כאבי רגלים בשבוע 23 של ההריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי רגלים בשבוע 23 של ההריון
    זיו
    10/04/2010

שלום,
    אני בשבוע 23 של ההריון ובשבוע האחרון אני סובלת מכאב חד בשריר של הרגל (בחלק העליון של הרגל
    קרוב לאגן). הדבר גורם לי לכך שאני לא יכולה לעמוד על הרגל ונאלצת לצלוע.
    זה נמשך כבר שבוע כאשר לפעמים זה נעלם ליום שלם ואז פתאום חוזר ונמשך עד שאני הולכת לישון.
    היום הכאבים התחילו כבר בשעות הבוקר המאוחרות ללא מאמץ פיזי על הרגל.
    בנוסף, רציתי להוסיף שאני בחורה שעוסקת בספורט ועד אתמול המצב של הרגל השתפר,
    אתמול בצהרים עשיתי הליכה ארוכה ומאז אני סובלת מכבאים חזקים כבר ימממה שגורמות לי ממש להיותמושבתת כל היום.
    האם זה קשור בספורט? האם עליי להפסיק את ההליכות?
    האם זה אמור לעבור בקרוב?
    האם ניתן לעשות משהו נוסף כדי להקל על הכאב?
    האם עליי לפנות לרופא נשים?
    בנוסף, חשוב לציין שזהו הריון שני ובהריון הראשון סבלתי מכאבי גב חזקים אך לעולם לא היו לי כאבי
    רגליים וגם בהריון הקודם עשיתי הליכות ממש עד הלידה.
    אשמח לתשובה בנושא
    תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבים באיזור האגן בזמן הריון

מיכל שלזינגר
    10/04/2010

שלום לך זיו

אני ממליצה לך לפנות לאורתופד על מנת לקבל אבחנה.
    אבל, את מתארת סימפטומים שמנסיוני בד"כ קשורים לתופעה בשם: סימפיזיוליזיס.
    תופעה של סימפיזיוליזיס (כאבים והקרנות מאיזור המפסעה) היא שכיחה יחסית בהריון ונוטה להופיע פחות בהריון ראשון ויותר בהריונות שאחריו (נשים "ולדניות" - בעגה הרפואית).
    מנסיוני שילוב של מגע (שיאצו/ טוינא) ודיקור עובדים מצוין. ראיתי הצלחות מצוינות במרפאה. נשים שבקושי יכלו ללכת מרוב כאב ולאחר טיפול - שניים חוו הטבה משמעותית. חלקן קיבלו ליווי חד שבועי /או פעם בשבועיים עד סוף ההריון, תלוי בחומרת מצבן.

באופן עקרוני:
    הקפידי לשמור על גו בה שווה של עצמות האגן בישיבה ובשכיבה:, בישיבה הימנעי משיכול רגליים (אין להניח רגל על רגל, וקיימת חשיבות רבה לשמירה על זווית זהה של הברכיים, פחות או יותר).
    בשכיבה חובה לשמור על תנוחה דומה של הרגליים, ובשכיבה על הצד לא לשלוח רגל אחת אל מעבר לשניה (ומומלץ להניח כרית בין הברכיים).

חשוב כמובן לפנות למטפל / מטפלת שהתמחה בגניקולוגיה ובהריון כי לא כל מטפל יכול לטפל בנשים הרות.

המשך הריון בריא וקל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו