מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זירוז לידהאורי02/12/2010
אני בשבוע 40+3 וכמעט ואין לי צירים. ומה שיש לי ניתן לקרוא לזה צירונים לא כואבים בכלל. מדאיג אותי מאוד שאני עדיין לא ילדתי ולא מרגישה את הצירים במלוא העוצמה.
האם כדאי שאתחיל להשתמש בשיטות טבעיות לזירוז לידה כמו שמן קיק?
האם זה בטוח ולא יפגע בעובר?
למען האמת המצב מדכא אותי ביותר - זו לידה הראשונה שלי וכל יום שהלידה לא מתרחשת אני מרגישה אכזבה גדולה.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זירוז לידה - תגובה
מיכל שלזינגר02/12/2010שלום לך אורי
בעבר יצא לי לענות פעמים רבות על שאלה כזו, ולכן אני מצרפת את תשובתי שהיא מאוד רחבה ומקיפה ותספק לך את המידע הרלבנטי:
זרוז לידה - הינו תהליך שבו מקצרים את תהליך הלידה, אצל אשה שכבר החלו אצלה הצירים ובעצם היא כבר נמצאת בלידה.
השראת לידה (אני מניחה שלכך התכוונת ?)גרימת צירים ולידה אצל אשה שעדיין אינה נמצאת בלידה.
קיימות כידוע שיטות רפואיות מערביות לזרוז לידה: פיטוצין,פרוסטוגלנדינים, בלון, סטריפינג, פקיעת קרומי מי השפיר.
קחי בחשבון כי כמו זירוז לידה רפואי , גם זרוז לידה טבעו הינו סוג של התערבות. נכון הוא, כי השיטות הטבעיות עדינות יותר ואם גוף האם ההרה וגוף העובר אינם מוכנים עדיין ללידה, לא תתפתח לידה בעקבות השימוש בהם.
שיטות טבעיות:
קודם כל : דיקור סיני - במקרה שגופה של האם וגוף העובר מוכן - עשויים להתחיל צירים והתחלת תהליך לידה
: קיום יחסי מין:
בנוזל הזרע קיימים פרוסטוגלנדינים, גורמים להתכווצויות בצוואר הרחם.
עיסוי פטמות- גורם לעליה ברמות אוקסיטוצין, שמוביל להתכווצויות רחמיות. העיסוי אמור
להיות "חזק" ולאו דוקא נעים - כמובן לא להכאיב.
שתיית חליטת עלי פטל - להם יש השפעה מאזנת על טונוס שרירי הרחם. מקובל לשתות תה עלי פטל באופן מודרג החל מן השבוע ה- 34. עלי הפטל נועדו להכין את הרחם לקראת הצירים האפקטיביים של הלידה, כשזו תתחיל.
תנועה וטלטולי אגן, פעילות גופנית דוגמת: הליכה וכו'. במקרה שגופם של האם ועוברה מוכנים ללידה, היא גורמת לראשו של העובר ללחוץ כלפי מטה על צוואר הרחם. כתוצאה מופרש אוקסיטוצין ואז לעיתים מתפתחים צירים.
שמן קיק- גורם לגירוי המעיים ויכול בעקבות זאת לעודד התחלת צירים. בעצם עושה כיווצים חזקים מאוד וגורם לשלשולים והקאות. לא דרך נפלאה להתחלה "טבעית " של לידה. יש לשתות כ- 50 - 60 מ"ל מעורבבים בתוך שייק פירות ( הטעם "מזעזע"). אם הגוף מוכן ללידה. די מהר עשויים להתפתח צירים.
חשוב לקחת בחשבון את תחושת קלקול הקיבה שמתלווה לנטילתו, כמו כן שמן הקיק יעיל יחסית במקרה שהיולדת כבר ילדה בעבר (לא תמיד יעיל אצל יולדת מבכירה), וכן גם נדרשת פתיחה ראשונית מסויימת, (מיילדות נוטותלהמליץ עליו לעיתים לאחר שכבר הייתה ירידת מים,) ללא גורמים אלו לא תמיד פעילותו תועיל.
קפסולות של שמן נר הלילה - גורמות להבשלה של צוואר הרחם.
חשוב להבין כי הגוף מתחיל לידה באופן טבעי רק כאשר גוף האם וגופו של העובר מוכנים ללידה.
לא תמיד השיטות הטבעיות יועילו אם עדיין לא החלה פתיחה.
לא סתם השיטות המערביות הן כל כך אגרסיביות.
קשה מאוד להתחיל תהליך שהגוף עדיין לא בשל לקראתו.
אצל נשים שהגוף עדיין לא בשל ללידה, גם בשיטות הרפואיות המערביות לא תמיד הדברים עובדים כבמטה קסם והלידה פעמים רבות מתארכת גם אז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזירוז לידה - תגובה - תגובה
מיכל שלזינגר02/12/2010שוב שלום אורי,
בפורום אנו מוגבלות לתשובות באורך מסויים ולכן אני מוסיפה תגובה נוספת:
פעמים רבות הצלחתי לעזור אצל נשים שהיו בשבועות מתקדמים ועדיין לא הגיעו ללידה באמצעות שילוב של דיקור + פרחי באך + דמיון מודרך. באמצעות אייפק והתבססות על קינסיולוגיה (ביופידבק של מערכת השרירים) אני בודקת מהי הסיבה לעיכוב ואז מתאימה את הטיפול.
שיהיה בהצלחה
לידה קלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)