מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נשירת שיער בהריוןטלי10/12/2009
שלום,
אני בשבוע 26 עם תאומים
סובלת מנשירה חמורה במהלך ההריון שהולכת ומחמירה...
שמעתי שבדר"כ המצב הפוף והשיער אינו נושר בהריון אלא לאחריו
האם יש דרך טבעית לחיזוק השיער והפסקת הנשירה?
האם ידועים לך מקרים דומים ומה הסיבה?
תודה
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער בהריון
מיכל שלזינגר10/12/2009שלום לך טלי
אכן, התופעה של נשירת שיער שכיחה מאוד לאחר הלידה ובמהלך ההנקה.
אמנם עדיין לא ילדת,
אבל האם תזונתך בריאה ועשירה במזון בריא ומזין. האם את צורכת מזון המכיל ויטמינים ומינרלים?
מהי רמת הברזל והפריטין בדמך?
האם הרית כתוצאה מטיפולים הורמונליים?
לכל אלו כמובן יש השלכות על גופך ובריאותך .
אם הבעיה היא תזונה שאינה מספיק מזינה וכן רמת הברזל נמוכה - יש ליטול מולטי ויטמין לנשים הרות (אני ממליצה לכל המטופלות שלי) וכן תוסף ברזל.
בריאות שלמה
מיכל שלזינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לגבי נשירת שיער
טלי12/12/2009הי מיכל
תודה על התייחסותך לשאלה,
הריתי באמצעות טיפולי IVF כמובן עם הרבה הורמונים...
התזונה שלי בהריון היא סבירה - משלבת בכל יום פירות וירקות, משתדלת לשמור על ארוחה חמה וחוץ מחטא המתוקים לא מכניסה ג'אנק לגוף
בנוסף אני נוטלת מולטיויטמין "פרנטאל נטורל" המכיל המון תוספים , יש בו ברזל בכמות של 27 מ"ג לכדור, אולי זה לא מספיק ?
לגבי רמות בדם, אני לא רואה בספירת הדם האחרונה את הפרמטרים ששאלת לגביהם, האם המוגלובין משקף את רמת הברזל.
בספירת הדם האחרונה מלפני כודש, המוגלובין היה ברמה של 11.2.
איני רואה ערך שנקרא ברזל..
תודה
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשירת שיער
מיכל שלזינגר12/12/2009שלום לך טלי
אז כפי שציינתי הטיפולים ההורמונליים בהחלט יכולים להיות קשורים לכך.
אבל ההמוגלובין שלך באמת נמוך וצפוי עוד לרדת במהלך ההריון.
לגבי פריטין- מציין את מחסני הברזל.
כדאי לבקש את הבדיקה מן הרופא.
לא מקובל לקחת יותר מן הכמות המומלצת מתוסף פרה נטאל.
יש ליטול את הכמות שרשום על האריזה על מנת לקבל את הערכים הנדרשים.
יתכן שיש צורך ליטול כדור ברזל
כמובן שיש משמעות לרמת הספיגה שלך.
המשך הריון בריא וקל
מיכל שלזינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)