כדורים לכאבי ראש בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כדורים לכאבי ראש בהריון
    אילת
    20/10/2010

אני בשבוע 6 להריון וסובלת מכאבי ראש מעצבנים לקחתי כדור אדוויל ליקוויד ג'ל ורק אחר כך נזכרתי שאמרו לי שהכדור היחידי שמותר לקחת הוא אקמול. האם זה נכון ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כדורים לכאבי ראש בהריון

הוספת תגובה

• כדורים לכאבי ראש בהריון - תגובה

מיכל שלזינגר
    20/10/2010

שלום לך איילת

זהו פורום לרפואה משלימה בהריון.
    ממליצה לך לפנות לאחד הפורומים העוסקים בגינקולוגיה מערבית / הריון.
    ניתן גם לפנות לאחד המרכזים הטרטולוגיים בבתי החולים, שם ניתן לקבל מידע מדוייק לגבי תרופות.

המשך הריון בריא וקל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורים לכאבי ראש בהריון - תגובה - תגובה

מיכל שלזינגר
    20/10/2010

חוץ מזה איילת,

אם כאבי הראש מאוד עקשניים ונוטים לחזור מומלץ לפנות לטיפול ברפואה משלימה-
    דיקור/ רפלקסולוגיה/הומיאופתיה/ IPEC
    מכיוון שגם אם יש תרופה שמותר לקחת, בטח שלא רצוי ליטול אותה יותר ממספר פעמים ספורות !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה מותר

הדסה שחם
    30/10/2010

ככל שאני יודעת (אני בשבוע 28) אקמול ואופטלגין. במידה ואת סובלת מלחץ דם נמוך אפשר גם כוס יין אדום או כוס קפה שחור (פשוט הצלה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופטלגין-בכלל לא מומלץ ובהריון בפרט

מיכל שלזינגר
    11/11/2010

שלום לך הדסה

לגבי אופטלגין- פוגע בתאי האב המייצרים את כדוריות הדם הלבנות ומסיבה זו:
    הוכרז כ"רעיל במידה בלתי מתקבלת על הדעת" ונאסר לשימוש לחלוטין בשוודיה ב?1976-? ובארצות-הברית ב?1977-? ובהמשך ביותר מ?30-? מדינות. בשוודיה האיסור על השימוש בתרופה בוטל ב?,1996-? אך הוטל מחדש כמה חודשים לאחר מכן, לאחר שהתברר כי שכיחות הסיכון גבוהה בהרבה משסברו תחילה. במדינות אחרות, בהן גרמניה, תאילנד ופרו, התרופה אמנם מותרת לשימוש, אך כתרופת מרשם בלבד, תחת התוויות מוגבלות ואך ורק למקרים של כאבים חמורים, כמו כאבים הנובעים מסרטן, שבהם תרופות משככות כאב אחרות לא הועילו.
    בישראל (שהיא "מדינה מיוחדת" ) הוא נחשב למשכך כאבים שכיח הנמכר לכל דורש, ללא מגבלות. וללא צורך במרשם רופא. בטוח שזהו אינטרס ברור של חברת התרופות, אך בטח לא עבורנו כצרכני בריאות נאורים ונבונים !!!

אני לא הייתי ממליצה לנשים בהריון להשתמש באופטלגין !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו