מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סקירת מערכות מקודמתהריונית06/09/2007
האם ידוע לכם אם קיימת סכנה כלשהיא לעובר בסקירת מערכות מוקדמת?
האם ניתן לוותר על המוקדמת ולעשות רק את המאוחרת??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זו החלטה אישית
ורד לב06/09/2007לא ידועה לי סכנה שכזו. לראייה הרבה אנשים שעושים זאת.
יש, כמובן, אפשרות לעשות רק את הסקירה המאוחרת.
יש גם אנשים שבחורים שלא להתערב בהריון, או להתערב כמה שפחות.
בשורה התחתונה, הבחירה היא שלכם לחלוטין.
הכל אפשרי.
רק חשוב שתקראו, תתייעצו, תבינו מה עומד בבסיס ההחלטה שלכם ושלא תפעלו מחוסר ידע/ פחד/ דיעות קדומות/ כורח.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבחינה רפואית גרידא אין שום סכנה
אנאמה מילר06/09/2007בסקירת מערכות לא מוקדמת ולא מאוחרת. אולטרסאונד אינו מזיק לעובר!!
יש שיאמרו שאלו הם גלים מיותרים לשדר מבחינה אנרגטית לעובר - אך לדעתי האישית ואני עשיתי בשני ההיריונות שלי את שתי הסקירות כי אני פולניה חרדתית שכזו... חהחה חה... ומניסיוני האישי ומניסיון חברות רבות שלי וגם על סמך ידע מרופאים - אין שום סכנה לעובר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנ י מסכימה איתו לחלוטין.
אנאמה מילר07/09/2007בנוגע לחלק האחרון. כן, בדיקות יכולות להעלות את רמת החרדה - אך אצלי למשל, חוסר בדיקה היתה מעלה את רמת החרדה. כך ששוב, זה מאוד אישי.
אני רציתי לראות ושיגידו לי שהכל בסדר. בהיריון השני בסקירה המוקדמת העלה הרופא משהו שיכול להיות בעייתי ויכול גם שלא להיות בעייתי - ואני בחרתי להתמקד בלא בעייתי ושידרתי רק טוב לעובר שלי. אני מאמינה שהשילוב הוא הנכון - מה שנקרא בשפת הרוחניים trust in god but tie your camel תבטח באלוהים אך תקשור את הגמל .
אני את החלק שלי עשיתי באחריות לעובר שלי שבדקתי הכל. (למעט מי שפיר את זה בחרתי לא לעשות), אבל עשיתי את כל בדיקות המעקב ואולטרסאונד קבוע גם אצל הרופא כל חודש. יש לנו את הטכנולוגיה. למה לא לנצל אותה?
במאמר הזה, אותו רופא מתאר מצב של אשה שנתנה את הכוח שלה לרופאים והיא נטולת כל כוח.
גם זה לא איזון נכון. זה שבארץ הבדיקות מוגזמות, זה נכון - אך האחריות היא על האשה להחליט מה נכון לה ולבצע לפי זה. אף אחד לא מכריח לעשות את הבדיקות וגם אף אחד לא מכריח חס וחלילה לעשות הפלה במקרים וחושדים בדברים איומים ונוראים. אני מכירה 2 זוגות אישית שהמליצו להם להפיל את העובר בסקירה המאוחרת ואילו הם החליטו אחרת וילדו. בפעם הראשונה, התינוקת עברה ניתוח מסובך בלידה - אך חיה מצויין והיום בת 5. היה חשוב לדעת ולהיערך מראש לניתוח הזה עם צאתה מהבטן. אם לא היו עושים סקירה כזו, אולי לא היו מגלים את העובדה שהיא צריכה ניתוח דחוף שכזה ביום הלידה. אז, מה שאני וגם ורד קודם מנסות לומר - קחי את הכוח אלייך והתחברי פנימה והחליטי מה נכון לך - כי דעות תמצאי תמיד על כל נושא 1000.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אנאמה על התשובה
הריונית07/09/2007אכן יש חשיבות לסקירת מערכות.
אך השאלה אם המוקדמת אינה מעט מיותרת. הרי הבדיקה המדוייקת שבה מגלים יותר דברים הינה דווקא המאוחרת. כלומר למרות שהמוקדמת מראה שזה תקין המאוחרת יכולה להראות דברים מעט אחרת.
האם ידוע לך אם במוקדמת יכולים לראות משהו שאין במאוחרת?
בכל מקרה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שוב.
אנאמה מילר10/09/2007איזה קטע זה שכשמתרחקים מההיריון, שוכחים את הפרטים הקטנים אך החשובים. אני לא בדיוק זוכרת מה זה, אך אני זוכרת כי יש משהו אחד שהוא קשור לאורך הצוואר או לאורך גזע המוח שאותו בודקים בדיוק בשבוע של הסקירה המוקדמת ואחר כך אי אפשר להיאחז באותו נתון יותר. כדאי לשאול שוב את הרופא או לקרוא בספרות.
להשתמע וביי בינתיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)