מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קדחת השחתלונה14/04/2009
אני סובלת מנזלת שקופה כרונית, גרד בעיניים עם הפרשות לפעמים, גרד באף וסביב הפה. טופלתי בעבר באנטיהיסטמינים כגון TELFAST, LORATEDIN, HISTAZINE וכעת אני בשבוע תשיעי +3 להריון. אני נמנעת מלקחת כדורים כאלה אבל אם אני לא לוקחת כלום אני מגיעה למצב שאני מרגישה ממש חולה (כאבי גרון, גודש באף, דמעות, חולשה ועייפות). התחלתי לקחת ספריי דרך האף, עם סטרואיד קל, בשם STERONASE AQ אבל זה לא מספיק לי... העיניים נורא מציקות לי ואני נורא מצוננת וכל הפנים מגרדות לי.
האם יש משהו שאפשר לעשות שלא כרוך בטיפול תרופתי? רופא המשפחה המליץ על טיפות עיניים LIVOSTIN או OPTILAST אבל אני מעדיפה דברים פחות "תרופתייים"
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קדחת השחת + הריון
מיכל שלזינגר14/04/2009שלום לונה
את אכן סובלת ממצב מאוד קשה של קדחת השחת. ההתבטאות החזקה של התופעות גם בעיניים מצביעה על מצב של depressed liver- תקיעות של איבר ומרידיאן הכבד.
זהו מצב שגופך מצוי בו, באופן קבוע , אבל בתקופת האביב , שמבחינה סינית הכבד הינו האיבר הכי פעיל, מתבטאת האלרגיה בצורה הקיצונית שלה שמאוד פוגעת באיכות החיים שלך.
הדבר הכי נכון היה: אילו לפני ההריון היית מגיע לטיפול ועורכת דיטוקס (ניקוי) של הכבד ואיברי ההפרשה, באמצעות צמחים מתאימים ותזונה.
בזמן ההריון , ובמיוחד בטרימסטר ראשון מומלץ ככל האפשר להמעיט בחומרים. כעת בוודאי שלא ניתן לבצע דיטוקס (אלא רק לאחר תום ההריון וההנקה).
גם הטיפות שהמליץ לך הרופא- אינן טיפול שורש, אלא טיפול מקומי בלבד.
את יכולה בשלב זה לנסות שטיפות של העיניים /קומפרסים של חליטת תה קמומיל (בבונג), להכין חליטה חזקה (2 כפיות של עלים + כוס מים) לתת לחליטה להתקרר ואז להניח רטיות צמר גפן שנטבלו בתמיסה על העיניים.
זה עשוי להקל.
חוץ מזה הרבי במזונות ירוקים - דוגמת עלי בייבי, ברוקולי וכו' (הזהרי עם פטרוזיליה - בכמויות גדולות, בזמן ההריון), אלו מזונות שמרגיעים את הכבד.
לגבי הליחה:
המנעי ממזונות מייצרי ליחה:
בננות, בוטנים, תפוזים ומוצרי חלב.
שתי הרבה מים, קני תכשיר sterimar שמבוסס על מי ים ורססי את איזור האף מספר פעמים ביום.
דיקור בהחלט יכול לסייע.
המשך הריון קל
מיכל שלזינגר
רפואה סינית והומוטוקסיקולוגיה
התמחות בגניקולוגיה ופוריות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)