מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה שאלות- שלום23/06/2009
שלום,
אני מעוניית לדעת :
האם כל הנשים חשות בחילות בשליבים הראשונים של ההריון?
שמעתי שמי שחשה בבחילות זהו סימן טוב ושזה מפחית הפלות האם זה נכון?
שאלה נוספת:
כיצד אני יכולה להרגיש/ לדעת אם אני בהריון לפני בדיקה של רופא או בדיקת הריון ביתית ?
האם יכול להיות מעין גוש קטן כמו שריר תפוס בבטן התחתונה מעט מעל איבר המין ?
הסיבה שאינני נבדקת היא שיש לי עוד זמן עד המחזור אינני רוצה להתאכזב וכך אני ממשיכה לנסות ....
תודה אני מקווה שאני ברורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
- שלום23/06/2009שלום,
אני שאולת את כל השאלות האלו מכיוון שעברתי כבר הפלה ואני קצת בלחץ.
בהמשך לשאלות הקודומות מהם הסמפטומים שאישה מרגישה כשהיא בשלבים הראשונים של ההריון מתי היא מתחילה להרגיש אותם?
בהריון הקודם שלי (שנפל) לא הרגשתי דבר לא כאבים בחזה לא בחילות .רציתי לדעת האם כולם מרגשיות סמפטומים או שיש אפשרות לא להרגיש דבר ובכל זאת ההריון יהיה תקין?
שאלה נוספת:
אני משלבת ילד בעל צרכים מיוחדים בגן רגיל. אני מרבה להרים אותו הוא בן 3 ודי כבד אינני יודעת את המשקל שלו.
רציתי לדעת האם זה מסוכן להרים אותו אם במקרה אני נמצאת בשלבים ראשונים של הריון?
יש מצב שאני בהריון ממש בשלב ראשוני ובזמן שהרמתי את הילד בעצם פגעתי בעובר והוא הפסיק להתפתח אך הוא עדיין נמצא ברחם שלי?
תודה על ההקשבה פשוט אין לי עם מי להתייעץ וחברה שלי המליצה לי על האתר הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימני הריון בהמשך לתשובה הקודמת
מיכל שלזינגר23/06/2009שוב שלום
את הסימנים המוקדמים ניתן בד"כ להרגיש משלב האיחור בווסת.
לגבי ההפלה הקודמת, אני מבינה את חששותייך -
נשים רבות חוששות מהפלה, והחששות מתגברים כמובן במקרה שהאשה כבר חוותה הפלה.
אבל הפלות נגרמות מסיבות רבות שבין העיקריות שבהן: עובר לא תקין.
הדבר קורה בשכיחות רבה יחסית. רבות מן ההפלות מתרחשות עוד לפני שהאשה מודעת להריונה. במקרים אלו מדובר על ביצית שהופרתה אבל לא נקלטה.
לגבי ההריון הקודם שלך, אני לא יודעת באיזה שבוע הוא התרחש, אבל יתכן מצב שהכל תקין ובכ"ז האשה אינה מרגישה סימני הריון.
לגבי עבודתך -
השתדלי פחות להרים את הילד.
אבל , קשה להאמין שבשלב כל כך מוקדם נגרמה לך הפלה כתוצאה מכך שהרמת אותו.
נשים רבות הן אמהות לילדים צעירים כשהן נושאות הריון נוסף ברחמן, והן בהחלט מרימות אותם על הידים.
מאחלת לך בהצלחה
ממתינה עימך לבשורות טובות...
מיכל שלזינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחילות הריון + סימני הריון
מיכל שלזינגר23/06/2009שלום לך ד.
לגבי בחילות הריון:
א. מרבית הנשים חשות בחילה בדרגה זו או אחרת במהלך השבועות הראשונים להריונן. אבל, לא כולן !
אבל , אם מישהי אינה מקיאה אין פרושו של דבר שהריונה אינו תקין.
אצל נשים הסובלות מבחילות הן מופיעות בד"כ מיד לאחר האיחור בווסת. לשמחת הסובלות, הבחילות נעלמות בד"כ עד שבוע 12- 14.
סיבות להקאות:
הטענה הרווחת היא כי הסיבה המרכזית היא שינויים הורמונליים החלים בזמן ההריון.
הורמוני המין מאטים את פעילותה של מערכת העיכול. הקיבה מתרוקנת לאט יותר ופעולת המעיים איטית יותר , מעברו האיטי של המזון במערכת העיכול גורם לבעיות עיכול ולהרגשת מלאות ונפיחות , לעיתים אף לאחר אכילת של כמויות קטנות של מזון.
אבל גם חסר ויטמין B6 עלול להיות גורם מחמיר.
לגבי סימני הריון:
תפיחות של השדיים, עייפות בלתי מוסברת, שינויי תאבון וכמיהה לשילובי טעמים מוזרים, רגישות רבה לריחות, תכיפות הליכה לשרותים.
אבל - הכי חשוב-
בדיקת הריון !!
ניתן לערוך בדיקה ביתית, אבל המהימנות ביותר הן בדיקות המעבדה.
מאחלת לך בהצלחה
מיכל שלזינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובות המהירות וההבנה
- שלום24/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)