מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי גב ובחילותרעות04/05/2009
שלום מיכל,
אני רק בשבוע 7+5 וכבר יש לי כאבי גב תחתון מתחילת ההריון, אתמול זה החמיר עד כדי כך שלא יכולתי לדרוך על רגל ימין. בנוסף אני סובלת מבחילות קשות כל היום! מה אני יכולה לשעות בשלב כ"כ מוקדם של ההריון?יש לציין שאני מתרגלת יוגה פעם בשבוע (למרות שמאוד קשה לי). תודה מראש על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב ובחילות + הריון
מיכל שלזינגר04/05/2009שלום לך רעות
קודם כל מזל טוב!!!
בשבוע כל כך מוקדם, יכול להיות שכאבי הגב אינם קשורים כלל להריון, כי עדיין אין לחץ גדול וכובד, ועדיין אין כל כך לורדוזה (משיכה קדמית של הבטן היוצרת קשת בגב תחתון), יתכן שעשית תנועה לא טובה, רבים סובלים מכאבי גב ללא שום קשר להריון- את יכולה לפנות למטפל ברפואה סינית שהתמחה בתחום הגניקולוגיה וההריון - מנסיוני בקליניקה - שיאצו ודיקור הינם כלי נפלא לכאבי גב , כמובן גם בהריון.
לגבי היוגה- אם את חשה שאת מתאמצת מדי, ממש לא כדאי. כל החיים לפנייך כדי להתאמן, את לא חייבת להחלם בעצמך דווקא כשאת בהריון, חפשי פעילות שאת מרגישה שאת "זורמת" איתה. גם כך את סובלת מחולשה ובחילות של תחילת הריון, פרגני לעצמך והרפי מעט.
לגבי הבחילות:
ג'ינג'ר – כתוסף מזון, ג'ינג'ר מסוכר – ניתן להשיג בחנויות טבע, או חליטת שורש ג'ינג'ר .
מרשם לחליטה: 70 גר' סוכר חום + 7 גר' שורש ג'ינג'ר יבש. לשתות בגמיעות קטנות במהלך היום.
הג'נג'ר נחשב לבעל אנרגטיקה מחממת, לכן אינו מתאים לנשים הסובלות מחום.
נשים הסובלות מחום יכולות לנסות ולשתות מיץ מחצי לימון בכוס מים לאורך היום.
הקפידי על ארוחות קבועות ומסודרות. הימנעי ממזונות כבדים וקשים לעיכול.
אכלי פחמימות עוד לפני הקימה מן המיטה בבוקר (ניתן להניח חטיף בייגלה/ או קרקרים וכו' על יד המיטה).
נשים הסובלות ממצבים קשים של בחילות בהריון Hyperemesis Gravidarum יכולות לפנות לטיפול ברפואה סינית, דיקור יכול מאוד לעזור אפילו במקרים קשים ביותר של בחילות.
המשך הריון קל
מיכל שלזינגר
רפואה סינית והומוטוקסיקולוגיה
התמחות בגניקולוגיה ופוריות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)