מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא לעשן בהריוןרקפת17/09/2007
אני מעשנת כבר כמה שנים (קרוב ל-10) והפסקתי 3 חודשים לפני שנכנסתי להריון כי רציתי שהגוף יהיה נקי והילד לא יסבול בגלל אמא שלו.
עכשיו אני בחודש הרביעי וממש קשה לי, אני עצבנית הרבה פעמים ורעבה ואלה המצבים שהייתי רגילה לעשן סיגריה. אני נלחמת ולא מוותרת אבל זה גובה ממני מחיר ואני גם פוחדת שכל העצבים האלה מזיקים לתינוק.
יש לכם איזו תרופה טבעית שתפחית את הצורך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפים
נוגה סיני17/09/2007שלום לך. אני הייתי מעשנת ותיקה וחויתי כמה וכה תקופות גמילה לאורך השנים עד שהגיעה הפעם האחרונה והסופית והמאד משמחת שבעקבותיה אינני מעשנת עוד וגם הצורך או האופצייה נעלמו. אז ככה מנסיוני- כשרעבים אוכלים. אין לזה שום קשר לסיגריות. לא סותמים רעב בניקוטין....כדאי בחודשי הגמילה לכוון גם לאוכל תומך שלא מצדד בהרגל העישון. בשבילי היה קשר ישיר בין אכילת מתוקים וקפאין לצורך בסיגריות, מצאתי קשר ביו לעיסה ממושכת של האוכל ובין אכילת מאכלים שדורשים לעיסה כמו גזר למשל לבין הפחתת הצורך בסיגריה. עוד תמיכה אמיתית לך ולגופך היא הליכה יומיומית. הפעלת המערכת האירובית ונשימה עמוקה יותר שבאה מתנועה עם העלאת רמת החמצן בגוף גורמות לרתיעה מהסיגריה ותומכות בתהליך. והעצה הכי חשובה... העישון הוא מסך שמערפל אותנו מהרגשות שלנו. הוא מאפשר כשכועסים וכשעצבניים לשקר לעצמנו ולסביבתנו ולהרגיע את עצמנו בכוח באמצעות הסימום שבסיגריה. להפסיק לעשן זו הזדמנות לפגוש מנעד שלם של רגשות בעוצמה שלהם בלי מסכי ערפול. זה הכנה טובה בעיני לאימהות שגם היא מעלה המון רגשות ומציפה בשינוי פנימי. כשעולה בך צורך עמוק לסיגריה קחי את הזמן ובמקום לסתום אותו בתרופת הרגעה על בסיס טבעי תני לו להיות. תפגשי את העצבנות והכעס והתסכול והקושי ותנשמי ותכילי אותם . אם תצליח תראי שהדבר האחרון שבא לך להכניס פנימה לקשר בינך לבין עצמך הוא הרצון לסיגריה. להיפך...
כמלןןה הריונות ראיתי בהמון מקרים איך אישה משתמשת בהריון וממנפת אותו להטיב עם עצמה וגופה. העובר מאפשר לה להפנות זמן תשומת לב והשקעה לבריאותה ולקשר עם גופה.
זה תהליך מבורך ואת יכולה להנות ממנו ולא רק להילחם בהתמכרות. למשל אני עשיתי לי קופה ובה שמתי כל יום את הכסף שחסכתי בעקבות העובדה שלא קניתי סיגריות. השתמשתי בסכומים הלא מבוטלים שהצטברו כדי לממן בשבילי מסאג מדי פעם, להירשם לשיעור תנועה, לקנות לי פרחים לגינה שיהיה לי נעים בעיניים. קחי את הפסקת העישון ככלי לצמיחה ושמחה. הגוף שלך הכה מאושר שהוא לא צריך להתמודד עם הרעלים האלה עוד, כבר צומח ושמח. עכשיו נשאר לך להצטרף לחגיגה ולעבודת הניקוי שלו. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף לכל מה שנוגה אמרה
אנאמה מילר18/09/2007ועשתה זאת מאוד יפה ואני מסכימה איתה בכל מילה, אין סיבה שלא תעזרי ותתמכי בעניין הרגשי שלך. אני ממליצה מאוד מאוד על טיפול אישי בפרחי באך. התאמת תמצית שתאזן, תפחית את העצבים ותעזור לך להכיל את עצמך ואת השינוי.
גם אני אישית עישנתי והפסקתי לעשן בזכות פרחי באך.
אם תרצי, אוכל להפנות אותך למטפלת באזור מגורייך.
להשתמע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)