מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גזים ועיכול איטיאורית16/10/2007
שלום
אני בשבוע 15 להריוני. מהיום הראשון סובלת בעיקר בערב מכאבי בטן חזקים, שעוברים בשכיבה (בד"כ משתחררים רק במאוזן). לכן אני די בטוחה שמדובר בגזים. כמו כן - אם אין לי יציאות יום אחד - אני מרגישה נורא ביום הזה, מן כבדות ואי נוחות במשך היום, שלא לדבר על הערב.
אני אוכלת פירות וירקות במשך היום, וסיבים תזונתיים - Fiber1 בכמות של כרבע כוס עד חצי כוס (מעורבב עם חלב). אני אוהבת מוצרי חלב ולכן הם נמצאים קבוע בתפריטי (אם כי לא בהגזמה). בצהריים - בד"כ מנה בשרית קטנה וירקות מבושלים או טריים.
כמו כן נוטלת כדורי ברזל בשל אנמיה לאורך שנים (פריפול)
.
מה אני יכולה לעשות על מנת להקל על הכאבים ? זה מגיע למצב שאם ישבתי בסלון, אני ממש מתקשה להגיע לחדר (הולכת מכופפת) בתחושה נוראה. איך אפשר להקל על מערכת העיכול.
יש לציין שאני בשמירה, ולכן לא מבצעת פעילות גופנית כלשהי.
לפני ההריון הייתי בכושר, ולא סבלתי לא מגזים ולא מעצירויות (גם עם תוסף הברזל).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות עיכול
עדי מנחמי16/10/2007לעיתים צריכה קבועה של אנזימי עיכול עוזרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנזימי עיכול
אורית16/10/2007באילו מאכלים נמצאים אנזימים אלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנזימים
עדי מנחמי16/10/2007מדובר באנזימים מרוכזים בקפסולות.את מוזמנת להתקשר ואסביר לך אילו סוגים קיימים.גם שיאצו עזר למטופלות שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, נשמע בהחלט לא נעים!!
אנאמה מילר16/10/2007שתיה מרובה נראית לי רעיון טוב.
בשמנים אין הרבה אפשרות לעזור. אך אני חושבת יותר בכיוון של פרחי באך או הומאופטיה שיכולים לעזור בעיכול באופן עקיף.
הייתי מתייעצת גם עם מטפל שמתמחה בהיריון בשיאצו/רפלקסולוגיה. את בטרימסטר שני כבר, ויש מצב שבשלב שלך אפשר לעזור בכך דרך שיטות אלה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה
ורד לב16/10/2007אני דיי בטוחה שיש מה לעשות מבחינה תזונתית.
מוצרי חלב, לשמל, ידועים כגורמי בעיות רבות. אז נכון, אולי את צורכת אותם כבר שנים ולא היו עלייך השפעות, אך עכשיו את במצב שונה והגוף יכול להגיב אחרת. כך גם בעניין כדורי הברזל.
אפשר לחשוב על נטילת אסידופילוס על בסיס קבוע. יש להשיג בכדורים בחנויות טבע/ בתי מרקחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות גופנית
נוגה סיני16/10/2007אמנם את בשמירה אך כמו שלא הפסקת ללכת, לשבת, לשכב ולנשום כך את עדיין יכולה במצבך להניע את הגוף כך שמערכת העיכול תוכל לקבל תמיכה נשימתית ותנועתית שתקל עלייך. לא מדובר הבפעילויות השייכות לעולם הכושר אלא לתנועות עדינות שיקלו על הכאבים. את מוזמנת לחפש אותן בעצמך או להתייעץ במומחה לתנועה בהריון. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)