביום זה נראה כאילו הכל עובר והליחה יוצאת ואז בלילה עוד פעם הכל חוזר . תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול + הריון

מיכל שלזינגר
    17/03/2009

שלום לך אנה
    דיקור יכול לעזור. מאוד חשוב להקפיד על תזונה . להמנע ממזונות מייצרי ליחה:
    חלב ומוצריו , כולל חלב סויה, בנננות, בוטנים, פרי הדר (בעיקר תפוזים), אוכל מטוגן, מאכלים עתירי סוכר.
    שתי נוזלים לרוב.

קיים מבחר עצום של מוצרים שניתן ליטול למצב של ליחה ו/ או שיעול. כרגע בגלל ההריון רצוי להזהר.
    אבל אני חוזרת על המלצתי - דיקור בהחלט יכול לעזור , המלצות התזונה שנתתי פה.
    טפטוף מים + מלח .

לגבי אבץ - לא יודעת האם כדאי ליטול בהריון - עם מינרלים רצוי לנקוט משנה זהירות, כדי לא להפר איזון.

לגבי קוורציטין - מצוין למצבי אלרגיה. - אבל לא בטוח שאת סובלת ממצב של אלרגיה..

מאחלת לך בריאות שלמה
    המשך הריון בריא וקל

מיכל שלזינגר
    רפואה סינית והומוטוקסיקולוגיה
    התמחות בגניקולוגיה ופוריות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו