יוגורט ופטריה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יוגורט ופטריה
    אפרת
    11/10/2007

שלום,
    אני בתחילת הריון (שבוע שישי). לפני כשלושה חודשים היה לי גרד בנרתיק כנראה פטריה ובהמלצת דודתי (שמאוד מאמינה בשיטות אלטרנטיביות) לא שמתי אגיסטן אלא יוגרט ביו. יש לציין כי זה סייע מאוד.
    רציתי לשאול: האם זה הגיוני ויש ביסוס לשימוש ביוגורט בנרתיק
    והאם מותר בהריון לנהוג כך?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יוגורט ופטריה

הוספת תגובה

• מדוע לא עונים לי?

אפרת
    13/10/2007

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יוגורט ופטריה

אנאמה מילר
    14/10/2007

יש היגיון וביסוס ועובדה - זה עבד.
    הייתי מעדיפה שורד שהיא המומחית שלנו בתזונה תסביר לך כי זה לבטח יהייה יותר מדויק, וזו היא גם הסיבה שלא עניתי לך עד כה, אך מאחר והיא כנראה עמוסה ואין לה יכולת להתפנות כרגע, אעשה כמיטב יכולתי להסביר.
    פטריות חוגגות כאשר סביבת ההגנה הטבעית של הגוף נחלשת. ההגנה הטבעית של הואגינה קשורה לחומיות מסוימת. אותה חומציות נשמרת על ידי חיידקים טובים מאלה שישנם ביוגורט גם. לכן, בכך ששמת יוגורט במקום, למעשה החדרת את אותם חיידקים טובים שמחזירים איזון לאזור ובכך - הם נלחמו בפטרייה.
    יש להמנע משימוש בסבונים מכל סוג שהוא כולל סבונים אינטימיים למינהם על מנת לא להפר את החומציות הטבעית העדינה במקום, לשמור על תזונה טובה ולקחת כמוסות שמכילות את אותם חיידקים פרוביוטיים טובים ובכך להלחם בפטריות הללו.
    כן, גם בהיריון מותר ורצוי לנהוג כך
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנדידה

ורד לב
    14/10/2007

אכן, כפי שהסבירה אנאמה, זה נשמע כמו פטריה מסוג קנדידה.
    אני מבינה ממך שזה היה עוד לפני הכניסה להריון.
    אין ספק שכדאי לטפל, גם במהלך ההריון, זאת כדי שתוכלי להגיע לרגע הלידה ללא הפטריה, כדי שזו לא תעבור גם לתינוק, כאשר הוא עובר דרך תעלת הלידה.
    הטיפול המומלץ כולל תזונה, צמחים ותוספים ספציפיים.
    אפשר בהחלט להעזר בדברים מקומיים, כמו יוגורט הביו, או שמנים מתאימים (יש אפשרויות גם במהלך הריון, עד כמה שאני מבינה מאנאמה).
    כדאי להתאים באופן אישי, אך בגדול אומר שיש להמנע מאכילת סוכרים ושמרים בגדול וממזונות מעובדים למיניהם.
    כן, אני יודעת שזה נשמע קשה, בטח בתחיל הריון, כאשר כל מה שרוצים זה רק פחמימות והכי ג'אנקי שיש (אם את לא במצב הזה, זה מעולה!).
    ממליצה להתייעץ באופן אישי עם נטורופת/ית המתמחים בהריון.
    אם תרצי, את מוזמנת ליצור אתי קשר לתאום פגישה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו