מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיטות אלטנטיביות להיפוךקלרה22/12/2009
שלום רב,
האם תוכלו להפנות אותי למטפלים במוקסה ובדיקור סיני להיפוך עובר?
העדיפות היא למטפל באיזור ת"א/ר"ג/גבעתיים.
האם יש שיטות שכדאי לנסות בבית ושגם יעילות מנסיונכן?
תודה,
קלרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוך עובר
מיכל שלזינגר22/12/2009שלום לך קלרה
אני מבצעת היפוך עובר בשילוב דיקור + מוקסה + הומיאופתיה. המרפאה שלי בראש העין.
אבל בד"כ מגיעים רק פעם אחת למרפאה.
מצרפת לתשובתי מספר המלצות שאת יכולה לנסות ולבצע בבית (מתוך מאמר שלי):
ניתן לרתום את עיקרון הגרביטציה למטרת היפוך העובר. למשל, בעת ישיבה על כורסה רכה, אגנה של האם ההרה עשוי להיות נמוך באופן יחסי לברכיה, וזה עלול למנוע את פעילות כוחות הגרביטציה על מנח העובר.
על האישה להימצא במצב שבו ראשה נמצא בגובה נמוך יותר יחסית לבטנה (דרך נוספת לרתום את כוחות הגרביטציה). לדוגמה: האישה יכולה לשכב על גבה ולהרים את האגן כ-30 ס"מ למעלה באמצעות שימוש בכריות. יש לעשות זאת פעמיים ביום, במשך 20 דקות בכל פעם.
רצוי לשבת בתנוחות שבהן הברכיים מצויות במצב נמוך יותר ביחס לאגן, בטרימסטר האחרון להריון. לדוגמא: ישיבה ברגליים פשוקות כשבטנה של האם פונה אל המשענת וידיה מונחות מעל המשענת, או כריעה על שטיחון (כמו בתפילה מוסלמית) כאשר היא שעונה על האמות וראשה על השטיחון. יש לעשות זאת פעמיים ביום, במשך 20 דקות בכל פעם.
כדאי לאמץ תרגילים שמניעים ומטלטלים את האגן. רצוי לעמוד בברכיים פשוקות מעט, גב ישר, ידיים חופשיות לצידי הגוף ולנענע בעדינות את האגן. מומלץ לבצע תרגילים אלה פעמיים ביום, במשך 20 דקות בכל פעם.
על האישה להצמיד כרית לקיר ולהיות בתנוחה של עמידת נר כשהישבן קרוב ככל האפשר לקיר. גם תנוחה זו מומלץ לבצע פעמיים ביום במשך 20 דקות בכל פעם.
?
כדאי לאמץ תרגילים שמניעים ומטלטלים את האגן
הליכה יומית של שעה לאחר החימום במוקסה יכולה לסייע ולקדם היפוך.
מוסיקה - מומלץ להניח אוזניות בחלק התחתון של הבטן ולהשמיע מוסיקה כדי לעודד את העובר לנוע לכיוון מטה.
אור - אפשר לכוון פנס לאזור הבטן התחתונה.
דמיון מודרך - כדאי להשתמש בדמיון מודרך ולדבר אל העובר תוך כדי תנועות אגן סיבוביות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחיית חזה?
קלרה23/12/2009תודה רבה!
שאלה נוספת - האם שחיית חזה מעודדת או מעכבת את ההיפוך?
אני נוהגת לשחות פעם-פעמיים בשבוע, כל פעם כ- 50 דק', שחיית חזה דיי אינטנסיבית, אבל לא עוברת את ה- 130 דופק.
כיום אני בשבוע 33+4
העובר היה במצג ראש בשבוע 24 אבל בבדיקה של שבוע 29 הוא היה במצג עכוז, ומתעקש להישאר כך מאז (בדקתי שוב לפני כמה ימים).
תודה!
קלרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחיית חזה?
קלרה23/12/2009תודה רבה!
שאלה נוספת - האם שחיית חזה מעודדת או מעכבת את ההיפוך?
אני נוהגת לשחות פעם-פעמיים בשבוע, כל פעם כ- 50 דק', שחיית חזה דיי אינטנסיבית, אבל לא עוברת את ה- 130 דופק.
כיום אני בשבוע 33+4
העובר היה במצג ראש בשבוע 24 אבל בבדיקה של שבוע 29 הוא היה במצג עכוז, ומתעקש להישאר כך מאז (בדקתי שוב לפני כמה ימים).
תודה!
קלרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיפוך עובר
מיכל שלזינגר25/12/2009שלום לך קלרה
אני לא יודעת מהי ההשפעה של שחייה בסגנון זה או אחר על היפוך עובר.
אבל, אני ממליצה לך מאוד לא להשתהות ולנסות היפוך עובר אצל מטפל ברפואה סינית.
טיפול שנחשב ליעיל בכ- 80% מן המקרים.
בהצלחה
המשך הריון תקין וקל
לידה קלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)