מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מגנזיום טאורט בהריון+ויטה סורב Bליאורה14/08/2009
מיכל שלום,
גילי הוא- 33 ולאחר שימוש של כשבוע במגנזיום טאורט של חב' ביוקר-כמוסה ליום גיליתי שאני בשבוע ה-5 להריוני והפסקתי את השימוש. האם ניתן להמשיך או שיכול להזיק? (כנ"ל לגבי הויטה סורב B )
כמו כן, אילו תוספי מזון כן מותר ורצוי לקחת בהריון?
והאם ניתן להשתמש בתרופות טבעיות כמו רגיעון בטיפות בזמן הריון?
בכל אלה השתמשתי וחשוב לי לדעת-א. אם הזקתי, ב. אם כדאי ורצוי אפילו להמשיך?
אודה מאוד על תשובתך המהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספי תזונה בהריון
מיכל שלזינגר15/08/2009שלום לך ליאורה!
מזל - טוב !!!
לגבי מגנזיום- נחשב ליעיל דווקא להתכוונצויות ברגליים בזמן הריון (בעיה שמופיעה אצל חלק מן הנשים בשבועות מתקדמים יותר של ההריון, ויש הטוענים גם כי עשוי למנוע רעלת הריון.
השאלה היא מדוע נטלת אותו.
בזמן הריון - אם אין התויה מיוחדת ליטול חומר מסוים, עדיף פשוט שלא לצרוך אותו.
לגבי ויטמיני B- באופן עקרוני עודף מהם מופרש מן הגוף. אבל, שוב...
בזמן הריון - מומלץ תמיד לשפוט לחומרה - וליטול רק תוספים מאוד ספציפיים,
אני באופן עקרוני -
ממליצה למטופלות ההרות שלי ליטול:
אומגה 3 להריון, מולטי ויטמין להריון וכמובן - אך ורק אם יש צורך- אז גם ברזל.
תוספים אחרים- רק על פי צורך ורק על פי אבחנה מדויקת והתיחסות למצב בריאותה של המטופלת.
לגבי רגיעון - לא הייתי ממשיכה ליטול אותו בזמן הריון, מאותן סיבות שהזכרתי.
מכיל:
פסיפלורה - אינו נחשב לבעייתי בהריון.
מליסה - קיימים חילוקי דעות בנושא. לפי מקורות אחדים הצמח אינו מתאים לשימוש בתקופה זו עקב תכונותיו ממריצות הרחם (אמנוגוג). לפי מקורות אחרים ניתן להשתמש בצמח גם בתקופה זו
כשותית -באופן עקרוני, הצמח מתאים לשימוש בהריון; שימוש מוגבל בנשים בהריון לא הראה פגיעה בעוברים. עם זאת, בהיותו מריר ובעל השפעה אסטרוגנית רצוי להימנע משימוש בתקופת ההיריון מטעמי זהירות.
באם את מרגישה חוסר רוגע, מתח - פני למטפל שיתאים לך טיפול מתאים ומדויק למצבך, על פי אבחנה מדוייקת.
דיקור, צמחים סיניים, ושיאצו- עשויים מאוד להועיל.
בכל אופן החומרים שלקחת אינם ידועים כטרטוגנים (פוגעים בעובר) אבל לא רצוי להמשיך ולצרוך אותם, אלא ליטול תוספים ספציפיים ומדויקים- מומלץ לפנות למטפל.
המשך הריון בריא וקל
ממני
מיכל שלזינגר
מטפלת מוסמכת ברפואה סינית והומוטוקסיקולוגיה
התמחות בגניקולוגיה ופוריות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)