פיגמנטציה בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיגמנטציה בהריון
    תמר
    03/05/2009

הי, אני בשבוע 27 והחלה להופיע לי פיגמנטציה בפנים , ממנה סבלתי גם בעת נטילת גלולות. למרות שאני מקפידה לא להיחשף לשמש ולמרות זאת... האם תוכלי להמליץ על טיפול טבעי.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיגמנטציה בהריון

הוספת תגובה

• פיגמנטציה בהריון

מיכל שלזינגר
    03/05/2009

שלום לך תמר
    אכן , התופעה שאת מתארת מאוד שכיחה בהריון.
    תופעת הפיגמנטציה באמת מושפעת בין השאר משינויים הורמונלים ותרופות שונות. במהלך ההריון עולה רמתו של הורמון המלטונין האחראי לפיגמנטציה בגופנו. הפיגמנטציה מופיעה באיזורים שונים בגוף:
    במרכז הבטן (LINEA NEGRAׂ,) צבע הפטמות ואף בפנים ("מסכת ההריון").
    בולט יותר אצל נשים שחושפות את פניהן לשמש. הכתמים נעלמים לרוב תוך כמה שבועות לאחר הלידה, הקפידי למרוח מקדם הגנה בעל מספר גבוה -לפחות 40 - 50 וכמובן להמעיט ככל האפשר את החשיפה לשמש.
    התוסף היחיד שאולי עשוי להועיל בשלב זה, וניתן ליטול אותו בהריון הינו פיקנוגינול - זהו ביופלבנואיד מקליפת עץ אורן צרפתי ופועל כנוגד חימצון בעל עוצמה רבה. יש לו סגולות רבות, אבל אחד מתפקודיו החשובים הינו שמירת בריאות העור והגנה עליו מפני קרינה אולטרא סגולית.

בהצלחה
    המשך הריון קל
    מיכל שלזינגר
    רפואה סינית והומוטוקסיקולוגיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו