מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עלי פטל בהיריוןחסוי25/07/2009
שלום אני בהיריון מהזרעה ראשונה עם איאקלומין ואובריטל 250
אני בהיריון 18 שבועות
לפני ההריון ובזמן ההריון אני שותה עלי פטל אדום כל יום כוס 1
עכשיו היום שמעתי שאסור לשתות לפני 37 שבועות כי זה גורם לצירים מוקדמים האם זה נכון????
כי אני כבר רגילה לשתות את העלי הפטל האדום שאני קונה בחנות הטבע!?
אשמח לדעת את התשובה! ובתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיית חליטת עלי פטל
מיכל שלזינגר26/07/2009שלום לך
להלן הנחיות לשתיית חליטת עלי פטל:
א. חשוב משנה זהירות בעת שימוש בקרב נשים בעלות הסטוריה של לידה מוקדמת.
ב. מבחינה סינית נחשב כסופח, מסלק ליחה - לחות ומפסיק הפרשות ודימומים - נחשב למפסיק שלשול. כמו כן מסייע במצבי הפרשות וגינאליות, דימומים עקב חולשת צ'י הטחול, וצניחת רחם הנובעת מחסר צ'י של המחמם המרכזי.
נחשב למחזק צ'י של הרחם ומניע רחם.
תה פטל- משבוע 35. מחזק טונוס של שרירי רחם . לא של ויסוצקי. אלא בחליטה (בית טבע, בית מרקחת). כדי שהפעולה הרחמית תהיה אקטיבית. מתחילים בהדרגה-
שבוע 1 – כוס 1 ביום ולראות אם הכל בסדר.
שבוע 2 – 2 כוסות ביום.
שבוע 3 – 2 כוסות ביום.
משבוע 4 – 4- 5 כוסות ביום.
להמשיך עד הלידה. לקחת גם תרמוס לחדר לידה. יכול לחזק צירים.
לאחר הלידה להמשיך בין 1-2 כוסות ביום.
במקרה שלך:
כבר שתית...
כך שאת הנעשה כמובן שאין להשיב. בסך הכל אני מבינה שהכל תקין. אכן, ההנחיות הן משבוע 37.
אבל בהחלט שמעתי על נשים ששתו חליטת תה פטל מתחילת ההריון ובסך הכל היה הכל תקין. אני בטוחה שכך המצב גם אצלך.
בהצלחה
המשך הריון בריא וקל
לידה קלה
ממני
מיכל שלזינגר
רפואה סינית והומוטוקסיקולוגיה
התמחות בגניקולוגיה ופוריות
077-7006257
052-8728526* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעלי פטל..
חסוי26/07/2009אז אני יכולה להמשיך לשתות רגיל ??
זה היריון ראשון ואני מפחדת שתהיה לי לידה מוקדמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעלי פטל
מיכל שלזינגר26/07/2009אני הייתי מפסיקה לעת עתה...
מיכל שלזינגר
052-8728526
077-7006257* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהה סבבה תודה!
חסוי26/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומצה פולית
חסוי31/07/2009שלום רציתי לשאול עד מתי לוקחים את החומצה פולית?????
לפני ההריון התחלתי לקחת חומצה פולית של 400 מ"ג לקחתי אותו איזה שנתיים ככה
וכשתכננתי להכנס להיריון המשכתי לקחת חומצה פולית של 800
עכשיו אני בשבוע 18 ועדיין לוקחת האם זה לא מיותר מדי ?????
עד מתי אפשר לקחת את החומצה הפולית?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומצה פולית בהריון
מיכל שלזינגר02/08/2009שלום לך
באופן עקרוני נטילת החומצה הפולית הינה קרדינאלית ב- 3 חודשי ההריון הראשונים.
אבל -
אני תמיד ממליצה למטופלות שלי ליטול תוספים של:
מולטיויטמין לתקופת ההריון (prenatal) שממילא מכיל בתוכו את החומצה הפולית ואז אין צורך ליטול חומצה פולית בנפרד.
אני גם ממליצה ליטול אומגה 3 בזמן ההריון (ה- omega 3 nine month 9) שגם הוא מכיל חומצה פולית בתוכו.
כך שבעצם איני ממליצה בזמן ההריון ליטול חומצה פולית בנפרד.
אין צורך אם נוטלים את 2 התוספים שבעיני הם מאוד חשובים בזמן ההריון.
המשך הריון קל
מיכל שלזינגר
077-7006257
052-8728526* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתה עלי פטל אדום בתחילת ההריון
האופטימית06/09/2010הי גם אני בתחילתו,(שבועות הראשונים) של הריון בהפרייה.בעבר נקלטתי אך דיממתי וההריון נספג.הפעם גם הופיע דימום אך לאחר תוכנית שראיתי על הריונות מורכבים במיוחד אצל נשים שהיו נקלטות אך מאבדות את ההריון בשליש הראשון ,דובר על טיפול בשילוב עם דיקור של שתיית תה לפני ההריון ובמהלכו ,כתמיכה לרחם ,כפית בספל תה ליום עם תוצאות מצויינות.לא נתקלתי במידע זה בשום פורוםעד כה אך ניסיתי זאת מתוך יאוש והדימום כמעט מפסיק במיידיות לאחר שתיית התה והתכווצויות הרחם נרגעות לחלוטין .אני קונה את העלים בתפזורת בכל בית טבע ומשלבת עם היביסקוס0ורד הבר) שגם עשיר מאוד באנטיאוקסידנטים וויטמין C.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה
מיכל שלזינגר06/09/2010שלום לך
אני לא מכירה כזו אינדיקציה של חליטת עלי פטל לסיוע בקליטת הריון- אבל שיהיה בהצלחה !!!!
אני נוהגת להמליץ על תה פטל בשבועות ההריון האחרונים לצורך הכנת הרחם ללידה. זוהי ההמלצה המקובלת בספרות המקצועית.
נשמח אם תמשיכי לעדכן אותנו.
בהצלחה !!!
ושנה טובה (: כמובן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)