גזים ועיכול איטי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גזים ועיכול איטי
    אורית
    16/10/2007

שלום
    אני בשבוע 15 להריוני. מהיום הראשון סובלת בעיקר בערב מכאבי בטן חזקים, שעוברים בשכיבה (בד"כ משתחררים רק במאוזן). לכן אני די בטוחה שמדובר בגזים. כמו כן - אם אין לי יציאות יום אחד - אני מרגישה נורא ביום הזה, מן כבדות ואי נוחות במשך היום, שלא לדבר על הערב.

אני אוכלת פירות וירקות במשך היום, וסיבים תזונתיים - Fiber1 בכמות של כרבע כוס עד חצי כוס (מעורבב עם חלב). אני אוהבת מוצרי חלב ולכן הם נמצאים קבוע בתפריטי (אם כי לא בהגזמה). בצהריים - בד"כ מנה בשרית קטנה וירקות מבושלים או טריים.
    כמו כן נוטלת כדורי ברזל בשל אנמיה לאורך שנים (פריפול)
    .
    מה אני יכולה לעשות על מנת להקל על הכאבים ? זה מגיע למצב שאם ישבתי בסלון, אני ממש מתקשה להגיע לחדר (הולכת מכופפת) בתחושה נוראה. איך אפשר להקל על מערכת העיכול.
    יש לציין שאני בשמירה, ולכן לא מבצעת פעילות גופנית כלשהי.
    לפני ההריון הייתי בכושר, ולא סבלתי לא מגזים ולא מעצירויות (גם עם תוסף הברזל).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גזים ועיכול איטי

הוספת תגובה

• בעיות עיכול

עדי מנחמי
    16/10/2007

לעיתים צריכה קבועה של אנזימי עיכול עוזרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנזימי עיכול

אורית
    16/10/2007

באילו מאכלים נמצאים אנזימים אלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנזימים

עדי מנחמי
    16/10/2007

מדובר באנזימים מרוכזים בקפסולות.את מוזמנת להתקשר ואסביר לך אילו סוגים קיימים.גם שיאצו עזר למטופלות שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן, נשמע בהחלט לא נעים!!

אנאמה מילר
    16/10/2007

שתיה מרובה נראית לי רעיון טוב.
    בשמנים אין הרבה אפשרות לעזור. אך אני חושבת יותר בכיוון של פרחי באך או הומאופטיה שיכולים לעזור בעיכול באופן עקיף.
    הייתי מתייעצת גם עם מטפל שמתמחה בהיריון בשיאצו/רפלקסולוגיה. את בטרימסטר שני כבר, ויש מצב שבשלב שלך אפשר לעזור בכך דרך שיטות אלה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה

ורד לב
    16/10/2007

אני דיי בטוחה שיש מה לעשות מבחינה תזונתית.
    מוצרי חלב, לשמל, ידועים כגורמי בעיות רבות. אז נכון, אולי את צורכת אותם כבר שנים ולא היו עלייך השפעות, אך עכשיו את במצב שונה והגוף יכול להגיב אחרת. כך גם בעניין כדורי הברזל.

אפשר לחשוב על נטילת אסידופילוס על בסיס קבוע. יש להשיג בכדורים בחנויות טבע/ בתי מרקחת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות גופנית

נוגה סיני
    16/10/2007

אמנם את בשמירה אך כמו שלא הפסקת ללכת, לשבת, לשכב ולנשום כך את עדיין יכולה במצבך להניע את הגוף כך שמערכת העיכול תוכל לקבל תמיכה נשימתית ותנועתית שתקל עלייך. לא מדובר הבפעילויות השייכות לעולם הכושר אלא לתנועות עדינות שיקלו על הכאבים. את מוזמנת לחפש אותן בעצמך או להתייעץ במומחה לתנועה בהריון. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו