הריון..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון..
    שני
    14/10/2007

הי לכולם. אני בהריוני השני (ממש בהתחלה) ומכיון שאני סובלת כרוני מהגב (וגם עברתי ניתוח לקיבוע בגב התחתון) כבר הגב מתחיל להציק לי.. כיצד אני יכולה להקל על כאבי הגב ולשמר אותו במצב "סביל" בזמן ההריון ? מה הכי מומלץ מבחינת כאבים (כאבי גב שגם מקרינים לרגליים) אני יודעת שיש המון טיפולים/משחות אך מה מתאים להריון (לכל שלביו)
    אוגה מאוד לעזרתכם (מידע או ניסיון אישי)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הריון..

הוספת תגובה

• בקרוב בוודאי נוגה סיני תענה לך

אנאמה מילר
    14/10/2007

בהיבט של מחשבת הגוף.
    אני אישית יכולה להמליץ לך על שיטת ההתעמלות הזו על מנת להניע בצורה עדינה את הגוף מבלי לפגוע בגב ורק להיטיב איתו ועם היציבה שלו לאורך ההיריון.
    אני אישית ממליצה קודם על תנועה אחר כך שיטות טיפול מיטיבות עם מערכת השלד והשרירים ומותרות בהיריון עם מטפלים המתמחים בהיריון כגון: שיאצו או דיקור ורק לאחר מכן לתמוך באם יש צורך - מטרימסטר שני עם משחות ותערובות שמנים וכו'.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב

נוגה סיני
    15/10/2007

היי. צר לי לשמוע שכאבי הגב שלך הם כרוניים. איני יודעת כיצד את מקילה על כאבייך בזמן שאיננו הריון או איך עשית זאת בזמן ההריון הראשון אך קודם כל- אם יש ברשותך ארגז כלים של תנועות, תנוחות שכיבה, ועוד דברים שאת יודעת שמקלים עלייך- זה הזמן להשתמש בהם. אני בטוחה שעם היסטוריה של כאבי גב את יודעת מה מקל עלייך.אין ספק שגב שעבר קיבוע מתקשה מאד להתמודד עם השינויים שמתרחשים בזמן ההריון. ניתוחי קיבוע הם מהחריפים שבניתוחי הגב ויש להם מחיר במיוחד בזמן שינויים- הקיבוע נשאר בעינו והגוף משתנה ועל כן נוצר הרבה פעמים קושי גדול מבחינת הגב להתמודד על הצרכיןם החדשים בזמן שחלק ממנו אינו יכול להשתנות. במצב כזה לדעתי את צריכה להיות מלווה על ידי בעלת מקצוע מתחום התנועה שתוכל לראות איך לשמור על האיזור הניתוחי ויחד עם זאת לאפשר לגוף להתמודד עם הצרכים החדשים. אני פחות בעד משככי כאבים כבחירה טיפולית ויותר בעד הבניית דרכי התנהגות יציבה ותנועה שיקרבו בינך לבין הגב שלך, יאפשרו לך לאמץ הרגלים שיקלו עלייך ויצרו מערכת יחסים פחות כואבת ביניכם. ההריון הוא זמן טוב לכך. במקרה שלך אני ממליצה על טיפול וליווי אישי על ידי מורה ומטפלת של מחשבת הגוף. איני חושבת שעצות מהשרוול, משחות או התעמלות קבוצתית יעזרו. אני חושבת שאת צריכה אשת מקצוע מאד מנוסה שתעבוד איתך באופן פרטני איטי ולאורך ההריון כולו כדי לעבור את ההריון במינימום כאבים ונזקים. גם אחרי הלידה לטעמי כדאי להיות מלווה. במילים אחרות, טיפול לעומק ושינוי הרגלים אמיתי בליווי צמוד יכול להקל ולמנוע הדרדרות נוספת במצב הגב עם ההתפתחות של ההריון. אם תרצי המלצה על מטפלת שלטעמי יכולה לעזור לך פני אליי וצייני מה איזור מגורייך. בהצלחה ולבריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו