ברזל-לורד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ברזל-לורד
    הריונית
    29/08/2007

ורד שלום
    להזכירך
    אני בתחילת שבוע 13
    ויש לי הומוגלובין של 10.2
    וכן יש לי IRON = 17 במקום מינימום 60

שאלתי:
    אני לוקחת כדורי ברזל GENTLE IRON של סולגאר - שני כדורים ביום - 25 מ"ג כל אחד
    וכן לוקחת כדור אחד של חומצה פולית של סולגר סך של 800 מ"ג
    והיום התחלתי לקחת שמן דגים של ניוטרלייף - שמכילים חומצת שומן מסוג DHA- כדור אחד ביום שמכיל 100 מ"ג DHA

האם זה בסדר?

לגבי האנמיה - האם זה יכול לנבוע מכך שיש לי FMF ???
    ואיך מגיעים למאבחן דרך העין????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ברזל-לורד

הוספת תגובה

• אם אני זוכרת נכון

ורד לב
    29/08/2007

ייתכן מאד שיש קשר ל FMF, אוכל לענות לך על כך בהמשך השבוע, כי לא אהיה ליד מחשב בסופ"ש.

אין בעיה עם התוספים שציינת. רק חשוב לעקוב אחרי הברזל בהמשך ההריון בכדי לוודא שאינך לוקחת יותר מדיי. כי גם עודף ברזל אינו בריא לנו.

לגבי אבחון בגלגל העין, זה נקרא אירידיולוגיה ואת יכולה לחפש אירידיולוגים בסביבתך.
    אני עובדת בפרדס חנה (אזור חדרה), אם זה רלוונטי לך.
    יש ברחבי הארץ.

אם את במרכז, ממליצה לך על שלומית תמיר, המורה שלי. היא מעולה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם עבדו עליי"?

הריונית
    31/08/2007

כאמור אני בשבוע ה-13 להיריון. והחלטתי לקנות שמן דגים שמכיל DHA
    ובבית הטבע נתנו לי DHA 100 MG של חברת ניוטרלייף .
    על המוצר כתוב שהרכיבים הינם: DHA (משמן דגים), הכמוסה: ג'לטין )BSE FREE)
    גליצירין ומים.
    ועכשיו אני קוראת באינטרנט שצריך שיהיה גם EPA חוץ מ-DHA אך אין לי את זה בתוסף שאני קניתי.
    וגם התוסף שאני קניתי מכיל כמוסה של 500 מ"ג ובתוכה רק 100 מ"ג DHA ואין בכלל ויטמין E שישמור על שמן הדגים.
    האם עבדו עליי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא עבדו עלייך, ובכ"ז...

ורד לב
    03/09/2007

יש הרבה מאד מוצרים בשוק, של חברות שונות עם מינונים שונים ומשתנים.
    כמו עם כל דבר, חשוב להבין מה את צריכה.

המלצתי החמה ביותר היא לצרוך את תוסף האומגה 3 של חברת "אומגה 3 גליל"
    מבחינתי זה התוסף האיכותי ביותר שקיים בשוק ולראייה אין להשיגו בחנויות. הם שולחים אותו בדואר, כי הם מאד מקפידים על ש ירת האיכות ואינם מסכימים שהתוסף יוחזק סתם על המדף.
    אומגה 3 צריך להשמר בקירור ולהיות עם יחסים נכונים של EPA ל DHA מתוך האתר:
    "היחס בין שתי חומצות השומן אומגה 3 EPA ו DHA הוא חיוני לצורך קבלת השפעה מיטבית. בדרך כלל היחס האופטימלי הוא 3:2 לטובת EPA. בשום מקרה אין לצרוך DHA לבד או שמן דגים בעל יחס גבוה במיוחד של DHA ל EPA. יחס של 2:1 לטובת EPA הוא גם יחס סביר".

ויטמין E אכן חשוב לשמירה על חומצות השומן הללו מפני נזקי חימצון. הן מאד עדינות ומצריכות הגנה שכזו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו