עצירות בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצירות בהריון
    אנה
    27/06/2009

שלום רב!
    אני סובלת מעצירות מאז ומתמיד. בהריון הראשון המליצו לי על פגלקס. לפני כחצי שנה רופא גסטרו המליץ לתינוק שלי, שגם סובל מעצירות, לקחת במקום פגלקס - נורמלקס. אם זה דומה לפגלקס, ואם מותר לתת את זה לתינוקות - האם מותר לקחת נורמלקס גם לנשים בהריון?
    תודה מראש, אנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עצירות בהריון

הוספת תגובה

• עצירות בהריון

מיכל שלזינגר
    28/06/2009

שלום לך אנה

באופן עקרוני עדיף לסייע לפעילות מעיים תקינה וסדירה באמצעים טבעיים - קרי - תזונה.
    חשוב מאוד לשתות לפחות 8 כוסות מים ביום ובקיץ אפילות 10 - 12 כוסות, אלא אם כן עושים פעילות גופנית מאוד מאומצת ואז יש צורך ביותר.

כמו כן רצוי לצרוך מזון שמכיל סיבים רבים -:
    דגנים מלאים, ירקות ופירות.

להלן הנחיות מתוך מאמר שכתבתי ועשויות לסייע לך:
    בננות – עצירות, צואה יבשה. יש לאכול בננה אחת או שתים בלילה ודבר ראשון בבוקר על בטן ריקה – להקפיד על בננות בשלות בלבד !!!
    דבש – לעצירות זמנית בנשים הרות, ניתן לערבב שתי כפיות דבש במים חמים ולשתות דבר ראשון על הבוקר, על בטן ריקה.
    תמרים, תפוחים, זרעי צנובר וגזר – משמשים כמלחלחים עבור המעיים.
    אסידופולוס – משקם את פלורת המעיים ויכול לסייע.
    אפונה, כרוב, תאנים, סובין , אספרגוס – משפרים את פעילות המעיים.

מזונות נוספים:
    מיץ עגבניות (מתאים גם לתינוקך) וסלק.

כמו כן חשוב להקפיד על פעילות גופנית קבועה - כדי לעודד את הפריסטלטיקה (תנועתיות ) של המעיים.

לשאלתך:
    לא ידועה לי כל התווית נגד לגבי נורמלקס לנשים בהריון,

נורמלקס מכיל פוליאתילן גליקול 3350, המכונה בקיצור PEG 3350.

חומר זה גורם למשיכה של מים הנמצאים באופן טבעי במעי אל תוך הצואה. כך נוצרת צואה רכה במרקם נורמלי.

צואה במרקם נורמלי תעבור במהירות לאורך המעי ותצא מהגוף בקלות.
    לגבי תינוקות - ההנחיות הן לשמוש בתכשיר החל מגיל 1/2 שנה.
    אני מבינה שבנך כבר גדול יותר.

אבל, שוב...
    עדיף תמיד להמנע משימוש במוצרים כאלו או אחרים ולהשתדל לסייע לעיכול באמצעים טבעיים - תזונה , ופעילות גופנית.

מיכל שלזינגר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו