מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קיוויגלי15/02/2010
שלום
פתאום מתחשק לי קיווי (שבוע 10)
אז קניתי - אורגני .
שנים לא אכלתי וכמעט שלא זכרתי את הטעם אבל היה ממש טעים
הייתי רוצה לדעת
1. מה יתרונות הקיווי
2 . כמה מותר לאכול ולא להגזים
3. אחרי שאכלתי אחד אני מרגישה תחושת עקצוץ בלשון , כמו שריטות כאלה
יכול להיות שאני אלרגית?? אכלתי רק אחד וחדלתי
שאלתי סביבי ואמרו לי שזה נורמלי כי יש לקיווי שערות ולמרות שלא אוכלים את הקליפה לפעמים מרגישים את העקצוץ הזה.
אשמח לתשובה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיווי
מיכל שלזינגר15/02/2010שלום לך שירה
הקיווי הוא אחד הפירות העשירים בוויטמין C.
הקיווי עשיר במיוחד במינרל האשלגן. לאשלגן תרומה באיזון נוזלי הגוף, הפרשת עודפי נוזלים ואיזון לחץ הדם.
הקיווי עשיר בסרוטונין אשר מסייע לשיפור מצב הרוח וההרגשה הטובה.
הקיווי מכיל רכיבים טבעיים עם השפעה מעוררת ומשפרת פעילות של מערכת העיכול.
הקיווי מכיל באופן טבעי אנזימי עיכול, המשפרים דרמטית את איכות עיכול המזון במעי.
אנזימי העיכול מפחיתים נפיחות ותסיסה במעי ומזרזים את מעבר המזון במעי והתנקות המעי.
הקיווי מכיל פיט וכימיקלים אשר משפיעים באופן ספציפי על איכות הראיה ומניעת התדרדרותה.
הקיווי עשיר בנוגדי חמצון.מכונים נוגדי חמצון. לאלו יש השפעה של אנטי אייג'ינג, , וכן משמשים למניעת מחלות סרטן ומחלות לב.
נמצא כי לקיווי כתלות בריכוז, היו השפעות משמעותיות על הפחתת חמצון, נטרול רעלים, עיכוב גורמים המעלים לחץ דם, עיכוב האנזים האחראי ליצור כולסטרול בכבד, ויכולת להפחית גורמים המשפעים על יתר קרישיתיות של הדם .
הוכח מחקרית כי לפרי הקיווי יש פוטנציאל הגנה כנגד גורמי סיכון שונים למחלות לב.
במחקרים מדובר על אכילת 3 קיווי ליום – על מנת להשיג את האפקטים המדוברים. אבל חשוב לזכור כי הקיווי ככל הפירות מכיל גם סוכר ורצוי לגוון גם באכילת פירות אחרים.
באופן עקרוני לא רצוי לצרוך יותר מ2- 3 פירות ביום. עדיף לצרוך יותר ירקות מפירות.
יתכן שהקיוי גרם לגירוי הלשון, נסי לא להגזים בכמות.
המשך הריון בריא וקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)