מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה מטרידהרותם15/06/2009
שלום רב
הייתי ב"עדן מרקט" לקנות שמן דגים . ונתורופת בדק אותי באמצעות מכשיר שאותו הכניס לתוך האוזן שלי והוא אמר שהוא רואה שהריאות שלי מאוד חלשות ולא פרט יתרה. יש לי כמה שאלות:
1. האם את מכירה את המכשיר?
2. האם הוא אמין?
3. מה הכוונה ריאות חלשות?
4. מה ניתן לעשות כדי לחזקן?
מיותר לציין שהוא הדאיג אותי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה מכשירנית לאיתור בעיות בריאות
מיכל שלזינגר15/06/2009שלום לך רותם
אני לא מכירה את המכשיר.
המטפלים ברפואה סינית משתמשים באבחנת דופק, לשון , אבחנת גוף ותשאול.
עד כמה המכשיר אמין, אני לא יודעת.
חולשה של הריאות מבחינה סינית:
חוסר באנרגיית הריאות מתבטא בבעיות בנשימה ובירידה במערכת החיסון. בדרך כלל מדובר על חולשת אנרגיה כללית, שמשפיעה בעיקר על הריאות. הסימפטומים המייחדים מצב זה, מעבר לחולשה כללית, הם קוצר נשימה ואסטמה, צפצופי נשימה, נזלת, קול חלש וחוסר רצון לדבר, חוסר אוויר במאמץ קל וחוסר יכולת להתאמץ לאורך זמן. פעמים רבות יהיו גם הזעה יתרה (בעיקר במאמץ קל), חיוורון, התקררויות חוזרות ונשנות ורתיעה מרוח וקור.
מבחינה נפשית חולשה של הריאות קשורה בעצב, או באבל מתמשך. לעיתים העצב או האבל יהיה הסיבה לחולשת הריאות, ולעיתים חולשה ממקור אחר (חולשה מולדת, או מסיבות סביבתיות) תגרום לתחושת עצבות ויגון, גם אם אין להן סיבה ברורה.
טיפול בתוספים בלבד אינו יעיל, חשוב לעשות שינויים תזונתיים , וגם שינויים באורח חיים:
כמובן להמנע מעישון, תרגילי נשימה ותרגילי צ''י קונג וטאי צ'י הם מצויינים,
פורמולה סינית ו/ או הומוטוקסיקולוגית גם היא יכולה לחזק את הריאות ומערכת החיסון בכללה.
לגבי תזונה:
בגלל שבד"כ בחולשת ריאות יש נטיה לנזלת, סינוסיטיס וכו' - כדאי לנקוט בתזונה מחזקת צ'י ומסלקת לחות ליחה.
להמנע מסוכרים פשוטים, בננות, בוטנים, תפוזים וכו' - נחשבים למייצרי ליחה.
מזונות מחזקי טחול הם מזונות כתומים - דוגמת בטטה ושורשים שונים.
וכן לכל איבר על פי הרפואה הסינית מיוחס גם טעם. הטעם של הריאות הינו חריף והצבע המיוחס להן הינו לבן - לכן מאכלים חריפים ולבנים מאוד מתאימים. למשל שורש חזרת, ג'ינג'ר וכו'.
כדי לקבל הנחיות תזונה יותר מדויקות כדאי לפנות למטפל .
אשמח להנחות אותך.
בבריאות שלמה
מיכל שלזינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)