מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אומגה 3 בהריוןקרן21/05/2009
שלום,
רציתי לדעת האם יש הגבלה על כמות ה EPA ו-DHA שאני צורכת באמעות תוסף האומגה3.
מצאתי ש 3 כדורים לא עוזרים לי (אני סובלת מנשירת שיער) ואני נוטלת 5-6 ביום (מינון כל כדור:180EPA,120DHA ו-40מ"ג חומצות שומן אומגה 3 אחרות). האם יש סיכון בכמות שאני צורכת?
בתודה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומגה 3 בהריון
מיכל שלזינגר26/05/2009שלום לך קרן
אני מצטערת על העיכוב במתן התשובה.
אני תמיד ממליצה למטופלות ההרות שלי , ליטול אומגה 3 יחודי לזמן ההריון, כזה שבו היחס בין חומצות השומן DHA : EPA הינו כזה שרמת DHA גבוהה פי 3 מזו של ה- EPA
זהו היחס הקיים גם בחלב אם. יחס זה מסתמך על מחקרים בתחום ההריון וההנקה. נוסחאות אחרות מיועדות למצבים שונים למשל מחלות כרוניות במבוגרים.
לגבי נשירת שיער, לאומגה 3 אין שום התוויה כזו, לא משנה כמה תקחי. בכל מקרה לא רצוי לקחת אומגה 3 בזמן ההריון יותר מן המומלץ , מכיוון שהדבר עלול להעלות סכנה לדימום. חשוב מאוד ליטול אומגה 3 – אך חשוב ליטול על פי המינונים המומלצים.
אם את סובלת מנשירת שיער בזמן ההריון, בדקי האם תזונתך מגוונת ומספקת, כוללת מספיק חלבונים, מינרלים שונים, האם חסר לך ברזל ?
יש להשלים את החוסרים.
המשך הריון קל ולידה קלה
מיכל שלזינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)