לידה טבעית או אפידורל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לידה טבעית או אפידורל
    הריונית
    10/10/2007

שלום ורד/אנאמה
    לאחרונה אני שומעת יותר ויותר בנות מסביבי שטוענות שאין צורך לסבול ושזריקת אפידורל היא המצאת המאה.
    מה דעתכן על הנושא?
    האם אתן עברתן לידה טבעית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לידה טבעית או אפידורל

הוספת תגובה

• הי שוב הריונית. מה שלומך?

אנאמה מילר
    10/10/2007

נו באמת, איך את יכולה בכלל לשאול אותנו דבר כזה ברור מאליו שכזה.
    כמובן שאנו עברנו לידות טבעיות ב2 הלידות שלנו. איך אפשר אחרת לנהל פורום שכזה???
    אבל באמת לאחר הצחוקים שבעניין:
    אני חושבת שכמו בעניין האולטרסאונד שהיה לנו דיון עליו, גם בעניין האפידורל אין חוקים וצריך לשקול כל דבר לגופו. ישנם מקרים בהם זריקת אפידורל תזרז ותעשה מאוד טוב ליולדת ויש מקרים שתפריע למהלך הלידה. בקורס הכנה ללידה הוליסטי מתייחסים לנושא בהרחבה. המפתח הוא לדחות כמה שיותר את לקיחת האפידורל על מנת לאפשר לתהליך הלידה להתנהל ללא הפרעה וכדי להישאר מחוברות לגוף ולעובר בצירים. אם וכאשר הלידה מתארכת מאוד והיולדת עייפה מדי, לעיתים נכון לקחת את הזריקה. אין חוקים. והכי חשוב שהיולדת תיקח את האחריות על החלטותיה בלב שלם.
    הכי חשוב - להישאר נאמנים לרגע. ולא להגיע עם החלטות אידאליות מראש.
    זו דעתי האישית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וויי, כמה דיעות וקולות עוד תשמעי

ורד לב
    10/10/2007

על כל נושא שקשור בהריון ואחרי לידת תינוקך (טפו, טפו, טפו) גם על כל מה שלא חשבת בכלל שקשור לעניין...

שאלות ודיעות של אחרים הם טובים בעיניי, כי הם מאפשרים לנו לברר מהי עמדתנו בנושאים מסויימים.

אם שמעת קולות לגבי אפידורל- בררי עם עצמך קודם מה זה עושה לך: חשק, רוצה גם, דחייה- מה פתאום, בחיים לא אעשה דבר כזה.
    עכשיו זה הזמן ללכת ללמוד על הנושא קצת. לקרוא, לשמוע חוויות.
    וההחלטה? היא תגיע מאליה ככל שיתקדם ההריון, ככל שזה יתחיל להיות יותר רלוונטי, אולי אפילו לא תדעי עד הרגע האחרון.

אלה דברים חשובים להתחיל להתעסק איתם, כי בהרבה מקרים הם מכתיבים לנו את המקום בו היינו רוצות ללדת, או שהמקום גוזר מסקנות ברורות מאליו.

מאחר ושאלת, אכתוב בקצרה- אני ילדתי בבית את 2 ילדיי ובתקווה אמשיך כך.
    מעצם בחירתי הזו דיי ברור שאפידורל אינה אופציה. כך שזה משהו שמראש סולק לו מההתלבטויות. כך גם דברים אחרים.

זהו תהליך שאורך כ...9 חודשים להבין מה נכון לך, מה את רוצה וכו'.

ממליצה להתחיל לאט לאט לקרוא סיפורי לידה של נשים. יש אתר מקסים שנקרא "מבטן ומלידה" המציג סיפורי לידה של נשים רבות http://www.sipur.net/show_results.asp ויש סיפורים באתרים רבים נוספים.
    תתחילי לאט, בקצב שלך, כי זה יכול להיות חומר חזק!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפידורל או לידה רגילה

הריונית
    11/10/2007

שלום ורד ואנאמה
    תודה לכן כרגיל.
    .
    אני רק חוששת שמרוב שמדברים איתי על אפידורל אזיי באופן אוטומטי כוח הרצון שלי נחלש.
    אני מאמינה שאם הייתי יודעת שהאופציה לא היתה קיימת אזיי היו לי יותר כוחות נפשיים.

בכל אופן אנסה לקרוא באמת חוויות שונות על מנת שאוכל לשקול נושא זה בכובד ראש.
    ואגב באמת כל הכבוד לכן שאתן כאלו חזקות.

ביי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכוחות הנפשיים הנכונים יגיעו ברגע

אנאמה מילר
    14/10/2007

האמת. חשוב להיעזר ולהיתמך בלידה. שווה לשקול דולה שתהייה שם ותוכל להזכיר לך את כוחות הנפש שלך ברגע האמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דולה בלידה

ורד לב
    14/10/2007

מסכימה ביותר על חשיבות נוכחותה של דולה. זה ממש יכול לעשות את ההבדל. במיוחד בלידה ראשונה ובמיוחד כאשר יש כ"כ אי ודאויות וחוסר בטחון לגבי הדברים. זו השקעה שווה ביותר. יש אפילו בתי"ח שמספקים שירות שכזה (בתוספת תשלום, כמובן).
    זו בהחלט יכולה להיות אישה שתלווה אותך במהלך ההריון, בלידה ואח"כ גם.
    יש דולות שנעזרות במגוון שיטות העצמה, כמו דמיון מודרך, NLP, EFT, טתא הילינג ועוד. כאלה שייתנו לך כלי עבודה מעולים לא רק להריון וללידה, אלא בכלל לחיים.
    ממליצה בחום!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו