מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התעמלותהריונית15/09/2007
שלום ורד/אנאמה
האם אתן יכולות להמליץ לי על קלטת לתרגילי התעמלות לנשים בהיריון.
קלטת שגם תעזור בעיצוב הגוף שמתחיל קצת להשמין, והכי חשוב תעזור למנוע כאבי גב (שהבנתי שאמורים להגיע בשלב מסויים) ואולי עוד תופעות אופייניות אחרות להיריון?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי שוב הריונית.
אנאמה מילר16/09/2007המומחית שלנו לתנועה היא נגה סיני. אני מניחה שהיא תענה לך בקרוב.
אני אישית הייתי מלווה על ידה בהריונות שלי על ידי השיטה שהיא מלמדת - מחשבת הגוף וזה היה נפלא. לבטח היא תוכל להמליץ לך על משהו באזורך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתעמלות
נוגה סיני16/09/2007שלום הריונית
התעמלות בהריון היא דבר חשוב ביותר מכל אספקט בריאותי גופני אבל אין מתכון אחד שנקרא " התעמלות בהריון" כי כל אישה באה עם גוף אחר, עם צרכים אחרים ובהריון ייחודי לה . על כן קלטות להתעמלות הריונית אולי נמכרות היטב אבל לטעמי אינן פיתרון או הצעה נכונה להתעמלות. אי אפשר להחליף את העין המנוסה של המורה לתנועה, את הליווי האישי שלו בכל ההתפתחות ההריונית לאורך חודשים. בעיני למלווה שלך מבחינה תנועתית יש חשיבות בדיוק כמו לרופא שמלווה את ההריון וכמו שלא תחשבי לראות קלטת רפואה בהריון ולנהוג לפי מה שכתוב שם כך אני מציעה שתבדקי באיזור מגורייך ותמצאי מורה להתעמלות שיוכל להקדיש לך תשומת לב אישית ומותאמת לך גם בתוך קבוצה. כשאני מלווה הריון אני שם בשביל התלמידה לאורך תשעה חודשים ואנו מוצאות פיתרון לכל בעייה או צורך אישי שלה. זו מבחינתי ההמלצה החשובה ביותר- ללמוד להקשיב לגוף ולנוע איתו מתוך מודעות בליווי מורה שיודע להקשיב וללוות אותך. מאד ממליצה על מחשבת הגוף- נהדרת להריון. אם תרצי המלצה על מורים באיזור מגורייך ספרי לי איפה את גרה ואשמח להמליץ.
ועוד דבר קטן- העיצוב של הגוף כרגע פחות משמעותי- הבריאות שלו מאד. בהצלחה ושנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתעמלות וגם בדיקות דם לא טובות
הריונית18/09/2007שלום
לא ברור לי מה זה מחשבת הגוף? האם זה קשור למיסטיקה?
אגב היום יצאו בדיקות הדם שלי וראיתי ש...
IRON שלי הוא 40 כאשר המינימום הוא 60
וה-FERRןTIN שלי הוא 13 כאשר המינימום הוא בכלל 20
והומוגלובין שלי הוא 10 כאשר המינימום הוא 12
וה-B12 הוא205 כאשר מינימום צריך להיות 211
וה-Hematocrit הוא 31 כאשר המינימום צריך להיות 35
וזאת למרות שאני נוטלת GENTLE IRON של סולגאר ולמרות חומצה פולית
ולעיתים רחוקות גם פרנטל.
ולמען האמת התייאשתי כבר מכל הכדורים שלא עוזרים
כנראה שזו הסיבה לסחרחורות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד דבר חשוב
נוגה סיני16/09/2007קראתי למטה שאת סובלת מסחרחורות. במקרה זה ה-קלטות ממש אינן באות בחשבון!! גם שיעורי תנועה קבוצתיים עשויים להיות כרגע לא מתאימים. לסחרחורות צריך ללמוד לנוע באיטיות ובמודעות גבוהה ועדיף להתחיל בשיעורים פרטיים עד שהבעייה תפחת או תעלם. אחרת את עשויה להעצים את הסחרחורת בעקבות תנועה. על המורה להיות מיודע בפרטים על כל בעייה שיש לך לאורך הדרך כולה ובעניין הסחרחורות לחפש יחד איתך תנוחות ומצבים שבהם הסחרחורת לא תתעצם. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת להמלצות על מחשבת הגוף
ורד לב16/09/2007מהצד של המתעמלות.
גמני העברתי עם נוגה את ההריונות שלי ואת הפוסט פרטומים וזו הזדמנות נפלאה להיות תחת עין משגיחה של מורה מנוסה ותומכת.
ממליצה בחום על קשר אישי.
שיטת התנועה פחות רלוונטית ויותר משמעותי, בעיניי, שזו מורה מנוסה המכירה את התנהלות הגוף וצרכיו בעת הריון.
נקודה נוספת נגד קלטות היא הקלות בה אנו מוותרות לעצמנו כשאין מסגרת מסודרת ומוגדרת. כי יום אחד את עייפה מדיי, ויום אחר בא לך לעשות משהו עם הבנזוג או חברה ויום אחר עבדת עד מאוחר וכן הלאה, רשימת התרוצים רק מתגברת כשאין מסגרת.
מה גם שבקבוצה יש את הפן החברתי שיכול להיות נחמד בהריון, להכיר עוד הריוניות, להחליף חוויות...
שיהיה בהצלחה ובקלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)