מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה בהריוןהילה07/02/2010
אני בשבוע השני להריון ואינני יודעת אילו מאכלים אסורים/ מומלצים לי.
(לדוגמה אני נוהגת לשתות הרבה חליטות תה). היכן ניתן למצוא מידע לגבי הנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה בהריון
מיכל שלזינגר09/02/2010שלום לך הילה
תקצר היריעה מלתת לך פרוט מפורט של המלצות תזונה,
באופן כללי:
הקשיבי לגופך ואכלי כשאת רעבה.
בהיריון מומלץ לאכול ארוחות קטנות ותכופות שמכילות את כל אבות המזון. שימי לב, לא נשנוש אינסופי מבוקר עד ערב אלא "ארוחות"!
המעיטי במזונות שערכם הקלורי גבוה וערכם התזונתי דל: ממתקים, עוגות, מזון מטוגן וכו'. מזונות אלו הם משמינים, גורמים לעצירות וימשיכו להיות חלק ממך (במשקל) בחודשים שלאחר ההיריון.
הקפידי על תזונה מאוזנת שמכילה רכיבים מגוונים: ירקות, פירות, בשר, דגים , ביצים, קטניות, דגנים ומוצרי חלב (לא מתאים לכולן).
להמעיט בשתיית משקאות המכילים קפאין: קפה, תה , קולה ומשקאות אנרגיה
הימנעי מאכילה של המזונות הבאים:
רצוי להימנע ככל האפשר ממזונות המכילים חומרי שימור כימיים.
אין לצרוך סוגים שונים של תה צמחים ללא יעוץ מקצועי. למשל תה פטל ניתן לשתות בשבועות האחרונים להיריון על מנת לסייע לריכוך צוואר הרחם ולעודד פעילות רחמית לקראת הלידה. בשני הטרימסטרים הראשונים, הוא עלול לגרום לצירים מוקדמים.
אל תפריזי באכילת כבד. הכבד מכיל כמויות גדולות של ויטמין A, שעלולות לגרום למומים מולדים.
הימנעי מאכילת בשר נא. בזמן ההיריון חשוב במיוחד לבשל היטב את הבשר. חשוב שהבשר שאת צורכת יהיה בשר טרי. שימי לב שאינך אוכלת בשר שבושל ולא קורר במשך שעות ארוכות.
צריכת אלכוהול עשויה לפגוע בעובר המתפתח. הימנעי משתיית אלכוהול באופן מוחלט במהלך ההיריון וההנקה.
הימנעי מאכילת ביצים לא מבושלות וגם מאכילת עוגות וממתקים המכילים חלבון ביצה שלא עבר בישול.
אין לצרוך גבינות שמקורן אינו ידוע, גבינות בוטיק למיניהן וגבינות לא מפוסטרות – עלולות לגרום למחלת הליסטריה שמובילה ללידות מוקדמות והפלות.
אסור לצרוך צדפות, מותר רק מולים מבושלים.
הימנעי מדגים נאים – קרפצ'יו דג, סושי וסשימי.
בזמן ההיריון וההנקה הימנעי מאכילת דם חרב, כריש , טונה ומקרל. זאת בשל רמות כספית גבוהות שהם מכילים. ניתן לצרוך דג טונה בקופסת שימורים, אבל להימנע מדג טונה בסושי או סטייק.
אם את רוצה הנחיות מדויקות ואישיות מומלץ לפנות למטפל בתזונה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על הפירוט
שרית10/02/2010בהמשך לתגובתך האם את ממליצה על תזוניאית באיזור המרכז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנחיות תזונה
מיכל שלזינגר10/02/2010שלום לך הילה
אין לי מישהי ספציפית להמליץ עליה. אני באופן אישי, מלווה נשים הרות באמצעות שיאצו + דיקור ונותנת להן גם הנחיות תזונה מתאימות על פי עקרונות הרפואה הסינית וכן מנחה אותן באשר לנטילת תוספים מתאימים (אם יש צורך) / או צמחים סיניים.
המשך הריון בריא וקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)