אומגה 3 בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אומגה 3 בהריון
    קרן
    21/05/2009

שלום,
    רציתי לדעת האם יש הגבלה על כמות ה EPA ו-DHA שאני צורכת באמעות תוסף האומגה3.
    מצאתי ש 3 כדורים לא עוזרים לי (אני סובלת מנשירת שיער) ואני נוטלת 5-6 ביום (מינון כל כדור:180EPA,120DHA ו-40מ"ג חומצות שומן אומגה 3 אחרות). האם יש סיכון בכמות שאני צורכת?
    בתודה
    קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אומגה 3 בהריון

הוספת תגובה

• אומגה 3 בהריון

מיכל שלזינגר
    26/05/2009

שלום לך קרן
    אני מצטערת על העיכוב במתן התשובה.
    אני תמיד ממליצה למטופלות ההרות שלי , ליטול אומגה 3 יחודי לזמן ההריון, כזה שבו היחס בין חומצות השומן DHA : EPA הינו כזה שרמת DHA גבוהה פי 3 מזו של ה- EPA
    זהו היחס הקיים גם בחלב אם. יחס זה מסתמך על מחקרים בתחום ההריון וההנקה. נוסחאות אחרות מיועדות למצבים שונים למשל מחלות כרוניות במבוגרים.
    לגבי נשירת שיער, לאומגה 3 אין שום התוויה כזו, לא משנה כמה תקחי. בכל מקרה לא רצוי לקחת אומגה 3 בזמן ההריון יותר מן המומלץ , מכיוון שהדבר עלול להעלות סכנה לדימום. חשוב מאוד ליטול אומגה 3 – אך חשוב ליטול על פי המינונים המומלצים.
    אם את סובלת מנשירת שיער בזמן ההריון, בדקי האם תזונתך מגוונת ומספקת, כוללת מספיק חלבונים, מינרלים שונים, האם חסר לך ברזל ?

יש להשלים את החוסרים.

המשך הריון קל ולידה קלה
    מיכל שלזינגר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו